Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Lezárták a Kinizsi utca egy részét

Tegnap reggel lezárták a vásárhelyi Kinizsi utcát, s elkezdték az újraaszfaltozását. Az összesen 56 utcát érintő, tavaly kezdődött útfelújítás augusztus végére, szeptember elejére fejeződik be.
Tegnap a lezárt Kinizsi utcát aszfaltozták. Fotó: Tésik Attila
Lezárták a vásárhelyi Kinizsi utcát a Petőfi és a Táncsics Mihály utca között, így a belvárost Csúccsal összekötő egyik főútvonal jelenleg nem használható. Megkezdték ugyanis a Kinizsi utca új aszfaltszőnyegének terítését. A munkálatok a tervek szerint ma délutánig tartanak, s ezután ismét megnyitják a területet a forgalom előtt. Igaz, egy-egy időszakra a kiegészítő munkák miatt ismét várható útlezárás.

Az összesen 56 utcát, utat érintő rekonstrukció még tavaly kezdődött. A város útjainak mintegy negyven százaléka kap teljesen új aszfaltszőnyeget, számos helyen padkát is építenek, mindegyik utcában az ivóvízhálózatot is kicserélték.

Lázár János polgármester a Kinizsi és a Bercsényi utca kereszteződésében tartott tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a város önerejéből, az európai uniós támogatásokból és a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes hiteléből folyó, valamivel több mint kétmilliárd forint értékű, a Betonút Rt. és a Közgép Rt. közös konzorciuma által végzett beruházás második harmadánál járnak jelenleg a kivitelezők.

Várhatóan augusztus végére, szeptember elejére fejezik be a munkát, amely jelenleg a Holló, a Szőlő, a Szerencse, a Deák Ferenc, a Dáni, a Bálint, a Berkenye, a Juhász Gyula, a Görbe, a Simonyi, a Kinizsi, a Visszhang és az Imre utcán folyik. Májusban a Tornyai, a Kistöltés, a Lázár, a Pálffy, a Nagy András János, a Móricz Zsigmond, a Klauzál, a Mátyás, a Csiga, a Gomba és a Lévai utcán haladnak tovább. A Klauzál, a Nagy András János és a Zrínyi utcán ráadásul teljes belvízelvezető hálózatot építenek ki. Lázár János mindenkitől türelmet kért a munkálatok miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli közgyűlést kért az ellenzék Vásárhelyen

Mindenképpen megtárgyalja a holnapi rendkívüli közgyűlés a vásárhelyi Erzsébet-kórház helyzetét, és… Tovább olvasom