Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Marad az okmányiroda Mindszenten

Mindszent - Egyelőre marad az okmányiroda Mindszenten. A képviselők ugyan a racionalizálás miatt arról határoztak, megszüntetnék az építésügyi és gyámhivatallal együtt, viszont dönteni a kormány fog. Az erre vonatkozó kérelmet még nem továbbították – hallottuk Zsótér Károly polgármestertől.
„A megszüntetés irányába indult el a képviselő-testület" – így fogalmazott lapunknak az okmányirodával, az építésügyi, valamint a gyámhivatallal kapcsolatban Zsótér Károly, mindszenti polgármester. A kisváros vezetője hangsúlyozta: az okmányiroda bezárásáról a kormány dönt, a mindszenti képviselők csupán kezdeményezhetik ezt. A testület ugyan határozott már arról, hogy megszüntetné az okmányirodát, viszont erre vonatkozó kérését még nem juttatta el a kormányhoz – magyarázta a polgármester. Hozzátette: nem is biztos, hogy kérelmezik majd. Szeretnék megvárni az önkormányzati törvényt, illetve azt, miként alakul a helyzet a járási rendszerben.

Miért vetődött fel az okmányiroda, az építésügyi, és a gyámhivatal megszüntetése? Zsótér Károly a kisváros nehéz gazdasági helyzetével indokolta. Az elmúlt hónapokban számos racionalizálást hajtottak végre Mindszenten, de további megszorításokra lenne szükség – fejtette ki. Azt mondta, az okmányiroda évi 10 milliós pluszterhet ró az önkormányzatra. A három feladat átadásával 7 munkahely szabadulna fel. Igaz, Vásárhelyről, Szentesről, Szegvárról is járnak ügyeket intézni, viszont kevés a mindszenti. Más településeken élők miatt pedig nem biztos, hogy 10 milliót kellene a fenntartásra szánnia az önkormányzatnak – vélte a polgármester, aki hangsúlyozta: egyelőre marad Mindszenten az okmányiroda.

Lázár nem érti

Az okmányiroda bezárásról Lázár János, térségi országgyűlési képviselő legutóbbi mindszenti lakossági fórumán is szó esett. Nem értette, miért akarnák megszüntetni, hiszen ez a lépés minden mindszentit hátrányosan érintene. Lázár János inkább arra hívta fel a figyelmet, hogy Mindszenten az első félévben 13 gyerek született, ami majdan egy első osztály indítására lenne elegendő. Úgy tűnik érdekeket sértene viszont a két telephely egyikének bezárása, amit végül úgyis kénytelenek lesznek majd meglépni a várható gyereklétszám miatt – vélte. Az 50 ezres Vásárhelyen 4 évvel ezelőtt még 11 iskola volt, most 5 van. A 7 ezres Mindszenten pedig 2 – jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 12. egyszeregy 2011. július 18. 07:45
  „Kedves 10. hozzászóló! Más nick-neve alatt írni elég gyáva dolog. Egyszeregy nem kommentel többet...”
 • 11. Holló 2011. július 04. 19:51
  „Ez se tetszik vásárhelynek inkább így helye.”
 • 10. egyszeregy 2011. július 04. 13:43
  „A képviselők döntő többsége a Dózsa mellett volt. Pont ez nem tetszik Vásárhelynek.”
 • 9. Minibusz 2011. július 04. 08:00
  „Sokan nem tudják, de a telepi iskola tornatermét, még a pártállami rendszerben, szülők, magánemberek építették fel TÁRSADALMI MUNKÁVAL!
  Pont ahogy jó néhány "mellékutca" járdáját is így ilyen formában készítették.

  Azt meg végképp nem értem, miért pont egy iskolát akarnak megszüntetni, vagy csak gondolkodni rajta, hogy megszüntetik.
  Egy település végét jelenti, ha az iskola megszűnik.
  Javaslom a vezetőségnek, hogy egy olyan könyvet olvasson el, ami talán előremutató lehet, hogy értsék, igenis szükség van az iskolára!”
 • 8. Falcao 2011. július 03. 10:24
  „Na, ezen az egyen nem fognak elgondolkodni.A telepi sulit is bezárják majd.Hát ez már a vég kezdete, de tényleg.”
 • 7. Holló 2011. július 03. 07:43
  „makospite

  Ugyan már mire mersz gondolni?! Ők megérdemlik amit kapnak bár a képviselők tisztelet díjat nem kapnak. Ej-ej mire nem mersz gondolni hiszen ők körmük szakadtáig dolgoznak értünk, hogy nekünk jobb legyen.”
 • 6. makospite 2011. július 02. 21:12
  „Kiszámolta-e már valaki. hogy mennyit lehetne megtakarítani, ha első lépcsőként a polgármester, a képviselők, a bizottasági tagok és tanácsadók, szakértők minden tevékenységüket fizetés, tiszteletdíj és költségtérítés nélkül végeznék? Ha ez a megtakarítás nem elég, csak akkor kellene elkezdeniük gondolkodni a lakosságot érintő egyéb megszorításokról, leépítésekről!”
 • 5. booo 2011. július 01. 12:55
  „Ez végre Lázár úr jó megnyilvánulása! Csak nehogy az ígéretek ellenére mégis lakat kerüljön az ajtóra.”
 • 4. Falcao 2011. július 01. 12:43
  „Minek nekünk két alpolgármester?”
 • 3. Holló 2011. július 01. 11:34
  „Nos a gyám hivatal és az építés ügyi hatóság megszüntetése is hátrányosan érint minket!!! De hátrányos az is számunkra ami előtt továbbra is értetlenül állok minek nekünk 4 jogi végzettségű ember a hivatalban? De azt se értem minek nekünk gyepmester ha dolgát nem végzi, és csak ismételni tudom magam több beosztást is össze lehetne vonni a fölöslegesen hizlalt hivatalban. Illetve több forrást is ki lehetne használni ahol bevétel keletkezik de ezt már többször leírtam de le is hurrogtak érte! Megvárják az önkormányzati törvényt, megvárják ezt megvárják azt én nem értem mért nem lehet a dolgok elébe menni és több olyan intézkedést tenni ami előrébb nem hátrébb vinne minket:
  Ezt jó volna ha valaki elmagyarázná nekem és ne azzal, magyarázza már valaki tegyek a városért mert az unalmas már.”
 • 2. airwaves 2011. július 01. 11:06
  „A politikust hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.”
 • 1. egyszeregy 2011. július 01. 07:19
  „Vásárhelyen 5 iskola legalább annyi tagintézménnyel, Mindszenten 1 iskola egy tagintézménnyel. Csak a pontosság kedvéért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeadták a városnapok árát

Ma kezdődik a XII. Mindszenti Napok rendezvénysorozata, amelyet teljes egészében civilek rendezik. Ők gyűjtöttek rá pénzt is. Tovább olvasom