Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Lili a legszebb gézengúz

A „nagyok" között, vagyis a gézengúz kategóriában Ocsák Lili Zorkára szavazott legtöbb olvasónk a Délmagyarország és a Délvilág által meghirdetett babaszépségversenyen. A hároméves vásárhelyi kislányt nagymamája biztatására nevezték be szülei. Lili imád mozogni, édesapját még tékvandóedzésekre is elkíséri, ahol kipróbálja a neki tetsző gyakorlatokat.
Az örökmozgó Ocsák Lili Zorka és büszke szülei. Fotó: Tésik Attila
Forgott a pulykasült a mikróban, búgott a porszívó – szóval nagy munka folyt az Ocsák család újkishomoki házában tegnap délelőtt. Nem nagytakarítás idején csöppentünk be a lapunk által meghirdetett Év babája verseny gézengúzos győzteséhez, hanem játékidőben. Ugyanis a 2-3 évesek kategóriájában legtöbb szavazatot kapott Ocsák Lili Zorka karácsonyra kapott műanyag mikrójában készítette az ebédet, s közben aprócska, rózsaszín masinájával porszívózta a nappali parkettáját.
– Édesanyám keresett meg minket azzal, hogy nevezzük be lányunkat a versenyre. Gyorsan meggyőzött. El se tudtuk képzelni, hogy a nagyok között Lili tetszik majd a legjobban az olvasóknak – mesélte az édesanya, Ocsák Zoltánné.

A szegedi ünnepélyes eredményhirdetés után vásárhelyi, pontosabban újkishomoki otthonukba igyekvő Ocsákék sokáig mosolyogtak azon, hogy Lili a kocsiban ökölbe szorított kezét magasra emelve boldogan kiáltotta: „Nyertem!"

A kislány áprilisban lesz háromesztendős, így szeptembertől már óvodába jár. Egyelőre még tart ettől. Édesanyjával közölte is, hogy inkább menjen helyette, ő addig dolgozik a munkahelyén, vagyis az Erzsébet-kórházban. Lilinek nagyon jó dolga van, ő a család szeme fénye. Nagyszüleinek ő az egyetlen unokája, így nem csoda, hogy mindig a középpontban van. A felnőttek között hamar feltalálja magát, de azért szeretne egy kistestvért. Még nem döntött: hol öcsikét akar, hol meg hugicát.

A legszebb gézengúz szeret mozogni. Nem csupán zenére táncol, hanem tornázik is. Pár másodperc alatt lemegy spárgába, majd fölpattanva folytatja a játékot.
– Egyszer Szekszárdra voltunk hivatalosak egy lakodalomba. A felnőttek nagy részén is túltéve Lili hajnali háromig táncolt. Mikor ágyba akartuk dugni, elsírta magát, mert még maradni akart – árulta el édesanyja. Édesapja 1984 óta tékvandózik. Pár hónappal ezelőtt Lili is elkísérte őt az egyik edzésre. Meglepetten tapasztalták, hogy a kislány a tatami szélén állva figyelt, s próbálta utánozni a mozdulatokat. Azóta rendszeresen gyakorolja a rúgásokat. Azokat, amelyek tetszenek neki.

A nagy sportolásban hamar megéhezik az ember. Az étvágyat pedig nem csillapítja a műanyag pizza vagy pulykasült, muszáj anyut hívni, hogy készítsen valami finomat. Lili imádja a tésztákat, így nem csoda, hogy segítette gyúrni a karácsonyi bejgli alapanyagát. Ezenkívül a galambhúst is nagyon szereti. Mivel nagyapja galambász, mindig kerül friss hús az asztalukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Februárban elkészül az Emlékpont

Várhatóan február végén fejeződik be Vásárhelyen az Emlékpontnak szánt épület felújítása, átépítése.… Tovább olvasom