Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Mártélyi Druzsbatelep: ez az utolsó határidő

Mártély - November 30-áig kell a tulajdonosoknak elbontaniuk azokat az épületeket, amelyek Hódmezővásárhely mártélyi üdülőterületén, a Druzsbatelep néven ismertté vált részen még állnak, tizenhat építményről van szó – tájékoztatott Hegedűs Zoltán kistérségi referens, a mártélyi külterület koordinátora.
Vásárhely közgyűlése 2004-ben módosította az üdülőterület szabályozási tervét, így az Avar, Horgász, Csuka és Fácán utca által határolt rész vízgazdálkodási területnek minősül, és közösségi övezeti besorolást kapott. Az önkormányzat a terv előírásainak megfelelően akarja felhasználni a tulajdonában lévő földterületet, ezért 2005. november 30-i határidővel elrendelte az ideiglenes építmények bontását. Az épülettulajdonosokkal azóta bérleti szerződéseket sem kötött a város, és a bontás költségeire való tekintettel díjat sem számlázott ki részükre.

Az elmúlt években elbontott üdülők után több helyen balesetveszélyes épületmaradványok és bontásból származó hulladékok maradtak, az önkormányzat idén saját költségén több mint 80 köbméter törmeléket szállított el onnan. Ha az érintettek a meghatározott időpontig nem bontják el a még álló épületeket, akkor az építésügyi hatóság fogja őket kötelezni erre. A város a jövőben is segítséget nyújt a bontási hulladékok elszállításában és ártalmatlanításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Mihály-napi juhászszámadás a vásárhelyi tájházban

Hódmezővásárhely - A Szent Mihály-napi juhászszámadás hagyományát idézték fel szombaton a vásárhelyi… Tovább olvasom