Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Mártélyi vízdíj: névtelen kérdésre konkrét válasz

Mártély - Nem kapnak számlát az érintettek, csekken sem lehet befizetni Mártélyon a vízdíjat, illetve az esetleges elmaradásról nincs értesítés – olvasható abban az e-mailben, melyet egy nevét titkoló mártélyi lakos küldött a kapcsolatok@delmagyar.hu-ra.
Nem kapnak számlát az érintettek, csekken sem lehet befizetni Mártélyon a vízdíjat, illetve az esetleges elmaradásról nincs értesítés – olvasható abban az e-mailben, melyet egy nevét titkoló mártélyi lakos küldött a kapcsolatok@delmagyar.hu-ra. A szolgáltató vezetője szerint kéthavonta leolvassák a vízórát, és küldenek számlát. Ha ez a levélíró esetében elmaradt, azért elnézést kérnek.

Névtelen e-mailt kapott szerkesztőségünk, melynek írója botrányosnak és felháborítónak tartja a Mártélyi Víziközmű Társulat számlázási rendjét. A levélben többek között az is olvasható, hogy a csatornázás befejezése – 2006 decembere – óta nem küldtek a fogyasztóknak számlát. A levélíró állítása szerint a fizetés pedig úgy történik: „szóbeszéd útján hallja az ember, hogy elmaradása van a vízdíjjal, s ekkor személyesen be kell menni az önkormányzathoz, és az ott üzemelő társulatnál kell befizetni a számlát".

Az e-mailben az is áll, hogy azért nem küldenek havonta a vízfogyasztáshoz kapcsolódó számlát, mert a társulat munkatársa nem ér rá ezt eljuttatni a fogyasztókhoz, a csekkes fizetés pedig túl költséges. A levélíró május óta nem kapott számlát, s csak hallomásból értesült arról, hogy elmaradása van.

A panasz kapcsán felkerestük a mártélyi önkormányzatot. Az ügyben lapunknak Szél Erika, az önkormányzat kommunális közműberuházó és üzemeltető intézményének vezetője nyilatkozott.

– Az elején pontosítanám, hogy a községben az ivóvíz-szolgáltatást, valamint a szennyvízhálózat és a tisztítótelep üzemeltetését nem a társulat, hanem a fent említett intézmény látja el – tudtuk meg a vezetőtől.

Mártély eddigi legnagyobb beruházásának eredményeként a szennyvízhálózat és a tisztítótelep próbaüzeme 2006. december 18-án indult meg. Előtte a képviselő-testület határozatba foglalva döntött arról, hogy minden ingatlan az első három hónapban, vagyis 2007. március 18-áig díjmentesen vehette igénybe a szennyvízcsatornát. Az első három hónap letelte után minden ingatlannál megtörtént a vízmérők leolvasása. Az elfogyasztott vízről mindenki megkapta a számlát. Április hónaptól kezdődően – az évek óta Mártélyon bevált gyakorlatnak megfelelően – kéthavonta olvassák le a vízórákat és számláznak.

Az intézményvezető hozzátette, a számlát minden esetben akkor kapja meg a lakos, ha kiegyenlítette. Azon ingatlantulajdonosok, akik vidékiek, vagy úgy dolgoznak, hogy nem tudja a díjbeszedő beszedni a számla ellenértékét, azoknál a szolgáltató a számlát csekkel együtt megküldi postai úton.

– Valóban voltak kezdeti nehézségeink, de igyekszünk a helybeliek érdekeit szem előtt tartva, személyes kéréseket figyelembe véve, mindannyiunk érdekében a legjobb megoldást megtalálni. Elnézést kérek a levél írójától, ha nem kapta meg a számlát vagy a számláról szóló értesítést. Amennyiben felkeres bennünket a polgármesteri hivatalban, személyesen könnyebben tudjuk megoldani a problémáját – tette hozzá Szél Erika.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincsesházat mentett a Táltos-Iskola

Hódmezővásárhely - Csődbe ment az országos iskolahálózatot fenntartó Kincsesház Alapítvány, mely… Tovább olvasom