Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Marad a vásárhelyi onkológia

Mégiscsak megmarad a vásárhelyi Erzsébet-kórház onkológiai osztálya. A rákbetegek ellátását, kezelését szolgáló részleg bezárását – mint arról beszámoltunk – az Egészségügyi Közlönyben közzétett miniszteri rendeletből tudták meg a kórház és a város vezetői.
Pepó Judit osztályvezető főorvos a kórteremben. Ő is örül az újabb hírnek, de kíváncsi a közlönyre. Fotó: Tésik Attila
Mégiscsak megmarad a vásárhelyi Erzsébet-kórház onkológiai osztálya. A rákbetegek ellátását, kezelését szolgáló részleg bezárását – mint arról beszámoltunk – az Egészségügyi Közlönyben közzétett miniszteri rendeletből tudták meg a kórház és a város vezetői. Aztán hétfőn délután a fővárosban tartotta ülését az onkológiai kollégium, s ezt követően hívta fel telefonon Thurzó László szegedi onkológus Kallai Árpádot, az Erzsébet-kórház főigazgatóját a hírrel: nyugodtan dolgozhatnak tovább, az osztály mégis megmarad.

– Mivel a pénztár három hónapos csúszással küldi a finanszírozást, így még ennyi ideig akkor is dolgoztunk volna, ha megszűnik az osztály: hiszen a megkezdett kezeléseket be kellett volna fejezni. A mostani hírnek természetesen örülünk – fogalmazott Kallai Árpád. Hozzátette: akkor nyugszik meg teljesen, ha a hivatalos közlönyben is megjelenik a rendeletmódosítás. Azt ígérte, hogy addig is tovább lobbiznak az osztály érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkonykapcsolót igényelt Vásárhely

Jó negyedóráig sötétben kell botorkálniuk azoknak a vásárhelyieknek, akik korán reggel indulnak… Tovább olvasom