Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Letették a vásárhelyi négycsillagos szálloda alapkövét

Hódmezővásárhely - Az építés félidejében helyezték el a tulajdonosok, valamint Varga Zoltán miniszter és Lázár János polgármester a vásárhelyi négycsillagos Ginkgo-Sas Szálló alapkövét. Az 1,3 milliárd forintos magánberuházás az utcai épületrész felépítésével folytatódik. Két éven belül megújul a teljes belváros.
Bár már hónapok óta épül, csak tegnap helyezték el a leendő mélygarázsban a Ginkgo-Sas négycsillagos hotel alapkövét. Azért most, árulta el a megnyitó vendégeinek Schleiffer Ervin, a leendő szálloda egyik tulajdonosa, mert eddig a mélygarázs építése miatt nem volt rá alkalmas hely. Varga Zoltán önkormányzati miniszter elmondta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelten kezeli a turizmus fejlesztését, amelynek példája a magánerőből, 378 millió forintos uniós támogatással épülő vásárhelyi hotel. Lázár János polgármester pedig párhuzamot vont a Fekete Sas és a Ginkgo hotel építése között, remélve, hogy ahogy a Sasét, úgy a Ginkgo építését is tízéves fejlesztési hullám követi. A szálló alapkövét a tulajdonosok: Schleiffer Ervin, Kendi Imre és Mihucz Tibor, valamint Varga Zoltán és Lázár János helyezték el.

A kivitelezők az első ütemben elkészült lépcsős formájú, lapos tetős épület belső vakolásán dolgoznak, és megkezdték a nyílászárók beszerelését is, azaz a munkálatokat a víz- és villanyszerelők, a burkolók és az épületgépészek folytatják. A Ginkgo-Sas Szálló mélygarázsában 53 autónak lesz helye. A hotel utcai szárnyát, amelyet ezután kezdenek majd csak építeni, mészkővel burkolják, így az jól illeszkedik majd a szomszédos Fekete Sas rendezvényház műemléki környezetéhez.

A tulajdonosok: Schleiffer Ervin, Kendi Imre és Mihucz Tibor helyezték el az alapkövet. A háttérben Lázár János és Varga Zoltán. Fotó: Tésik Attila
A tulajdonosok: Schleiffer Ervin, Kendi Imre és Mihucz Tibor helyezték el az alapkövet. A háttérben Lázár János és Varga Zoltán. Fotó: Tésik Attila

Mint arról már beszámoltunk, az építtető SK Sas Projekt Kft. az 1,3 milliárd forintos magánberuházáshoz 378 millió forintot nyert európai uniós forrásokból. A 90 szobásra tervezett, egyszerre 180 vendéget befogadó hotel a tervek szerint jövő augusztusban nyílik meg.

Része az átalakításnak

A hotel építése része a belváros két éven belül lezajló átalakításának, amely 2 milliárd forintot meghaladó uniós és közel 400 millió forintos önkormányzati forrásból valósul meg. A Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs és az Agóra programnak köszönhetően szépül meg a városközpont, felújítják, kibővítik a Tornyai János Múzeumot, az Alföldi Galériát és a Petőfi Művelődési Központot. A Hódi Pál utcai foghíjtelken pedig új üzleti, szórakoztató és irodaközpont épül.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. nvidia 2010. augusztus 30. 20:59
  „Ginkgo hotel, szökőkút 2010 augusztus 27. (videó)
  http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”
 • 25. rhyyy 2009. november 06. 18:43
  „szerintem ha van egy kis eszük, akkor olyat csinálnak, hogy az aljában van egy bár, amihez van biliárdszalon, bowling, csocsó, stb:D
  akkor lenne látogatottság, mert ilyen hely még nincs vhelyen és szerintem lenne látogatottság

  a pesti terror háza is kötelező volt, felvittek minket vonattal hogy nézzük meg, Dettó emlékpont akkor, idehozzuk az országot:P 6-7-8 órás vonatúttal, és így a szeged vhely vonal nem lesz megszüntetve”
 • 24. Filctoll 2009. november 04. 21:20
  „Valahogy erre a mondatra kaptam fel a fejemet: "A szálló alapkövét a tulajdonosok: Schleiffer Ervin, Kendi Imre és Mihucz Tibor, valamint Varga Zoltán és Lázár János helyezték el."
  Most akkor 5 tulajdonos van? O.o Nem értem !”
 • 23. idir 2009. november 04. 01:36
  „A cikk datumat,cimet es a kepet latva es a volt epulet torteneti hatteret ismerve az a benyomasom tamadt,hogy itt egy temetes zajlik.Halottak napjan itt temetik az Alkotmany hatalyat a most
  keletkezett uj ingatlan adataival kapcsolatban.Az az erzesem,hogy a T.jogaszok elfelejtettek kitisztazni a jogfolytonos tulajdonjogot.Koztudott,hogy az 1943-1953 kozotti idoszakban okirathamisitasokkal a torvenyes tulajdonjogokat torvenyellenesen megszakitottak.Ezert a torveny ertelmeben a tovabbi tulajdonjogi bejegyzesek nem ervenyesek.Nem tudom,hogy milyen jogon adtak el masok tulajodonat es mi jogon tevesztettek meg a johiszemu vasarlokat.A tulajodnjogot a magyar Alkotmany is elevulhetetlenul vedi.Ezert temettek ezen a helyen az Alkotmany hatalyat.A johiszemusegre hivatkozva sem lehet az Alkotmanyt hatalytalanitani.A jogeros tulajdonossal es a jogutodjaival szemben.Az onkormanyzat jogelodje a varosi tanacs illetekesei a polgarok tisztessegesen,torvenyesen (nem pedig okirathamisittassal) szerzett tulajodonat az allam neveben ugy sajatitottak ki,hogy nem fizettek ki a kisajatitas ellenerteket.Ezert a jogugylet semmis .Az allamositasra valo hivatkozas igy nem hatalytalanithatja az Alkotmany vedelme alatt allo tulajodonjogot.Meg szeretnem meg jegyezni azt,hogy az ujraterkepezes,az uj helyrajzi szamok,megvaltoztatott utcanevek,hazszamok sem hatalytalanithatjak az eredeti Alkotmanyos tulajodonjogot.Lehet,hogy a jogfolytonossagi igazolas hianyaban az uj tulajdnosoknak a kesobbiekben problemaik lesznek .Nehogy elveszitsek,amit oda invesztaltak,mert a johiszemuseg nem hatalytalanitja az Alkotmanyt.”
 • 22. JB007 2009. november 02. 21:22
  „Lehet, rosszul értelmezem?
  Az önkormányzati 400 millió, amit a cikkben is említenek és Léni is szóvá tesz, az nem a szállodára van, hanem a sokak által várt és közfelkiáltással megszavazott belvárosi projekt (PMK, Rapcsák u. sétáló része) önrésze.
  A szállodát semmi jelentős dologgal nem támogatta eddig az önkori, csak reprezentálni járnak egyelőre. Akkor viszont miért fáj bárkinek?”
 • 21. Balotelli 2009. november 02. 19:54
  „A sponzor: Tel-Aviv.”
 • 20. Lixus_kzs 2009. november 02. 16:17
  „Azt majd az idő eldönti, hogy fölösleges volt-e, a munkahelyekre mindenesetre szükség van.

  "ne sírjon az önkormányzat az elvonások miatt" -ez egy kicsit kiverte most a biztosítékot nálam, ugyanis, a kórházak és iskolák fenntartója az önkormányzat, de a pénzt rá az államnak kell biztosítania és ha ezeket a pénzeket elvonják, ekkor kerülnek a tanárok meg az orvosok az utcára. Logikusan gondoljátok szépen végig, mielőtt hülyeségeket írkáltok.”
 • 19. Léni 2009. november 02. 14:27
  „A meglévő szállodák sem üzemelnek teltházzal! Ennyire sok fölösleges pénz van ebben a városban, pedig a
  Fidesz szerint semmi nem fejlődik, semmi nem épül, ami elkészül az is rossz,Ő majd visszacsinál mindent!
  Vásárhelynek csak a területe nagy, l8o új szállodai férőhely kialakitása teljesen fölösleges. Az a 4oo millió amit
  a város ad, fölösleges pénz? Akkor ne sírjon az önkormányzat az elvonások miatt!”
 • 18. valakiiii 2009. november 02. 00:59
  „Tisztel aggodo!!!! te egyszerűen informálatlan vagy!!! nézz utána:
  ......Az 5,600 nm alapterületű, kilencvenszobás szálloda építési költsége 1,257 milliárd forint, amelyhez a cég 377 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán. A beruházás fennmaradó költségeit a Magyar Fejlesztési Bank hitele és a tulajdonosok önereje fedezi......”
 • 17. valakiiii 2009. november 02. 00:56
  „150 új munkahely!!!!! érdekel ez valakit??? vagy csak irkáltok mindenféle hülyeséget akik ellene vannak. Nektek semmi nem jó???? 150 új munkahely vásárhelyen!!! szegeden pl- az elmúlt években 2000-el kevesebb munkahely van.”
 • 16. efje 2009. november 01. 23:48
  „Mit szeretnél termelni kedves aggódó? Bármibe kezdesz azt a kínaiak legyártják szinte ingyen. Talán nem kellett volna a demokráciát tagadó országokat bevonni a vilagkereskedelmbe. Akkor nem itt tartanánk.
  Pénz beszel, kutya ugat.”
 • 15. aggodo 2009. november 01. 23:43
  „Inkabb termelouzem kellene,mert akkor nem lenne segelyezett kenyszermunkas.Vagy ez is FIDESZ erdekeltseg?”
 • 14. fip 2009. november 01. 22:59
  „magával a bal oldali emberkével van bajom....gázos...”
 • 13. efje 2009. november 01. 19:01
  „Nem értem mi bajotok van az új szállodával. Aki járt mar a Fekete Sasban az tudja hogy szállodának egymagában alkalmatlan. Minden van benne csak éppen szoba nincs elég. A Gingkoban lesz, de nem kell pl. konyha hiszen a Sasban van egy profin újjáépített lifttel, fagyasztóval. En teljesen esszerűnek tartom a beruházást, meg ha most úgy is tűnik hogy a kutya se alszik majd ott, azért biztos lesz vendég. Régóta problémát jelentett a varosnak hogy bar programokat szerveznek, mégse tudjak a vendégeket megfelelő körülmények között elszállásolni. A Kenguru, Fáma meg a Pelikán más kategória.
  Sok sikert!”
 • 12. Én2 2009. november 01. 09:31
  „Szerintem is kötelező a diákoknak az Emlékpont mivel órán is mennek csak , hogy menjen valaki. Ebből a látogatottságból nem él meg a szálloda. Nagy pénzt van abban higyétek el különben nem csinálnák, mivel enélkül meglennénk, v. felújíthatták volna a szép Békét.”
 • 11. politikautalo 2009. november 01. 09:29
  „ja nem olt kötelezö csak ajánlott, aki nemet mond annak annyi:))”
 • 10. kékcitrom 2009. november 01. 04:54
  „Amati, a kisiskolásoknak nem volt kötelező az emlékpontot megnézni. Amikor ez a hír téma volt a városban, polgármesterünk rögtön cáfolta a "kósza" híreket, ő nem tette kötelezővé senkinek! :)
  (Nem csak a kisiskolásoknak volt kötelező!)”
 • 9. Lixus_kzs 2009. október 31. 21:33
  „Felhívnám a figyelmet, hogy a vas és papírgyűjtés is kötelező a diákoknak aztán nállunk a tanárok szépen elutaztak az összejött pénzből a hegyekbe...”
 • 8. Amati 2009. október 31. 20:14
  „az a lényeg, hogy ki lehet ebből is venni a pénzt, jönnek a választások, az meg kit érdekel mi lesz benne, majd galambokat tartanak bent legfeljebb, mint a fekete sasban...”
 • 7. hajnalka 2009. október 31. 20:11
  „Szívesen látnék egy statisztikát a meglévő 6 vásárhelyi szálloda, panzió és fogadó kihasználtságáról.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épen szállt ki a fejre állt autóból

Szerencsés kimetelü baleset történt a vásárhelyi laktanya bejáratánál pénteken kora délután -… Tovább olvasom