Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Már az első órákban 800 látogató Picasso-nál

Hódmezővásárhely - A megnyitást követő néhány órában már közel nyolcszáz látogató tekintette meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában a „Picasso Vásárhelyen" című kiállítást.
A művészetkedvelők százai közel egy órát is türelemmel vártak, hogy megtekinthessék a XX. század legnagyobb hatású képzőművészének kerámiáit, grafikáit és a mester Vallauris-i mindennapjairól szóló fényképeket.

Igazi népünnepély hangulat jellemezte a Picasso kiállítás és az 55. Őszi Tárlat első óráit. A nap folyamán a biztonsági szakemberek becslése szerint több mint kétezer ember fordult meg az Alföldi Galériában.

Mint ismeretes a vásárhelyi tárlaton Picasso művészetének hazánkban eddig még be nem mutatott értékeit tekinthetik meg az érdeklődők: negyvenegy kerámiatárgy, valamint egy tizenhárom kerámiaérmet tartalmazó tábla mellett tizenkét linómetszet, öt grafika, illetve Picasso vallauris-i munkásságát megörökítő tizenhét fénykép enged betekintést a mester egy kevésbé ismert alkotói korszakába.

A hódmezővásárhelyi Picasso tárlatot november 5-ig tekinthetik meg a művészetek szerelmesei. A kiállítás előkészítői abban bíznak, hogy összesen több mint 10 ezren nézik majd meg az Alföldi Galériában Picasso alkotásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarolt a Picasso-tárlat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kígyóztak a sorok az Alföldi Galéria folyosóin, kisebb tömeg állt az épület előtt… Tovább olvasom