Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Már letölthető a vásárhelyi önkormányzat új mobilapplikációja

A lakosság bejelentéseket is tehet az önkormányzat illetékeseinek, de a város is küldhet üzeneteket a felhasználóknak.
Az alkalmazáson két témakörben – önkormányzat és turisztika – találhatunk információkat, képgalériákat, programokat – jelentette be sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán alpolgármester. Ha turistaként nem tudnánk, hogy a keresett múzeum, étterem hol található, térképpel, útvonalterevezéssel segít az alkalmazás. A lakosság bejelentéseket is tehet az önkormányzat illetékeseinek, amint meglát egy rossz padot, megrongált játékot a játszótéren, vagy botrányosan rossz, balesetveszélyes járdát, az egyik alkalmazással azonnal jelezheti a hibát és annak pontos helyét.
Fotó: Imre Péter
Fotó: Imre Péter

A város üzeneteket is küldhet a felhasználóknak, például egy csőtörésről, amelynek környékén óvatosabban kell közlekedni. Az alpolgármester elmondta: pályázati pénzből, 3,5 millió forintból fejlesztették ki és hónapokon át, diákok bevonásával is tesztelték, mielőtt a vásárhelyi lakosság elé álltak vele.

A megye nagyobb városai közül Csongrádon és Makón nincs mobil applikációja az önkormányzatnak, de az utóbbi városban a Szirbik Miklós Egyesület létrehozott egy helytörténeti, turisztikai verziót. Szentes városi mobil applikációján az önkormányzat hírei és a turizmussal kapcsolatos információk olvashatók, 2018-ban tervezik a továbbfejlesztését – tudtuk meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dicsérik és átkozzák is a tramtraint: másfél hónapra kitiltották a Bajcsy-Zsilinszkyről az átmenőket

Dicsérik és átkozzák is a tramtraint: másfél hónapra kitiltották a Bajcsy-Zsilinszkyről az átmenőket
Csak a boltosok és az ott lakók közlekedhetnek a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcán, ahol hétfőn megkezdődtek a tramtrainhez kötődő közműkiváltások. Tovább olvasom