Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Magyary Ágnes - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!

Hódmezővásárhely - Magyary Ágnes, vívó szakedző választásával a jövőbe tekint. Számára jelenleg a legkedvesebb hely a Tiszti Klub, mely a jövőben egy, a vívókat is befogadó sportcentrumnak adhat majd otthont.
Magyary Ágnes, testnevelő tanárt, vívó szakedzőt, számtalan emlék és szakmai siker köti a városhoz. Gyerekkorában sok időt töltött a városi strand „zöld vizes medencéjében", majd később a páston, a HVSE, illetve az általa alapított Csomorkány SE edzőtermeiben. Az idén márciusban Signum Urbis Honorantis címmel kitüntett nevelőedző mégsem egy múltbéli kellemes emlék helyszínét választotta.

Magyary Ágnes - Ilyennek szeretlek, Vásárhely! - GALÉRIA

Ilyennek szeretlek, Hódmezővásárhely!Ön milyennek látja, szereti Hódmezővásárhelyt? Várjuk fotóit, történeteit! Mutassa meg, Önnek mi a legkedvesebb a városban!

 
A számára legkedvesebbként megnevezett hely, majd csak a jövőben válik ténylegesen azzá. Magyary Ágnessel a város leendő sportcentruma, a jelenleg renoválás alatt álló Tiszti Klub előtt találkoztunk. - Fiatalabb koromban többször megfordultam itt, a városvezetés ugyanis nem egyszer itt vendégelte meg jutalmazott sportolóit, de egészen az utóbbi évekig zenés, táncos rendezvényeknek is helyt adott. Emlékszem mindig is csodálatos kertje volt az épületnek. Tudomásom szerint az elmúlt években, viszont raktárként szolgált, a felújítás alatt álló Tornyai János Múzeum műtárgyai számára. Most ősszel azonban megkezdődött az épület felújítása - mondta el a szakedző.

Lázár János, államtitkár az október közepén megrendezett Csomorkány Kupa eredményhirdetésén elmondta, a kormány támogatni kívánja a londoni olimpián jól szereplő sportágak utánpótlás-nevelését. Ennek keretén belül több, európai viszonylatban is korszerű sportcentrumot hoznának létre az ország valamennyi régiójában. A tervek szerint egy ilyen központ létesülne itt, a felújítás alatt álló Tiszti Klubban, ahol egy 12 pástos vívóterem is helyet kapna.

Magyary Ágnes - Ilyennek szeretlek, Vásárhely! - GALÉRIA

- Ezzel a helyi vívók egy régi álma válna valóra. Méltó megbecsülése lenne ez a Vásárhelyen több száz éves hagyományokra visszatekintő, a városnak olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeket adó sportágnak. Ugyanakkor megfelelő környezetet biztosítana a – vívás mindennapos testnevelésbe történő beemelésével – már megkezdett utánpótlás-nevelő munkának, de akár egy régiós edzőképző számára is. Remélem ez a most még kissé romos épület előbb utóbb visszanyeri régi megjelenését, hogy aztán, megváltozott funkcióval ugyan, de újra a város szolgálatába álljon.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai


Bán Sándor - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!
Kandó Tamás - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!
Dr. Marosi Erzsébet - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!
Szenti Tibor - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!
Bereczki Róbert - Ilyennek szeretlek, Vásárhely!

Olvasóink írták

  • 2. xenopus 2012. november 04. 06:41
    „1. UtólagKapitány - :-))) Az a rácsos vakablak különösen teccccik! :-)”
  • 1. UtólagKapitány 2012. október 31. 05:51
    „Az összes kép ugyanazt mutatja, látszik, hogy testnevelő tanár. Nem nagyon sikerült a fantáziáját megmozgatni, már, ha van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a mindszenti alpolgármester

A hétfői mindszenti képviselő-testületi ülésen napirenden kívül Erhardt Emília lemondott alpolgármesteri tisztségéről és képviselői mandátumáról. Tovább olvasom