Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Ma is érdekli a közélet Novákot

Hódmezővásárhely - Novák Imrének már a tanulmányaiban akadt egy-két csavar: az általános iskolát a Bánát utcai intézményben kezdte, az 5. osztályt a Bethlenben járta, majd visszakerült Újvárosra.
A nyolcadik után – értelmiségi származása miatt – Csongrád megyében semmilyen középiskolába nem vették fel. – A családi tanács úgy határozott, menjek dolgozni, 1951. szeptember 1-jén kezdtem gyapotszedő munkásként – emlékezett Novák Imre. Aztán mégis tanulhatott, Mosonmagyaróváron végezte el a mezőgazdasági szakiskolát, majd a budapesti agrártudományi egyetem gépészmérnöki karán diplomázott.

Kisteleken és Mindszenten a gépállomáson, Szegeden a gépállomások igazgatóságán dolgozott, majd 1971-től a Dózsa TSZ következett. A közélet, a politika mindig érdekelte, így családjának, ismerőseinek nem okozott meglepetést, amikor 1990-ben elindult az önkormányzati választáson.

Novák Imre. Fotó: DM/DV
Novák Imre. Fotó: DM/DV

– 1990-ben, majd 1994-ben és 1998-ban is újvárosi képviselőként kerültem a közgyűlésbe, ahol 1990. november 6-án megválasztottak alpolgármesternek. Az akkori városvezetés azt tartotta szem előtt, hogy fejlett infrastruktúra nélkül nincs korszerű, modern társadalom. A fejlesztések is ezt szolgálták, a tornatermek és a kerékpárutak építése, a szennyvíztisztító és a csatornaberuházás. Utóbbiban a társulás elnökeként 32 lakossági fórumot tartottam, és eredményesen győzködtem az embereket a belépésről. Kevesen tudják, hogy a német Heckingen az én közbenjárásommal lett testvérvárosunk. Örülök, hogy a megkezdett munkát továbbviszi a jelenlegi városvezetés, folyamatosan fejleszti, csinosítja Hódmezővásárhelyt – mondta Novák Imre.

Hangsúlyozta: Vásárhelyen az elsők között vezették be – a munkaügyi központtal karöltve – a közmunkát, és szervezték meg a szociális foglalkoztatást. A közélet, a politika a mai napig érdekli, rendszeresen elmegy az újvárosi lakossági fórumokra, több témához hozzászól. – A Szegfű utcai sportcsarnok névadásakor azt javasoltam, legyen egyszerűen a neve csak Imsi. Végül Balogh Imsi Sportközpont lett, de én is a legendás testnevelőre gondoltam. Az értékek őrzése, ápolása, tisztelete nemcsak a múlt, de a jövő miatt is fontos.

Olvasóink írták

  • 2. tol 2011. július 31. 12:04
    „már bocs, de egy kis stilisztika; vagy Novák úr, vagy Novák Imre a címben. Per "Novák" aposztrofálni egy tiszteletre méltó embert bizony sértő.”
  • 1. booo 2011. július 30. 22:41
    „Novák úrról már volt egy cikk kb 2-3 hete. Ez annak a folytatása?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a vásárhelyi strandfürdő fosztogatóit

Több mint harminc öltözőszekrényt tört fel a vásárhelyi strandfürdőben két fiú. A nyomozás során további lopásokra is fény derült. Tovább olvasom