Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Lövöldözős videó után ítélet

Hódmezővásárhely - Saját lányát kell beperelnie Benyhe Jánosnénak, ha azt akarja, hogy megtérüljön a kára - derült ki a vásárhelyi bíróság tegnapi ítéletéből. A vásárhelyi asszony a házáért pereskedik, amelyet távollétében foglaltak el.
Bizonyítékként vetítették le a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon a videót, amelyen dulakodnak, és egy riasztólövés is eldörren. A felvétel – amelyet több internetes hírújság is bemutatott – tavaly május 31-én készült Hódmezővásárhelyen, a Nádtető utca 6. és 8. számú ikerházak közös udvarán. A 6-os tulajdonosa, Benyhe Jánosné összeveszett saját lányával és volt vejével, akitől félt, ezért Ausztráliába költözött a fiához. Amikor hazatért, hosszú ideig nem tudott bejutni a házába, mert családja lecserélte a zárakat.

Barátoknál lakott, és amikor családja megtudta, hogy ismét itthon van, előfordult, hogy az utcán inzultálták. Benyhéné végül az ingatlant bérbe adta egy társaságnak, amely május 31-én jött elfoglalni a bérleményét. Az udvarra behatolva vitába keveredtek, majd dulakodtak a 8-as számú házból kilépő Borbás Zoltánnal és feleségével. A férfit riasztópisztollyal arcon is lőtték, mire visszamenekült, bezárkózva a házukba.

A videót az idő közben Ausztráliába visszatért Benyhe Jánosné kérésére nézte meg a bíróság. Azt szerette volna bizonyítani vele, hogy Borbás sajátjaként tekintett a 6-os számú házra, hiszen ezt mondja a felvételen, és az épület előtt állva küldi el a bérlőket, emleget magánlaksértést. A perrel az volt az asszony célja, hogy visszakapja házát. Utóbb, miután végül birtokon belül került, módosította keresetét: a házban távollétében elvégzett átalakítások, az abból adódó károk megfizetését kérte az alperestől, Borbás Zoltánnétól.

A Kadocsa Géza bíró által tegnap kihirdetett ítélet azonban elutasítja Benyhéné keresetét. Az indoklás szerint az asszonynak nincs jogalapja arra, hogy Borbásnétól kérjen kártérítést, mert nem sikerült bebizonyítania, hogy a házában ez az asszony lakott életvitelszerűen. Benyhe Szilvia azonban élhetett ott rövid ideig, sőt, a házbeli átalakításokat is ő végeztette el. A felperesnek a bíróság szerint tehát saját leányával, Szilviával célszerű elszámolnia.

„A Benyhe és a Borbás család zilált körülményei miatt" alakult ki ez a bonyolult helyzet – mondta a bíró. Kitért arra, hogy Borbás Zoltánnak először Benyhe Szilvia volt a felesége, ebből a házasságból két gyerek született. Az új feleség, Borbás Zoltánné is szült két gyermeket. Zoltán és Szilvia azonban jó kapcsolatban maradt, hiszen válásuk óta ismét lett közös gyermekük. A 8-as számú házban a jelenlegi feleségével lakott a férfi, a 6-os számúban viszont előző neje, Szilvia és gyermekei. Az ítélet ellen lehet fellebbezni.

– Még gondolkodom rajta, mit tegyek. Innen, 17 ezer kilométerről nehéz intézkedni – reagált kérdésünkre Melbourne-ből Benyhe Jánosné. Az asszony szerint felháborító, hogy miután kirekesztették a házából, és bántották, még neki kell bizonyítania. Hozzátette: kár, hogy csak most, és nem tíz évvel hamarabb hagyta el az országot.

– Megerősödött a hitem a független magyar bíróságban – mondta az ítéletről Borbás Zoltán. – Nagyon rosszul érintett, hogy Benyhe Jánosné ezzel az üggyel a médiában sározott minket. Remélem, békén hagyja a családomat, hagyja élni a saját unokáit nyugodtan. Szerintem másodfokon sem születhet más ítélet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházfórum

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó integrációjáról rendeznek lakossági fórumot ma 16.30-tól Mindszenten Tovább olvasom