Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Majkáék lázba hozták a Hódstockozókat

Hódmezővásárhely - A sztár fellépők ellenére is, alacsony volt az érdeklődés a Hódstock első napja iránt.
Úgy tűnt, a publikum tartja magát az előzetesen meghirdetett programhoz. A 6 órai kapunyitás ellenére az első fesztiválozók csak követlenül a koncertek kezdete előtt, 8-9 óra között érkeztek meg a rendezvény helyszínére, azonban még ekkor is alig néhány ember lézengett a Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium egykori tornatermében. - Órákkal a hivatalos kezdés után, látva a nézőszámot, bizony rágtuk a körmünket, Majkáék koncertje aztán meghozta a közönséget - mondta az egyik szervező.

Majkáék lázba hozták a Hódstockozókat - GALÉRIA

A legnagyobb nézőszámot kétségtelenül Majka és Curtis koncertje hozta. Közel 100 ember csápolt a két rapper koncertjén, akik közül többen csak erre az egy fellépésre voltak kíváncsiak. - Ez az első Hódstockom, most is csak Majka és Curtis miatt jöttem el. A koncert után megyek is haza - meséli Márti, a szegedi egyetem hallgatója.

Voltak persze olyanok, akiket más műfajok vonzanak. - Az eddigi felhozatal nem éppen a mi zenei ízlésünknek kedvezett. Az est hátralevő részében viszont végre a kemény rockzenéé a főszerep - mondta Nagy Attila és Fischer Sándor, a hiphop előadók koncertjeit követően. Azt is elárulták, nem ez az első Hódstock Fesztiváljuk. - Az idei a negyedik Hódstockunk. Eddig minden évben találtunk olyan zenekart a fesztivál kínálatában amely érdekel minket. Idén a The Idoru nevű bandát szeretnénk meghallgatni.

Majkáék lázba hozták a Hódstockozókat - GALÉRIA

A The Idoru előzenekara a tavalyi Hódstock tehetségkutatójának győztese a My Dark Room lett volna, a kalocsai formáció azonban időközben feloszlott. Helyettük a Shiva lépett fel. A Fonogram-díjas, budapesti The Idorunak aztán sikerült ismét megmozgatnia a közönséget.
A szervezők a második napot illetően, a pénteki alacsony nézőszám ellenére is bizakodóak. Mi is több olyan fesztiválozóval találkoztunk, akik a szombati napra is váltanak jegyet. Barta Anetta és Erdélyi Dominika negyedik éve vesz részt a Hódstock mindkét napján. Ők a vásárhelyi Vatafaka együttest várják a leginkább, amely idén egy ingyenes produkcióval készül azok számára akik nem jutottak be a fesztiválra.

A Vatafaka egyik tagjával is sikerült beszélnünk. Bandi elmondta – Szeretem ezt a fesztivált. Negyedik alkalommal vagyok itt mint fellépő és mint hallgató. Bármennyien vannak is, igazi, hamisítatlan underground hangulata van.

Majkáék lázba hozták a Hódstockozókat - GALÉRIA

Hangulatra nem, a helyszínére viszont annál többen panaszkodtak. - Valamennyi Hódstock Fesztiválon voltam; a korábbi helyszínek közül mind sokkal alkalmasabb volt erre a célra. A Kossuth sportpályája egy tágas tér amiben szétszóródik a tömeg, az emberek sokasága nem tud közönséggé alakulni - mondta el Gábor, a fesztivál egyik visszajáró vendége.

A FreshFabrikkal, a Büdösökkel és Vatafakával folytatódik a rendezvény.

Olvasóink írták

 • 17. GálZsolt 2012. szeptember 13. 14:06
  „http://sdrv.ms/Nm2MLK”
 • 16. lordzola 2012. szeptember 11. 20:18
  „hát akkor bocs mamagesa001, akkor meg a szervezőknek fingjuk nincs hogy kell megmozgatni az érdeklődőket. Lehet hogy bpont mondja jól! Nade azért az gáz, ha 80-100 ember jön össze egy ilyen kétnapos bulira. Valahol a szervezőket is sajnálom, nemcsak a bandák, ők is amatőrök.”
 • 15. UtólagKapitány 2012. szeptember 10. 20:23
  „Szükség lenne munkahelyekre Hódmezővásárhelyen, szeretnének a huszonévesek jövedelmet!”
 • 14. mamagesa001 2012. szeptember 10. 17:31
  „9.lordzola...Tájékoztatásul a rádió egy héten keresztül páros belépőt sorsolt a bulira,ha nem hallgatod nem is tudhatod,hogy igenis komoly reklámot kapott a Sánta kutya,Büdösök...Ekkora az igény erre a műfajra,ez van.”
 • 13. bpont 2012. szeptember 10. 07:27
  „Elég látványosan hanyagolva voltak a vásárhely környéki ismertebb zenekarok. A programot látva nem is csodálom, hogy ilyen kevesen voltak. A Kyle Troy Tribute Orchestra, Soul Diver, Büdösök vagy a Sánta Kutya biztos nagyon jók, de gyanítom, hogy a szervezőkön meg a bandák családtagjain kívül senki se ismeri ezeket. Ki az a bolond aki ilyenekre kiad napi ezret a belépőre?”
 • 12. hazafi74 2012. szeptember 10. 04:19
  „Minek kellett ide celeb?
  Pláne ez a műveletlen barom!
  Kedves szervezők kaszálni akartak, de befürödtek.
  Eddig azt gondoltam ez amolyan amatőr buli.”
 • 11. UtólagKapitány 2012. szeptember 10. 00:21
  „Biztos azért nem mentek el sokan, mert munkanélküliként nem volt sok kedvük!”
 • 10. booo 2012. szeptember 09. 20:27
  „Tegnap jó ha 80-an voltak! Az pedig nem nagy tömeg!
  Pedig jó volt a buli, köszönet érte!”
 • 9. lordzola 2012. szeptember 09. 17:57
  „A hiba alapvetően ott van, hogy a kutya se tud Hódmezővásárhelyen, de még a környékén sem erről a buliról. Így ne csodálkozzon senki hogy totál bukta évek óta! A lakodalmas rockot meg szófosást közvetítő helyi rádióban volt róla szó, de a kutya sem hallgatja, pláne nem aki a kemény zenét bírja. Pedig hiánypótló, de azért tényleg nem a legnagyobb, hanem a legkisebb...!”
 • 8. Pengemester 2012. szeptember 09. 16:52
  „http://www.programturizmus.hu/tdestination-hodstock-fesztival-konnyuzene-underground-hodmezovasarhely.html -azt olvastam, hogy "A Hódstock Fesztivál Hódmezővásárhely legnagyobb rockfesztiválja..." - nafene. Ha ez a legnagyobb, akkor nyilván vannak még kisebbek is?
  Mindazonáltal elgondolkodtató, hogy Fonogram jelölést (régebben Arany Zsiráf) begyűjtő zenekar, illetve Fonogram díjas előadó csak ennyire tudja megmozgatni a közönséget.”
 • 7. grafika88 2012. szeptember 09. 16:31
  „Vásárhely lakossága : 46 650 fő --ebből elmentek vagy 100 an. Gyanítom ez a szám is sok !
  Ugyan ez a hatalmas érdeklődés volt mint a polg.választáson !!”
 • 6. Agyalapi 2012. szeptember 09. 13:24
  „De a fotók kitűnőek...”
 • 5. bölcsleo 2012. szeptember 08. 23:08
  „vagy drogstock........”
 • 4. UtólagKapitány 2012. szeptember 08. 20:17
  „A fiatalságnak munkahely kell no meg a Hódstock!”
 • 3. booo 2012. szeptember 08. 18:30
  „Kijazamajka? Valamimunkásember?”
 • 2. curious 2012. szeptember 08. 13:22
  „És hol marad a két nyilatkozó fotója?”
 • 1. Kircsi 2012. szeptember 08. 10:03
  „Kb. ennyit is érnek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra verte élettársát a mindszenti férfi

8 év börtönnel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla a mindszenti Horváth Sándort. A 38 éves férfi… Tovább olvasom