Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Marad a négyzetméter alapú ingatlanadó Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen jövőre is négyzetméter alapú ingatlanadót vetnek ki – határozott csütörtökön rendkívüli ülésén a közgyűlés.
A képviselők elfogadták a Vásárhely–Mártély–Mindszent kerékpárút építéséhez kapcsolódó vagyonkezelői megállapodást. A beruházás 300 millióba kerül.

Huszonhét előterjesztést, beszámolót tárgyalt meg tegnapi rendkívüli ülésén a vásárhelyi közgyűlés. Elsőként Mucsi Gyula, az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézetének tiszti főorvosa értékelte az Egészséges Vásárhely programot, kiemelve, eddig és ezután is minden támogatást megadnak a sikeres megvalósításhoz. A projekt első eseménye – ezt már Kallai Árpád, a bázisintézet, az Erzsébet-kórház főigazgatója mondta – április 12-én a női szűrőnap lesz, ekkor bővebb információt is adnak az EVP-ről az érdeklődőknek.

Lázár: Nem megijedni kell, hanem dolgozni

Nem diktátum volt, hanem kérés – reagált Lázár János, aki a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke is, Zsótér István mindszenti polgármester tegnapi számunkban megjelent kijelentésére. Azt kérték a mindszentiektől, hogy a társulással kapcsolatos testületi ülést ne csütörtökön, hanem szerdán tartsák, mert csütörtökre már rendkívüli közgyűlést hívtak össze Vásárhelyen. Megértették, elfogadták, majd az ülésen éppen az előterjesztő, Zsótér István nem jelent meg. „Nem megijedni kell a feladatoktól, hanem dolgozni" – mondta Lázár a vásárhelyi közgyűlésen.

A képviselők név szerinti szavazással döntöttek arról, hogy 2009. január 1-jével Vásárhelyen továbbra is négyzetméter alapján vetik majd ki az ingatlanadót – Lázár János polgármester javaslatára –, nem térnek át az értékalapúra, melynél tízszer többet kellene fizetniük a helyieknek. Egyhangúlag fogadták el a Vásárhelyt, Mártélyt és Mindszentet összekötő kerékpárút építéséhez kapcsolódó vagyonkezelői megállapodást. A közel 300 millió forintos beruházás közbeszerzési eljárásának előkészítése folyamatban van, a kerékpárút őszre épülhet meg.

A Kálvin János téri körforgalmi csomópont építési önrészének (40,5 millió forint) biztosítására is igent mondtak a városatyák, valamint újabb 31 határon túli magyar kapta meg a tiszteletbeli polgári címet, így a számuk 17 ezer 980-ra nőtt. A körforgalmi csomópontokban elhelyezendő köztéri műalkotások is napirendre kerültek. Tizenegy művész 20 pályaművéből a szakmai zsűri hármat fogadott el, ennek megfelelően Rományi László műve a tabáni, Pannonhalmi Zsuzsa alkotása a 47-es úti átjáró előtti, Tuza László munkája pedig az Interspar előtti körforgalmat díszítheti majd.

Olvasóink írták

  • 2. virágárus 2008. március 29. 00:07
    „zéró, nem!
    nekem is meg kell élni vmiből! a szegények gyüjjenek az üvegházba dolgozni!”
  • 1. zéró 2008. március 28. 22:20
    „Mennyi jóakarat, és kioktatás egyrakáson Mindszentre.
    Minek az a lakodalomba, menyasszony elé való hatalmas virágcsokor ,közgyűlésen Lázár Úr előtt ? Nem lehetne a szegényeknek felajánlani az árát ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyirányú a vásárhelyi kórház utcája

Hódmezővásárhely - Csak a Zrínyi utca felől lehet behajtani a Dr. Imre József utcába, ugyanis… Tovább olvasom