Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Máris összekapott a két oldal Mindszenten

A polgármesterrel együtt hét függetlent, és hét fideszes képviselőt juttattak be az új testületbe a mindszentiek. Zsótér István szerint az egyensúly látszólagos: a jobboldali csoport szeretne diktálni. A fideszes Antal István képviselő azt mondta: nem foglalkoznak azzal, hány emberük ül a testületben. Mindszenten ma tartják az új testület alakuló ülését, melyen alpolgármestert is választanak – ha a két tábor meg tud egyezni.
Zsótér István Kecskemétit szeretné alpolgármesternek, Antal István azt mondja, ma kiderül, mi a szándékuk. Fotók: Tésik Attila
Hét fideszes, valamint – Zsótér István polgármesterrel együtt – ugyancsak hét független került be az új testületbe Mindszenten. Ezzel megszakadt az a hagyomány, hogy pártkötődés nélküli képviselők irányítsák a települést. A választások estéjén az újból megválasztott polgármester úgy nyilatkozott: „míg a képviselő-testület összetétele nem derül ki, addig nem tudom, hogy a következő négy évben könnyű, avagy nehéz munka vár-e ránk. A pártpolitikát el kell felejteni, azoknak kell együtt dolgozni, akiknek a lakosság bizalmat szavazott."

Mindezt most is így látja Zsótér – ugyanakkor a képviselői arányok tudatában fenntartásai is vannak a közös munkát illetően. Elmondta: tanulságos volt számára a testület mai alakuló ülése előtti egyeztető tárgyalás. Szerinte egyértelművé vált, a fideszes csapat akar diktálni, mindenképpen meg szeretnék valósítani a programjukat, és ehhez támogatókat keresnek a függetlenként indult képviselők között.

– Bízom abban, hogy a jobboldaliak is belátják: a költségvetés egyensúlyának fenntartása, az önkormányzat biztonságos működtetése a legfontosabb. Nem az a cél, hogy a város adósságcsapdába keveredjen, amiből aztán képtelen lesz kilábalni – jegyezte meg.

Búcsúzók és újak

A régi képviselők közül nem került be az új testületbe Fekete Emil(független), Gémes Lajos(független), Pölös Mihály(független), Jelenfi István (független) és Kaczor István (független). Helyettük városatya lett Abdul Rahim (Fidesz), Hevesi Tamás (Fidesz), Nagy Krisztián (Fidesz), Szabó József (Fidesz) és Kecskeméti János (független).

A mai alakuló ülésen választják meg a képviselők az alpolgármestert. Személyére a törvény szerint a városvezető tesz javaslatot. Zsótér egykori elődjével, Kecskeméti Jánossal szeretne együtt dolgozni. A polgármester szerint viszont a fideszesek nem támogatják ezt az elképzelést. Ha pedig nem tudnak megegyezni, akkor még az is előfordulhat, hogy nem lesz alpolgármestere Mindszentnek.

Szerettük volna megtudni, hogy a jobboldal miért nem fogadja el Kecskeméti Jánost, és van-e önálló jelöltjük az alpolgármesteri posztra. Antal István fideszes képviselő azonban szűkszavúan csak annyit közölt: az alakuló ülésen döntenek a kérdésben.

– Nem foglalkozunk azzal, hogy hány képviselőnk jutott be a testületbe – közölte ugyanakkor a független és a jobboldali városatyák egyenlő számára utalva Antal. Aki egyébként fideszes jelöltként harcba szállt a polgármesteri székért is. – Tizennégy tagú a testület, nem pedig hét-hét. Együtt dolgozunk a függetlenekkel, nem alakulhat ki patthelyzet. Ha pedig a függetlenek között akad olyan, aki egyetért a programunkkal, akkor miért ne támogatná a megvalósítást? Mindenki maga dönti el, mi a legjobb a városnak – tette hozzá Antal István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb irodát fűtenek a hivatalban

A fűtésen is spórol a mártélyi önkormányzat. Csökken a községháza fűtésszámlája, ha az új testület… Tovább olvasom