Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Leszakadt a vásárhelyi ház teteje is

Szemünk láttára szakadt le annak a vásárhelyi háznak a teteje, amelyről tegnap megírtuk: egy ötgyermekes családot kellett kiköltöztetni belőle, amikor leomlott az egyik fala. Az édesanya egyelőre nem tudja, hogyan lesz tető a fejük felett – az önkormányzat támogatásáról biztosította Ildikóékat.
Tovább omlik az a vásárhelyi ház, amelyről a napokban megírtuk: egyik fala kedden ledőlt. Az épületben öt kiskorú gyermekével egy vásárhelyi asszony lakott, aki kérte, teljes nevét ne írjuk le. A vályogház egyik tűzfala szerda este a szomszédba dőlt. Tegnap délelőtt pedig a szemünk láttára szakadt össze a tetőszerkezet.

Fotó: Antal Sándor
Fotó: Antal Sándor

– Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, mi lesz. Egyelőre nincs tervem – mondta Ildikó, aki családjával öt éve élt a házban. Az asszony egyedül neveli gyermekeit. – A Vajháton élő testvérem fogadott be minket. A másfél szobás házban most kilencen vagyunk. Még talán pár napot ott lehetünk, de utána nem tudom, mi lesz – fogalmazott Ildikó. Hozzátette: az önkormányzat támogatását elfogadná. Elkeseredett, mert a házban maradt mindenük, de nem mehetnek be az életveszélyes épületbe.

Fotó: Antal Sándor
Fotó: Antal Sándor

– A tárgyak pótolhatók, de bizonyos dolgok nem. A lényeg, hogy a lehető leghamarabb találjunk megoldást, és a gyerekek feje fölött legyen tető – mondta Ildikó.

Fotó: Antal Sándor
Fotó: Antal Sándor

Megkerestük az önkormányzatot, ahol azt mondták, bármilyen segítségért fordulnak hozzájuk, támogatja őket a város.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

270 millió segélyezésre Vásárhelyen

Az úgynevezett jövedelemkompenzáló ellátás állami feladat lesz, és a járási hivatalok hatáskörébe kerül - hangzott el a rendkívüli közgyűlésen. Tovább olvasom