Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Letartóztatták a mindszenti fejszés támadót

A mai napon a Szegedi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki ellen garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás. A bíróság nem jogerős döntése alapján a gyanúsított az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 1 hónapig előzetes letartóztatásban marad.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy P.S. 2013. március 31. napján 21 óra körüli időben a sértett mindszenti lakásánál jelent meg, és mivel vele haragos viszonyban áll, ittas állapotban kiabált az utcán. A sértett felhúzta a redőnyt, mire a gyanúsított a nála levő fejszével kitörte az ablak egyik szárnyát és azzal fenyegette a sértettet és családját, hogy megöli őket. A sértett kézfejét a szétrepülő üvegszilánkok felsértették. A sértett felesége értesítette a szüleit, akiket megjelenésükkor a gyanúsított szintén fejszével fenyegetett. A gyanúsított ezt követően az ingatlan kapujára és ablakára is ráütött a fejszével.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de jelenleg több büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban, melyeket részben a jelen ügy sértettjeinek sérelmére követett el. Erre tekintettel fennáll a bűnismétlés veszélye, az, hogy a gyanúsított ismét szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Attól is megalapozottan lehet tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával az eljárás sikerét meghiúsítani törekedne. Erre figyelemmel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem jogerős.

Olvasóink írták

  • 2. Falcao 2013. április 04. 09:45
    „30 nap múlva folytathatja a haragosai fenyítését, fejszével vagy amivel akarja.”
  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. április 04. 07:16
    „"A mai napon a Szegedi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak"
    Akkor ez most 3 napig köztünk kószált?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáros út, szabadon futkosó ebek az állatmenhelyen

Kennelbe zárt, lesoványodott ebek – mondja mártélyi Bogáncs tanyáról egy olvasónk. Kerner Katalin saját pénzből tartja fenn a menhelyet. Tovább olvasom