Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Leszbikus csók és K-9-es rendőrkutya a vásárhelyi éjszakában

Falhoz támaszkodó szerelmesek, hányásfolt a földön és dulakodás. Ez a látvány fogadja azt, aki arra adja a fejét, hogy szombat este kirúg a hámból Hódmezővásárhelyen. A város sétálóutcájának egyik szórakozóhelyén jártunk, hogy megnézzük; hogyan mulatnak az emberek.
- Az előbb láttam két csajt smárolni - ordítja egy fiú a haverjának a diszkóban, széles vigyorral az arcán. Ilyen és ehhez hasonlóan megdöbbentő mondatokat hallhat az, aki bulizni akar a hétvégén, Hódmezővásárhelyen.

A város büszkesége a nemrégiben megépített sétáló utca, az ott nyílt szórakozóhely pedig igen felkapott, szombat este részegségtől dülöngélő lányok és fiúk füstfelhőbe burkolóznak a bejáratnál, miközben erősen affektálva beszélgetnek. De vajon mi történik, ha kialusznak a fények, a tömeg pedig elvonul?

A város sétálóutcájának egyik szórakozóhelyén jártunk, hogy megnézzük; hogyan mulatnak az emberek.
A város sétálóutcájának egyik szórakozóhelyén jártunk, hogy megnézzük; hogyan mulatnak az emberek.

Már az előtérbe bejutni is nagyon nehézkes- hömpölygő emberáradattal kell megküzdeni, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha csak nekünk jönnek, rosszabbul járunk, ha belénk kötnek, leköpnek, esetleg verekedést provokálnak, az ilyen esetek nem ritkák a vásárhelyi éjszakában. - Csak álltam a fal mellett a barátnőmet vártam, amikor egy kopasz fickó először nekem jött, aztán a pólómat szorongatva rángatni kezdett- panaszkodik Sándor, aki elmondása szerint pontosan az ilyen atrocitások miatt nem jár efféle helyekre csak nagyon ritkán.

Elverekedjük magunkat a bárpultig, hogy italt vegyünk. A kiszolgálás gyors, érdemes hamar valami fedezék után nézni, ha nem szeretnénk a ruhánkon viszontlátni az innivalónkat. Miközben kortyolgatunk, a disco elé két rendőr érkezik egy K-9-es kutya társaságában.  - Rex felügyelő, Rex felügyelő itt egy sonkás szendvics!- kiabálja egy erősen ittas fiú, akitől megtudjuk, hogy mostanában minden szombaton kint van a yard. A bejáratnál egy csapat fiatal füstölög, akik megállnak az ajtó előtt, a ki és bejutást lehetetlenné téve. Ordítoznak, görcsösen röhögnek,100 méterre is hallani. A csikket legtöbben nemes egyszerűséggel a földre hajítják, ahol még tömérdek cigis és sörös dobozt, kiköpött rágókat, műanyag poharakat és elhasznált zsebkendőket is találunk, valamint megszáradt hányás nyomai is csúfítják a sétányt. Amikor egy fiatal lány a szemünk előtt éppen rókázni készül, úgy gondoljuk, hogy ismét körülnézünk odabent. Sötét van, a levegő fülledt és meleg, villódzó fények cikáznak, a tömeg itt még nagyobb, mint az előtérben. A helyiség kicsi, de betölti a rengeteg őrjöngő, táncoló ember. Hegyekben áll a szemét és a mocsok: hiába takarítják lelkiismeretesen ki minden buli után, a szórakozók újfent telepiszkítják mindennel. - Ez még a jobbik eset- meséli Petra, ő járt már úgy, hogy táncolás közben egy részeg fiú lehányta, így neki hamar véget ért az este.

Kis idő múlva a dj elköszön, így mi is úgy döntünk, hogy megindulunk a csordával kifelé. Kaotikus állapotok uralkodnak odakint, hangoskodás, üvegcsörömpölés hallatszódik, de mindez csak tompán, a fülünk még mindig pattog a hangos zenétől. Egy fiú ordibálva elhalad mellettünk majd egyenesen elénk köp. Ezt még kétszer megismétli menet közben, egyszer sikerül egy padot is célba vennie. Egy szekrényhátú krapek nekünk jön, és fenyegetően elkezd szitkozódni. Hazafelé úton még több száz méterrel arrébb is találkozunk szeméttel, cigaretta csikkekkel, összetört sörös üvegekkel és fűben fetrengő részegekkel, a falhoz támaszkodó szerelmesek pedig már-már a közszeméremsértés vétségét követik el.

Ekkor érezzük úgy, hogy elég és meggyorsítjuk lépteinket. Csak érjünk már haza.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. hatkettő 2013. október 04. 17:42
  „Hömpölygő emberáradat? Vásárhelyen? :DDDD ez a hét vicce.
  Két csaj smacizott és újságcikk lett belőle? Jah, végre történt már Vásárhelyen is valami...”
 • 35. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 03. 17:11
  „Nem értitek a lényeget.
  Erőlködik itt a város, hogy belénk verje a magas kultúrát, őszi tárlat, istennyila kiállítás, kb 100-ból 1-2 embert ha érdekel, vagy ha többet azt RTL klub este nyolc után visszasülyeszti.
  Nem lenne itt semmi gond, ha minden fiatal, végigtanulja a hetet, vagy becsülettel végigdolgozza és a hétvégén meg kibulizza, ez kell is, feszültségoldás!
  De biztos, hogy ehhez állatmódon kell viselkedni?
  Meg az, hogy "másutt is ilyen van, meg ilyenebb"
  Persze, meg gyurcsány többet lopott, de mért kell mindig a negatívumokat példaként felhasználni, mert londonba milyenek a fiatalok, igen ott nem 1 millió fiatalnak kell majd 20 év múlva 3 millió nyugdíjast eltartani.”
 • 34. nanunanu 2013. október 03. 08:11
  „Olvasgatom itt a sok álszent hozzászólást... Ők valószínűleg kiélik minden szórakozásukat egy lakodalomban, ahol sunyiba hányhatnak a virágcserépbe, vagy az asszony és a gyerekek jól elverésében, vagy egy vasárnapi misében.... Valószínűleg a kedves író is max eddig csak a templomban volt szórakozni.... mert ugye amióta disco a disco, azóta ez van mindenhol... ja, hogy nem mindenhol? Akkor ott valószínűleg nem disco van, maximum táncos nemzeti rendezvény. Én "nyugaton dolgozom... nagyon nyugaton... és bizton állíthatom, ott is ilyen a disco, vagy még ilyennebb... Az ilyen írások ás hozzászólók miatt szüntették be anno a Budapest Parádét. Most meg van helyette az egyneműek langyi felvonulása... de az mehet ugye??? Jól ki vannak itt néhányan.... szüntessetek be mindent!!!! Csak az orgona és a nagybőgő maradjon, a fekete csuhás szűzember,meg tolja az arcokba a térítést....”
 • 33. Hód 2013. október 02. 08:30
  „24. lanrob
  Azt nem tudom, hogy húsz éve mi volt, de most sajnos pontosan az a helyzet, mint amit a cikk leírt, sőt még rosszabb, ez tapasztalat. Az a különbség továbbá Szeged és Vásárhely között, hogyha Szegeden történik valami, akkor nincs hírzárlat.”
 • 32. mivan? 2013. október 02. 08:28
  „Szerintem itt a gond az, hogy olyanok jutnak alkohohoz akiknek hivatalosan nem lenne szabad. Hol vannak a szülők? Le...k mit csinál a gyerek??? Bár, mit várunk mikor a szülők is oda járnak szórakozni. És még rosszabbak, mint a kölkök...”
 • 31. tucat 2013. október 01. 22:45
  „30. lanrob
  Nem érzem a tudósításból annak a sugallatát, hogy a vásárhelyi éjszaka mocskosabb, zűrösebb és veszélyesebb lenne, mint a szegedi, az amszterdami, a londoni, vagy akár a mexikóvárosi. A szerző egyszerűen, valóban tárgyilagosan számolt be a megye második legnagyobb városának éjszakai életéről szerzett személyes tapasztalatiról. Ezek pedig, Amszterdam ide, Mexico City oda, a "de-bezzeg-a-mi-időmben" viszonyokhoz képest sem éppen felemelőek - ha finoman és a dolgokat kissé szépítve akarok fogalmazni.

  Na, hány ingerem van? :D
  Szundi! :)”
 • 30. lanrob 2013. október 01. 21:39
  „Pár szegedi hír, a közelmúltból hogy ne menjünk messzire:
  "Elfogták a rendőrök a SZIN-en verekedő férfit"
  "Verekedés tört ki egy szegedi szórakozóhelyen"
  "Tűzoltót vert, mentőst rugdosott a szegedi férfi"
  "Fiatalok vertek fiatalt Szegeden"
  "Balhék a bordányi diszkójáraton"
  "Kihallgatták a JATE klub előtt verekedőket"
  Estig sorolhatnám! Ennyit az objektív újságírásról!”
 • 29. airwaves 2013. október 01. 21:09
  „Ez nem csak vásárhelyi probléma és nem is magyar jelenség :(”
 • 28. tucat 2013. október 01. 15:28
  „Igaza van annak, aki azt mondja, a "debezzeg" régi, szép időkben, húsz, meg akárhány éve is perzselte-pörkölte a korszellemet az ifjúság olthatatlan atommáglyája, meg annak is, aki azt mondja, hogy ez nem kizárólag hazai ügy. De attól még nincs rendben a dolog, mert akár azt is mondhatnánk, hogy a "debezzeg" Sohoban naponta megölik egymást a tinik, és ehhez képet mi nagyon "okék" vagyunk. Ehhez képest talán, de a lehetőségeinkhez képest semmiképpen. Jobban kéne teljesítenünk, nem csak a propaganda (itt - is - értsd: önbecsapás, álszent önámítás) világában.”
 • 27. skid 2013. október 01. 07:31
  „Ennek a cikknek a nagy része kitaláció. Persze, itt minden sz.r és rossz.
  Biztosan vannak kisebb balhék, ricsaj, alkohol, mint minden más szórakozó helyen. De ez volt 20 éve is.
  Az, hogy a cikk írójának minden "összejön" egy éjszaka alatt (leszbikusok, szerelmeskedők, hányók, verekedők stb), erősen kétségessé teszi, hogy így volt-e.
  Jobban hasonlít egy naturalista firkálmányhoz.”
 • 26. zx001 2013. október 01. 07:05
  „Bezzeg Cardifban....

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2040260/Maciej-Dakowicz-Cardiff-After-Dark-binge-drinking-images-turned-Britain-laughing-stock.html”
 • 25. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. október 01. 06:53
  „Először is minden elismerésem és őszinte részvétem a környékbe lakóknak.
  Másodsorban meg nem a hellyel van baj, hanem akiket beengednek, tescoba bevásrolnak piából, már ott berugnak, aztán itt kiizzadják az 500 ft belépőt és őrjöngenek egyet, hát ha ez megéri az üzemeltetőnek....
  De hát mit is várunk el egy olyan társadalomba ahol a kölkök a valóvilágon meg a reggel éjjel budapeseten szoccializálódnak
  Hogy ez más városba is így van? Van némi viszonyítási alapom, sajnos nem.
  A jó bulihoz az kell, hogy ne legyenek a közelbe őrjöngő idióták meg a péküzletlánc elkényeztetett balhézós kölkei”
 • 24. lanrob 2013. szeptember 30. 20:59
  „Amit írtál és ahogyan írtat az kritikán aluli! Én kb. húsz évvel ezelőtt voltam bulizós fiatal és már arra az időkre is ráillene (várostól függetlenül) ez a szörnyű cikk. Sajnálom, hogy most kellett vele szembesülnöd! Szerintem először tapasztalatot szerezz több város, több szórakozóhelyéről, majd csak utána próbálkozz az "írással"
  Egy kis orónia a végére:
  Atya úr Isten! Miket láttál az éjszakában?
  Részeg fiatalokat?
  Hányást?
  Lökdösődést a diszkóban?
  Eldobott cigaretta csikkeket?
  Hangosan nevető fiatalokat?
  Két lány csókját?
  Kopasz fiúkat?
  Falhoz támaszkodó szerelmeseket?
  Üvegcsörömpölést?
  Hangos Zenét????
  Szörnyű éjszakád lehetett!!!!”
 • 23. tucat 2013. szeptember 30. 20:03
  „22. Tudom
  A legjobb az lenne, ha nem is menne soha (senki) részegen bulizni, és nem is részegedne le, hanem bulizna. Más szóval: jól érezné magát, és engedné, hogy mindenki ezt tegye. Az is, aki vele, vagy a közelében bulizik, és az is, akinek egyáltalán nincs kedve éppen bulizni, mert, mondjuk, pihenni szeretne a másnapi, közterületi közmunka, a távolsági buszozás, a rábízott szívműtét, vagy bármilyen köznapi kihívás teljesítése előtt.
  Nehéz ügy, ugye? Még e gondolatot megérteni és értelmezni is mily körülményes lehet sokunknak... Így, többesszám első személyben nem lehet annyira bántó a fricska, mondjuk így: csoportos önkritika volt.”
 • 22. Tudom 2013. szeptember 30. 19:07
  „Aki ezt írta, még valószínű nem volt részegen bulizni...a másik meg, egy "kedves bácsi" miatt egyre több szórakozó helynek kell bezárnia, ezért ne csodálkozzon senki se, hogy nem lehet elférni ha alig van hová menni...:/”
 • 21. Bendegúz007 2013. szeptember 30. 18:33
  „Én úgy hallottam hogy még nyáron késelés is volt a discoban.”
 • 20. tol 2013. szeptember 30. 18:14
  „ha nem tetszik, nem kell odamenni. Ilyen egyszerü ez!”
 • 19. tucat 2013. szeptember 30. 16:26
  „Egy aprócska, "off"-gyanús kiegészítés a 18-hoz, a szitokszónak számító fogalom helyes értelmezése érdekében: nem vagyok teljesen biztos benne, hogy azt, az éppen csak fodrozódó politikai erőt, amely e felkavaró szót is a nevébe foglalta, magam is jó szívvel tekintem a szó tiszta, közérdekű és nemes értelmében szabadságelvűnek. Persze, tisztulhattak azok a fejek is, és nem kizárt, hogy kellemes meglepetés ér, ha látom, amint a fodor tarajos hullámmá terebélyesedik. Meglátjuk. Az előzmények ismeretében aggódhatok akár, hisz nem ez az egyetlen, eredetileg magasztos jelentéstartalmú fogalom, amely a hazai politika tűzhelyén csúfosan odakozmált. Igaz, drága, szenes folttá égett mártírbarátom, Demokrácia? De hátha, hisz a gyermekded, naiv remény még pislákolhat. Titkon, persze, és takarékon, mert úgy még semmi (orosz-porosz) gáz.”
 • 18. tucat 2013. szeptember 30. 15:38
  „@ 13.
  @ 17.
  Ez a beszéd! Tiszta, mint a Tisza, egyenes, mint a lézernyaláb!
  Elég volt a szabadságelvűségből! Vesszen a nemzetet megrontó liberalizmus, bármit jelent is a szó! Új államunk egyházi..., bocs: keresztény fundamentuma világosan mutatja, miben hiszünk, kit és miért félünk! Elő hát a fundamentum fundamentumával! Egy erkölcs van, amely igaz: a keresztényi! Sulykolni kicsiknek, nagyoknak erővel, kíméletlenül! Nincs kibúvó! Addig pedig valóban akár a helyszíni felkoncolás fenyegetésével nyomatékosított kijárási tilalom szürkülettől virradatig! Masszív anyagú, fizikailag is fájdalmasan ütköző korlátok, erő, fenyegetés, ez a megoldás! Nem kell, mert nem lehet itt szép szóval oktatva meggyőzni, a sötét, ám rettegő figurák könnyen uralhatók, és bármire rávehetők! Minden mocsok eltakarítására, akár egymáséira is!
  Perspektívátlanul pótcselekvő, nekikeseredetten, "itt és most" tomboló ifjúság! Lárifári! Szent igaz: ott a közmunka, igenis lehet tenni az árkok és a járdák tisztaságáért, a vonzóbb országimázsért, csak akarni kell! és erővel akár, de el kell érnünk, hogy szeresse a kutya komisz kölyke a kenyér- és életadó hazáját, az anyja keservit a liberális, folyton önmegvalósításon agyatlankodó elfajzásának! Még mit nem! Majd MI megmondjuk, kicsoda ő, és kivé legyen! Ha nem tetszik az étel anyád kezéből, s az igaz apád szájából, akkor jön az erő(szak)! Szép hagyomány, komoly, poroszos múltja is van, mi pedig szentül tiszteljük az őseink minden hagyatékát! És igenis jobbak vagyunk, mint bármely más nemzet e világon! Tudom, hisz naponta hallom, és egyre világosabban látom is! Magyarország, (így) szeretlek! de azért nem baj, ha még csiszolod magad, a fent vázolt irányban, természetesen! Rend lesz itt, elég a középkorból! Onnan csak a bitó, meg a nyaktiló kell, semmi más! De az nagyon! És sok kell, meg bakó is egy pár, mert őrült nagy a baj! (Ezt, mondjuk, irónia nélkül is így gondolhatja bárki, még én is.)

  Biztos vagyok benne, hogy jól értem Önöket, mert nagyon egyenes beszéd mindkettőjüké. Hajrá, Hunnia! Tisztulj a mocsoktól! - És tanuld már meg nem összerondítani, véresre karmolni folyton magad!
  Remek érzés egyetérteni! Majdnem mindegy is, kivel és miben! Mert egységben az ERŐ! Maholnap le is győzzük..., ha nincs más, hát magunkat! Vagy csak uralkodni tanulunk meg, mondjuk, magunkon... Hű, de nehéz, a fenébe is! Pedig akkor már akár szabadságelvűek is lehetnénk - egymás közt, egymással is. Igaz, abba se fér bele, hogy leokádok másokat, végigordítom a várost, török-zúzok, mert nem jutott a közmunkán kapanyél..., de a liberális még csak véletlenül sem tenne ilyet, mert a saját szabadsága önmagában értelmezhetetlen, az elválaszthatatlanul integrált része mindenki másénak s a közösség egészének érdekeit sem sérti, mert azzal önmagát sebzi halára nyomban. A "liberális hulladék" pontosan tudja ezt, csak e "szennyeződésből" Hunniának nem sokkal kellett vesződnie eleddig.
  Maradhat ez így! Ugye? Úgy!
  A vezér is többször hangoztatta: erőből ért ez a (...) nép. Ő pedig csak tudja! Hiszek neki, már látom, hogy mennyire igaz! Főképpen ott, ahol a mindennapi betevő is különös kegynek számít immár milliók számára. Ugye? Úgy, bizony!
  Maradhat ez így! Nedvem oda...”
 • 17. aggodo 2013. szeptember 30. 14:39
  „Azt gondoljak,hogy az az igazsag,ami a nyugati filmekben latnak.Nem ugy van.Nyugaton pl. az elelmiszierboltok sem arulhatnak sem alkoholt, sem cigatettat.Nalunk pl a szabad eg alatt nem szabad alkoholt fogyasztani,nemhogy bor,sor,palinkafesztivalokat tartani. Sot cigarettazni sem szabad epuletek mellett,csak ot meter tavolsagban,sot akkor is ugy,hogy maganyosan.Csoportosan sem,meg ha ket ember van egyutt,akkor sem.Azonkivul 11 ora utan csendnek kell lenni,nem szabad zavarni a kornyekben eloket,mert azoknak is dolgozni kell menni masnap. Sajnalatos modon ugy le vannak zullesztve a fiatalok,hogy a legprimitivebb nepek kozott is utolso sorban allnak .Ez lett a mai Magyarorszag.Hany eve is van van fidesz vezetes vasarhelyen es az orszagban? Szegyen ,hogy hova juttattak a fiatalokat. Azert,hogy allandoan szidjak es mocskoljak a szocializmust,abban az idoben ez nem volt .Akkor a rendorok tudtak,hogy mi a kotelesseguk.Ha a rendorok nem boldogulnak veluk,ott a katonasag.Kijarasi tilalom,az mukodik.Ja,akkor nem lesz bevetel a diszkosoknak.Nem baj,menjenek el kozmunkasnak,majd megtudjak,mi a tisztesseges munka.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éve lett város Mindszent

A hétvégén ünnepelte várossá válásának 20. évfordulóját Mindszent. Tovább olvasom