Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Máris kevesebb az autó Hódmezővásárhelyen

Fizetőparkoló rendszert vezettek be tegnap reggeltől a vásárhelyi belvárosban. Itt eddig csak két helyen kellett jegyet váltani. Az óránként százforintos díj bevezetésének hatása már az első napon érződött: a Szent Antal utca szinte teljesen kiürült.
Tegnap délelőtt szinte teljesen kiürült a vásárhelyi belvárosban lévő Szent Antal utca. A kora reggel ideálló, majd innét távozó autósok helyébe nem nagyon érkeztek újabbak. Aki meglátta, hogy fizetni kellene a várakozásért, az a fék helyett inkább a gázra lépett.

Magunk is tettünk egy kört. Arra voltunk kíváncsiak, vajon hol lehet a város közigazgatási és pénzügyi centrumának környékén úgy megállni, hogy az egy fillérjébe se kerüljön az embernek. Végighaladtunk az Andrássy, a Szegfű, majd a Deák Ferenc utcán, s mindenütt tábla mutatta, hol lehet parkolni, de azért óránként egy százast kell leszurkolni.
Nem találtunk ingyenes helyet sem a Virág, sem a Petőfi utcán, de az Oldalkosáron sem. Tizenegy órakor az Árpád utcán még megállhattunk volna, ugyanis ott még nem került le a fizetőparkolást jelző KRESZ-tábláról a fekete fólia. Végül nem sok választásunk maradt: a Penny parkolójában állhattunk volna meg, vagy a Lázár utca túlsó végén. Ez utóbbit választottuk, és lemértük: innen a Kossuth tér csupán öt percre van gyalog.

Fizetőparkolók

Fizetni kell a parkolásért a Tóth Sándor és a Városház utcán, a Zrínyi utcán a Kossuth tértől a Nyizsnyai utcáig, illetve a Dr. Imre József és Hunyadi utca között; a Bakay utcai, a Hódi Pál utca 4. szám előtti parkolóban, a Lázár utca 10–12. mellett; a Szegfű utca Deák Ferenc és Mária Valéria utca közti részén; a Deák Ferenc utcán a Plus diszkont előtti, illetve a Kinizsi utcával szemközti szakaszon, a Szent Antal utca templom felőli oldalán, a Mária Valéria utcán, a Szántó Kovács János utca Kossuth tér és Deák Ferenc utca közti részén, a Virág utcán, a Petőfi utca egy részén, a Lánc utca kijelölt szakaszán. Szintén óránként egy százasért várakozhatnak az autósok az Andrássy utca 2–28. között, az Oldalkosár utca 11.-nél, illetve az üzletsor előtti, az Oldalkosár utca 5. szám előtti, a Cseresnyés-kollégium előtti, valamint az Árpád utcai parkolóban.

Az első napon nagyon sokan meglepődtek, amikor megálltak, s mellettük termett a parkolóőr.
– Nem gondoltam, hogy itt is fizetni kellene – mondta Balogh Tünde, aki csak néhány percre állt volna meg a Mária Valéria utcán, hogy beugorjon az egyik boltba. Így aztán a parkolóőr hiába ballagott el a kocsijáig. Az Andrássy utcán már jobban elfogadták a fizetési kötelezettséget az emberek, ami annak tudható be, hogy a kirakatsoron eddig is fizetni kellett. A parkolóőr itt délután 1-ig hetvennél több jegyet adott ki. Mint megtudtuk, a nagy távolság miatt jó néhány sofőr már régen elment a kocsijától, mire ő odaért.

– Ők nem fizettek, de volt rá példa, hogy aki visszatért, s megtudta, hogy óránként egy százasért parkolhat, azonnal kérte a jegyét – vázolta föl az ideális jogkövető polgár portréját a parkolóőr.

– Reggel 8-tól kezdve folyamatosan távolítottuk el a fóliákat a korábban kihelyezett jelzőtáblákról. Azoktól az autósoktól, akik már ez előtt leparkoltak, aznap nem kértük a díjat – mondta a Városellátó Kht. ügyvezetője. Magyar József hozzátette: tizennégy parkolódíj-beszedőt akarnak munkába állítani, ám a létszámot eddig csak kilencre sikerült feltölteni. A munkaügyi központ által közvetített álláskeresők nagy része ugyanis azzal érkezett hozzájuk, hogy nem akarják ezt a munkát végezni.

Az autósok napközben fokozatosan felfedezték, hol lehet térítésmentesen várakozni. Így gyorsan megtelt a belváros közelében lévő Penny ingyenes parkolója. A beálló autósok szerint ez is megfelelő számukra, ráadásul innen is csak öt-hat perc séta a belváros.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi strandfürdő egész évben várja a vendégeket

A hosszú hétvégén országszerte kinyitottak a strandok. A vásárhelyieknek erre nem kellett április… Tovább olvasom