Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Már fűthető a Corvin-iskola főépülete

Hódmezővásárhely - Két hét elteltével működik a fűtés a vásárhelyi Corvin Mátyás Tagintézmény főépületében. Jelenleg a kollégium és a tanétterem fűtési rendszerét javítják a szakemberek.
Működik a fűtés a vásárhelyi Corvin Mátyás Tagintézmény főépületében. Két héttel ezelőtt romlott el a rendszer csőtörés miatt. Megírtuk: november 2-án elfolyt a víz, leállt a fűtés, ezért az iskola 942 diákjának háromnapos rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el. Jelenleg délutánonként fél 3-tól este 7-ig két másik intézményben folyik a tanítás. A Gregusban 17 szakközépiskolás osztály, míg az Eötvös József Székhelyintézményben 16 szakiskolás osztály rövidített, 30 perces órákon tanul.

Tegnap a Corvin folyosóján csak néhány diák lézengett. Ők gyakorlatra jöttek, valamint informatika órán vettek részt. A tankonyha fűtése másik rendszerről működik. A polgármesteri hivatal munkatársaival is találkoztunk, akik a meghibásodott rendszer kapcsán annyit közöltek: dolgoznak, hamarosan készen lesznek a helyreállítási munkával.

Dolgoznak a szivárgó vezetékek feltárásán. Fotó: Tésik Attila
Dolgoznak a szivárgó vezetékek feltárásán.
Fotó: Tésik Attila

Komolyabb a hiba, mint azt az elején a szakemberek gondolták – tájékoztatott Göbl Vilmos, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Elmondta: a padló alatt futó vezetékeken több helyen is repedések keletkezhettek, ezért a szakemberek a teljes fűtési rendszert átvizsgálják. A vezetékek szakaszos lezárásával keresik a hibát, nem szeretnék az egész padlózatot feltörni, az ugyanis elnyújtaná a helyreállítást.

Az iskola főépületében kisebb javítások után már működik a fűtés, jelenleg a kollégiumi rész és a tanétterem vizsgálata folyik. Várhatóan napokon belül feltérképezik az egész rendszert, amely egyébként az 1970-es években épült, s utána pedig orvosolhatják a problémát. A városházán határozottan cáfolták azt a híresztelést, hogy bezárnák a Corvin-iskolát. Az intézmény vezetője, Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsanna elmondta: amint végeznek a szakemberek a munkálatokkal, visszaköltöznek a diákok a Corvinba.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Ani56 2009. november 23. 14:03
  „10. hozzászólás fuckfeverprice !Igazad van a képekkel kapcsolatban a különbség csak annyi hogy az elsőn Tápai tanár úr próbálja ki kerülni a gödröt,az utóbbi képen pedig elöl a portás látható valóban a másik oldalról,szerelő 1 szál se.Ha annyira nem akarja a T.polgármesterünk megszüntetni ezt az iskolát akkor hozzá se kellett volna nyúlni és összevonni, miért nem azokat az iskolákat vonta össze ahol nem volt elég tanuló.Ott az Ötvös + a Gregus inkább a Kossuthot és a Corvint teszi tönkre mert azok tudnak is felmutatni valamit.Nem rég olvastam,hogy 2 kossuthos diák Canadába nagyon szép eredményt ért el.A napokban pedig a Corvinosok hoztak szép eredményeket 3.-ik és 4.ik helyezést országos versenyről.Én nem sokat olvastam arról,hogy az Ötvösös vagy a Gregusos diákokról ilyesmit írtak volna mostanában.Hát majd a Corvinosok(akiket most utálnak mert megzavarták a nyugalmukat) + a Kossuthosok kikaparják nekik,hogy fenn maradjon az iskolájuk hisz ezért kellett össze vonni,ezért lett HISZK,tudja a polgármesterünk mitől döglik a légy.”
 • 20. Vikkancs90 2009. november 21. 21:26
  „Filctoll hehe:) neeeem ott kuporogtam:) amúgy tényleg van fűtés!
  ősmagyar hát az nem jó ha fagyoskodtak,nekünk nagyon melegünk volt!rólam speciel folyt a víz,amikor bementem a terembe!
  De keddtől már megyünk vissza elvileg!”
 • 19. moriszka 2009. november 21. 17:02
  „Érdekes ez a cikk, nagy-nagy terelés az egész, de mit lehet tenni....évek óta nagykabátba kell tanulnunk a kollégiumi tantermekbe, mert se ablak se fűtés, lényeg, hogy az aulába már van és jövő héten kedden visszamehetünk! De tuti, hogy ez is csak azért van,hogy hirtelen minden jó és szép,mert már a Gregus meg az Eötvös ki akarja hajigálni a Corvinosokat! Sebaj, igaz, hogy kicsit hideg, kicsit szétcsúszott, kicsit huzatos és veszélyes, de a miénk és megint együtt lehetünk, és ha a polgármester be is akarta záratni a sulit azt már szerintem észre vette, hogy a Corvinosok sohasem nyugodnának bele,mert a Corvin örök és sérthetetlen minimum 1000 ember védi.....:)”
 • 18. Beth 2009. november 20. 18:05
  „A Promenádon is megjelent a hír, miszerint a jövő héten talán visszamehetnek a diákok és a tanárok a Corvin épületébe, mivel haladnak a munkával.”
 • 17. Filctoll 2009. november 20. 16:43
  „Vikkancs90 nem ismerem a helyzetet, de nem lehet hogy Te a villanysütőn kuporogtál és azért volt meleged? :-)
  Csak vicc vót!”
 • 16. ősmagyar 2009. november 20. 12:16
  „15. hozzászólás Vikkancs90 2009.11.20. 10:58
  Akkor ez már haladás!
  Az én lányom jár oda neki tegnapelött volt a gyakorlata ő még fagyoskodott”
 • 15. Vikkancs90 2009. november 20. 10:58
  „ősmagyar!
  Csak mondom,h én is odajárok és a tankonyhán meg az étteremben van fűtés!Tegnap ott volt gyakszim és majdnem besültünk!”
 • 14. Beth 2009. november 20. 07:55
  „:)”
 • 13. efje 2009. november 20. 03:38
  „Mivel a hozzászólások nem jelennek meg az újságban sokaknak úgy tűnhet hogy minden úgy van ahogy az újság írja. Az emberek nagyobb része még nem használja az internetet így csak annak hisz amit hall vagy lát. Ezt kihasználja az aktuális városvezetésen függő helyi média és nem mindig a valóságot közli a választókkal henem amit a politika elvár tőle. A vtv se független, a delmagyar sem az.”
 • 12. ősmagyar 2009. november 19. 17:27
  „Most tényleg mit tegyek ezután a számomra ez az újság is szava hihetetlenné vált!
  A következő havi előfizetésemet ezek után lemondom !
  Talán tudok egy ide illő közmondást is bár nem írom le csak az elejét!
  A hazug embert ....
  Nos kedves újságíró/cikkszerző/! ha a diákokat kérdi, vagy a fűtőt,esetleg azt mukást aki a helyreállítást végzi,/hozzáfogtak egyáltalán?/ többet letudott volna írni a témáról hitelesen!”
 • 11. eldorádó 2009. november 19. 16:27
  „Ha az Önkormányzat cáfolja a suli bezárást, akkor jó lesz felkészülni a gyertyákkal a corvinosoknak is (azzal fognak fűteni)”
 • 10. fuckfeverprice 2009. november 19. 14:57
  „Hihetetlen parasztvakítás, ami ebben a cikkben van. Több, mint 3 hete derült ki, hogy elromlott a fűtés, és a helyzet azóta sem változott, senki nem tud semmit, csak azt, hogy nincs pénz. Miért jó az újságnak egy hazug cikk megjelentetése? Nézzétek meg a 2 héttel ezelőtti fotót, ugyanaz a lyuk van rajta csak a másik oldalról, minden látható tárgy ugyanazon a helyen van, más emberekkel. Ennyire dolgoznak a szagemberek.”
 • 9. Én2 2009. november 19. 12:41
  „Eddig is tudtuk, hogy sokszor hazudik az újság, de ennyire ez mégis felháborító.
  Jó lenne ha a pm ezzel foglalkozna , ne a másik városban történtekkel. Van itt teendő csak nyitott szemmel kell látni és nem ámítani kell az embereket.

  Valahol olvastam és nem tudom igaz e hogy meg akarja szüntetni a Corvint. Kár lenne ezért a jó iskoláért.”
 • 8. Cactus 2009. november 19. 10:05
  „buliservice ... de azt ugye tudod, h nem a suli a hibás emiatt? :/...

  remélem Lézer Dzsó nyárra tervez egy felújjítást a suliban...vagy felőlem legyen úgy, h önkéntesek is segédkenek majd (rám pl. számíthatna)...”
 • 7. ősmagyar 2009. november 19. 07:24
  „Két lányom tanul az iskolába !
  Csak nekik hiszek,mert egyáltalán nincs fűtés !!!!!!!!!
  És a tankonyhány sincs!!
  Az egész cikk kamu!”
 • 6. Filctoll 2009. november 18. 21:01
  „Ja a cikkel kapcsolatban eszembe jutott hogy tudtommal már 20-30 évvel ezelőtt is léteztek csőkamerák. Egy lyukon keresztül a csőbe lehet dugni és a cső belső falát remekül fel lehet vele térképezni. Igy nem kell végig vagy szakaszosan bontani a járólapot csak a kritikus helyeknél kell beavatkozást végezni.
  Sajnálom én is hogy a városban fontosabb téma lett az iskolai formaruha mint pl. egy rég elöregedett fűtésrendszer teljes felújitása.
  Remélem a szakemberek hamarosan kijavitanak minden hibát és a gyerekek tudnak tovább tanulni. Jövőre meg teljes felújítás.”
 • 5. Filctoll 2009. november 18. 20:53
  „1. hozzászólás Ani56 2009.11.18. 15:01 Megnyugtatlak hogy lehet hogy jég se lesz mert a gép elromlott.”
 • 4. Szamba 2009. november 18. 20:33
  „Sajnálatos módon,de ez csak álhír,mivel még hozzá sem kezdtek a javításhoz,mivel nincs pénz.Szal ennyit az újságírói tevékenységről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. anika89 2009. november 18. 20:32
  „Még mindig nincs fűtés...nem tudom,hogy honnan szedték ezt!!!???? :S”
 • 2. buliservice 2009. november 18. 17:46
  „Barátnőmnek nem lesz konyhai gyakorlata pénteken mert nincs alapanyagra pénz hát érdekes egy suli”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadakoznak, de kitartanak

Nehezen viselik a mindszenti képviselők a Zsótér István polgármester és a testület között kialakult huzavonát, feszültséget. Tovább olvasom