Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Levegőpisztollyal sebesítette meg munkatársát Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Súlyosan megsérült, de már jobban van az a fiatalember, akinek a fenekébe levegőpisztollyal magas nyomású levegőt fújt munkatársa. A baleset a Villeroy & Boch Magyarország Kft. vásárhelyi gyárában történt. Meg akarták viccelni egymást, de a viccnek nagyon rossz vége lett – fogalmazott Sebesi Bálint, a cég ügyvezető igazgatója.
Furcsa balesetben sérült meg súlyosan a közelmúltban egy fiatalember. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. vásárhelyi gyárának dolgozóját munkatársa sebesítette meg, amikor levegőpisztollyal magas nyomású levegőt fújt a fenekébe.

– Tragikus, ami történt. Két fiatal meg akarta viccelni egymást, de a viccnek nagyon rossz vége lett – fogalmazott Sebesi Bálint, a cég ügyvezető igazgatója. – A két munkatárs fél éve dolgozik nálunk javító munkakörben. A szerencsétlenség előtt 10 perccel a termelésvezető is a részlegen tartózkodott, amikor újra visszatért, a sérült már a földön feküdt. Nagyon gyorsan kiérkezett a mentő, a kórházban pedig azonnal megoperálták a fiatalembert, aki már jobban van – tudatta Sebesi Bálint. Az ügyvezető egyébként a szerencsétlenség előtt nem sokkal maga is a gyárban volt.

Még soha nem fordult elő ilyen eset a cégnél – jegyezte meg Sebesi. A balesetet a munkaügyi felügyelőség és a rendőrség is vizsgálja, de a saját belső ellenőrzésük is foglalkozik a szerencsétlenséggel. Felkereste a sérült, 29 éves férfi családját, és biztosította őket a vállalat segítségéről, annak ellenére, hogy a cég nem felelős a balesetért, és nem is tudták volna megakadályozni – mondta az ügyvezető.

– A munkavédelmi oktatáson nyomatékosítjuk a veszélyeket és azt is: elvárjuk és lehetővé tesszük a jó teljesítményt eredményező munkát, de azokat, akik a munkahelyen játszanak, fegyelmezetlenkednek, elbocsátjuk. Ez a magatartás önveszélyes nemcsak a vállalatnál, hanem máshol is – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató, akitől megtudtuk: a munkatársának sérülést okozó 23 éves férfit nagyon megviselték a történtek. Üzemorvosi pszichológiai vizsgálatra küldték, jelenleg nem dolgozik.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz az ügy kapcsán a fiatalember ellen a megyei rendőr-főkapitányság – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs százados, sajtószóvivő.

Olvasóink írták

 • 13. tol 2011. augusztus 04. 19:51
  „és most hogy van a sérült? Jobbulást!”
 • 12. lepkehalo 2011. augusztus 01. 18:03
  „Viccnek kicsit durva.”
 • 11. tyúkanyó57 2011. augusztus 01. 08:06
  „Ha 23-29 évesen nincs egy csepp felelősségérzetük se, nem munkahelyen van a helyük hanem valamelyik fogyatékos intézménybe ahol esetleg mindig fogják a kezüket,hogy baromságot ne csináljanak.Nap mint nap azzal a pisztollyal dolgoznak lehetett volna annyi eszük hogy nem játékra használják .Ha nincs munka éppen fogjon egy seprűt és takarítson.”
 • 10. cikicakk55 2011. július 31. 21:34
  „"A szerencsétlenség előtt 10 perccel a termelésvezető is a részlegen tartózkodott",

  "Az ügyvezető egyébként a szerencsétlenség előtt nem sokkal maga is a gyárban volt."
  Tessék mondani,ezt a két mondatot azért kellet bele írni a cikkbe, hogy lássuk a két vezető beosztású ember azért legnagyobb részt a munkahelyén tartózkodik.Vagy nem?”
 • 9. Norman_Bates 2011. július 31. 14:06
  „Ha munkavédelmis lennék kirakosgatnék egy csomó képet, hogy néz ki egy szétrobbant bél, meg külömböző munkahelyi balesetek fotóit (keress rá a "lathe accident"-re, csak ne kaja közbe ) persze akkor meg jönnének a személyiségi jogok, meg, hogy gusztustalan.
  aha, így meg sokkal jobb --:)”
 • 8. booo 2011. július 30. 22:45
  „Szerencsétlenek!”
 • 7. szittya 2011. július 30. 22:02
  „Amerikában lehetne perelni a céget, mert nem hívták fel a figyelmüket, hogy a levegő pisztolyt ne dugják egymás s.eggébe. Itt is azt kell. A két h.ülye gyerek jól is járna:-))”
 • 6. lordzola 2011. július 30. 21:26
  „A vasarhelyihirek.hu pontosan megírta a sztorit. Nem biztos hogy az kezdte aki a tettes! Meg aztán az egyik 29 meg 23 évesek, a nagy hülyeségben egyik sem gondolta, hogy örökre nyomorékot csinált a haverkából. Mert a sok visszavart bél meg hasfal sebesedése miatt nem emelhet, meg bármikor elfertőződhet. Legalábbis laikus ésszel ez is benne van a pakliban”
 • 5. tol 2011. július 30. 14:13
  „mind a két fél hibás. Az IQ-lovag, aki a másik valagába tartotta a pisztolyt, mert nem világosították fel, hogy elég egyetlen pillanat a magas nyomásból és szétrobban a széklettel telt végbél benn a cimborája alhasában. A munkahelyi balesetvédelmi oktatás nem pusztán formalitás!!!! Vannak eszközök, melyek nem éretlen és felkészületlen emberek kezébe valók!!!! Kés,villa, olló nem gyerek kezébe való! Na!”
 • 4. Lázárhelyi 2011. július 30. 14:08
  „Ez miért is baleset?
  Egyértelmű szándékosság, melyben mindkét fél felelőssége megállapítható, bár jelentősen eltérőmértékben.”
 • 3. mivan? 2011. július 30. 10:26
  „Ezek nem gyerekek! Milyen munkavédelmi oktatás? Felnőtt ember nem dugdossa a levegőpisztolyt a másik altájába. Nehogy má a cég hibája legyen!”
 • 2. Pepejeans 2011. július 30. 10:16
  „tol: igazad van, de egy felnőtt embernek magától is lehetne annyi esze,hogy ilyennel nem szórakozik!!!!”
 • 1. tol 2011. július 30. 08:13
  „ez tankönyvi jellegű baleset, a munkavédelmi oktatáson első ponton kell(ene) figyelmeztetni a dolgozókat a magas nyomású levegő veszélyére. Meg kell nézni a munkavédelmi jegyzőkönyvet, ha ez a tétel nem szerepel benne, a vállalat is hibás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártély újra egyedül tartja fenn iskoláját

Önállóan működteti a jövőben Mártély általános iskoláját – ezt mondta lapunknak Balogh Jánosné polgármester. Tovább olvasom