Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Maradt Lázár János mentelmi joga

Utolsó hétfői határozathozatalaként az országgyűlés nem függesztette fel a vásárhelyi polgármester, Lázár János (Fidesz) mentelmi jogát a Szegedi Városi Bíróság megkeresésére hozott, kétharmados többséget igénylő döntésnél.
Lázár Jánost Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezető igazgatója jelentette fel rágalmazás vétségéért, a Vásárhelyi Riport című lapban 2006 augusztusában megjelent interjú alapján. A törvényhozás mentelmi bizottsága 6 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett a mentelmi jog felfüggesztését javasolta, mivel a bizottsági többség álláspontja szerint Lázár János nem képviselői minőségében, hanem Hódmezővásárhely polgármestereként adta az említett interjút.

Csákabonyi Balázs (MSZP), a mentelmi bizottság előadójaként ismertette a feljelentő által kifogásolt interjút, amelyben Lázár János arról beszélt, hogy az ügyvezető igazgató azzal kereste meg: az általa vezetett kft. áron alul vállalta a városi uszoda megépítését és utólag követelnek többletkifizetést. Az interjú szerint a polgármester azt hozta fel ellenérvként, hogy az átadással nem készültek el határidőre és minőségi kifogások is vannak.

Lázár János szerint erre az igazgató „mutyizni próbált", miután a polgármester figyelmeztette az ügyészség a városházától való közelségére és elbúcsúzott tőle, megszakítva a beszélgetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezren tüntettek a vásárhelyi kórházért

A vásárhelyi Szent István téren Lázár János polgármester hívására tegnap délelőtt mintegy tízezren… Tovább olvasom