Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Márta azt jelenti föl, akit a húga meg akart ölni

Biztos, hogy nem nyereségvágyból követte el tettét a húgom – nyilatkozta lapunknak Balog Sándorné Szögi Márta, annak a 28 éves nőnek a testvére, aki múlt pénteken áramot vezetett a kádba, hogy megölje élettársát, de nem sikerült neki. A nővér elítéli ugyan testvérét, de mindenben mellette áll. Szögi Márta azt tervezi, miután tanúként kihallgatták az ügyben, azonnal feljelenti csalásért húga élettársát, Szeri Sándort.
Balog Sándorné Szögi Márta a hétfői Délvilágból tudta meg, mit történt a húgával. Fotó: Tésik Attila
Tegnap délelőtt felkereste vásárhelyi szerkesztőségünket Balog Sándorné Szögi Márta, hogy elmondja véleményét a pénteken Kútvölgyön történt emberölési kísérletről. A fiatal asszony annak a 28 esztendős nőnek a nővére, aki úgy akarta meggyilkolni 41 éves élettársát, hogy áramot vezetett a lemezkádba, melyben a férfi fürdött. Mivel nem ért a villanyszereléshez, rosszul kötötte össze a vezetékeket. Ez mentette meg Szeri Sándor életét.

– Szerintem nem minden fedi a valóságot Sándor nyilatkozatában. Ugyanis a testvérem nem lopta el az állítólagos 6,5 millió forintot. A kútvölgyi tanya édesanyám tulajdona, Sándor csak az egyik haszonélvezője. A vásárhelyi Éva utcában működő kisboltot pedig a férfi négy-öt éve átíratta Gabi nevére, így az az övé – vélekedett Balog Sándorné Szögi Márta.

Az asszony a hétfői lapból értesült arról, mi történt a húgával. Elmesélte, hogy június végén ő fizette ki az óvadékot Szeri Sándorért, hogy kiengedjék a szegedi Csillag börtönből. A férfit azért csukták le, mert nem fizetett ki egy hatvanezer forintos szabálysértést. A két lány édesanyja pár évvel ezelőtt azért adta el Bajcsy- Zsilinszky utcai kis lakását 1,9 millió forintért, hogy Gabiék megvehessék a kútvölgyi tanyát.
Szóban úgy állapodtak meg, hogy havonta 40 ezer forintot fizetnek az idős asszonynak. Csak az első hónapban kapta meg a negyven- ezret, a másodikban már kevesebbet, a harmadiktól pedig egy fillért sem.

A nővér úgy döntött, hogy miután tanúként kihallgatták az ügyben, csalásért feljelenti Szeri Sándort. Ugyanezt tervezi az édesanya is, ő az 1,9 milliót és járulékos kamatait követeli. A testvére érdekében ügyvédet fogadott a fiatal asszony. Az ügyvéd javaslatára elmeorvosi vizsgálatot kérnek.

Gabriellát Szegeden, a Dorozsmai úti börtönben tartják előzetes letartóztatásban. Nővére tegnap járt a megyeszékhelyen, de nem beszélhetett vele. Amíg a letartóztatott nem nevezi meg kapcsolattartóját, addig senki nem mehet be hozzá. Márta nagyon szeretné, ha ez ő lehetne. Úgy érzi, azóta hidegültek el egymástól, amióta Gabi kiköltözött a tanyára. Korábban jóban-rosszban együtt voltak.

– Persze, hogy haragszom rá, mert olyat tett, ami elítélendő. Ezt mondja az eszem. De a szívemre hallgatva mellette állok mindenben, mert mégis csak a testvérem. Már többször tanácsoltuk neki, hogy hagyja ott Sándort. Ha sikerül vele beszélnem, az lesz az első kérdésem: Miért tetted? – vélekedett Szögi Márta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő év júliusára felszámolják a mártélyi Drúzsbatelepet

Jövő július 31-éig mind a harminckilenc nyaraló tulajdonosának a saját költségén el kell bontatnia… Tovább olvasom