Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Ma játszik az Omega az Emlékpontnál

Bár az Omega harminc éve játszott a városban utoljára, Benkő László, az együttes zeneszerzője-billentyűse több vásárhelyi emléket is őriz a közelmúltból. Itteni festők képei díszítik otthonát, baráti kapcsolatot ápolt Fejér Csabával, Csikós Andrással, és kíváncsi az Emlékpont múzeumra. Lapunknak elmondta: a ma esti koncerten a régi slágerek mellett a szeptemberben megjelenő Égi jel című lemezből is ízelítőt adnak a közönségnek.
Különleges helyszínen lépünk fel Hódmezővásárhelyen – mondja Benkő László Fotó: Bertleff András
Izgalmasnak ígérkezik a ma esti vásárhelyi Omega-koncert: este kilenckor az Emlékpont közelében lévő színpadon lép fel a magyar rock legendás zenekara. A „régi csibészek" együtt régen jártak már a városban, az együttes billentyűse, Benkő László, azonban jól ismeri ezt a vidéket és az ittenieket.

– Mindig szívesen jövök Vásárhelyre, a közelmúltban is jártam a környéken, s pont azt figyeltem, hogy a főút négysávosítása hogyan változtatja meg a környéket. De voltam már filmfesztiválon is a városban, ahol a konferálás volt a dolgom. Több kedves festőbarátom, ismerősöm Vásárhelyen élt; Fejér Csabával, Csikós Andrással a rendszerváltás után találkoztam. Festményeket is őrzök tőlük. A mártélyi képzőművészeti tábort is ismerem – mondta lapunknak a zeneszerző.

Benkő László szerint egy ilyen koncert mindig egy fontos, meghitt gesztus a közönség, a rajongók felé. Arról is tudott, hogy a vásárhelyi koncertnek különleges helyszíne lesz.

– Igen, hallottam az Emlékpontról, s természetesen meg is fogom nézni a múzeumot: kíváncsi vagyok rá – mondta. Azért érdemes megnézni az ilyen kiállításokat, mert a 80-as évek elején senki sem gondolta, hogy nemsokára összeomlik a rendszer, s a korabeli tárgyak és a beszámolók alapján igenis pontosan lehet érzékelni, mi a különbség akkor és most között.

A vásárhelyi koncertről elárulta, miután valóban régen jártak a városban, ezért ez a fellépés nagyon fontos a számukra. A régi nagy slágerek mellett a szeptember elején megjelenő, Égi jel: Omega című új albumukból is ízelítőt kapnak ma este a vásárhelyiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma Bródy János ad koncertet, holnap az Omega játszik

Az Omega, Bródy János, Sebestyén Márta, Miklósa Erika, Koncz Gábor, Szinetár Dóra, Pikali Gerda is… Tovább olvasom