Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Ma nyit a vásárhelyi sportcsarnok mélygarázsa

Hódmezővásárhely - Az új sportcsarnokhoz igazítják a parkolás és a forgalom rendjét Vásárhely belvárosában. A Szent Antal utcán már tegnap sem parkolhattak az autók, viszont a kerékpárosok mindkét irányból közlekedhettek.
Meglepetten tapasztalták a kerékpárosok, hogy tegnap reggel óta ismét behajthatnak a Szent Antal utcába a Kinizsi-Deák Ferenc és Petőfi utcai csomópont felől. A Szent Antal a tavaly május elején bevezetett fizetőparkoló rendszer óta volt egyirányú, oda eddig csak az Andrássy utca felől lehetett behajtani. Mostantól a biciklisek mindkét irányban áthaladhatnak rajta. Az utcán, a Mária Valériáig, most már nem lehet személygépkocsival parkolni, csak a buszoknak festettek fel várakozóhelyeket.

A változást KRESZ-táblával is jelezték. Igaz, tegnap mindez nem tűnt fel a baseballsapkás huszonéves autósoknak, akik dél körül az eötvösös diáklányokért érkeztek. A Petőfi utca felől érkező kerékpárosok közül sokan észre sem vették a változást, pedig már az úttesttől folyamatos sárga csíkkal elválasztott, a haladási irányt jelölő „bicikliúton" haladhattak volna – a járda helyett. A figyelmesebbek azonban már az egyirányú kerékpárutat koptatták.

Megváltozott a vásárhelyi belváros forgalmi rendje az új sportcsarnok miatt. A mélygarázsban 90 autó parkolhat. Fotó: Tésik Attila
Megváltozott a vásárhelyi belváros forgalmi rendje az új sportcsarnok miatt. A mélygarázsban 90 autó parkolhat. Fotó: Tésik Attila

– Nagyon jó, hogy ismét be lehet itt hajtani, nagyon örülök neki, hiszen eddig nagyot kellett kerülnöm, ha az Andrássy utcára mentem – mondta Tóth Zoltán. Fél perccel ezelőtt majdnem elütötte egy tizenéves kismotoros, akinek annyira megtetszettek a járdán integető lányok, hogy közvetlen a férfi elé hajtott. Szintén örül az újbóli szabad útnak Nagy Orsolya is, aki kislányát fuvarozta az Andrássy utca felé. Elmondta: véletlenül vette észre, hogy most már erre is mehet.

A forgalmi rend az új sportcsarnok elkészülte miatt változott meg, hiszen a szurkolói buszok miatt jelölték ki a Szent Antal utcai parkolókat. Mint azt Ékes Józseftől, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési iroda városüzemeltetési csoportvezetőjétől megtudtuk: hétfő óta csak mozgáskorlátozott-igazolvánnyal lehet parkolni a sportcsarnok előtt, s a Szegfű utcán már tegnap sem lehetett volna behajtani. Mától viszont nem lehet várakozni a Mária Valéria utcán, helyette – a tervek szerint – ma már nyitva lesz a sportcsarnok kilencven autót befogadó mélygarázsa.

Olvasóink írták

 • 4. 212-ik nick 2008. szeptember 03. 09:14
  „Pozitív változások:
  végre, elolvasták a KRESZt a műszaki irodán, hogy lehet egyirányú forgalomban is biciglizni, ha ki van jelölve, táblázva!
  Végre, eltűntek a Tóalj utcából a 30-as táblák!?

  Viszont, rendőreink elkaphatnánk már a "beseball sapkás fiatalokat" mielőtt felcsavarodnak egy villanyoszlopra (egy öreg Golffal száguldoznak a városban)”
 • 3. pinochet 2008. szeptember 02. 09:34
  „Az hőszigetelés, amit te kipufogógáz-elnyelő szövetnek (??) tartasz...”
 • 2. pinochet 2008. szeptember 02. 09:33
  „Az hőszigetelés, amit te kipufogó-gázelnyelő szövetnek (??) tartasz...”
 • 1. efje 2008. szeptember 02. 05:04
  „A szeged plaza alatt is van melygarazs. Ott mintha valamifele kipufogogaz-elnyelo szovet is kerult volna a mennyezetre. Itt nincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévnyitó Vásárhelyen: minőségi tudást mindenkinek!

Hódmezővásárhely - A tegnap délutáni városi tanévnyitón az esélyegyenlőséget és a minőségi tudás… Tovább olvasom