Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Mártélyon bontják a nyúlgátat

A Tisza apadása nyomán Mártélyon elkezdték bontani a nyúlgátat. Az előzetes felmérések szerint több mint tízmillió forint kárt okozott az utakban a belvíz. Ezek helyreállítására, valamint a szúnyoggyérítésre állami segítséget várnak a mártélyiak.
A rekordnagyságú tiszai árhullám idején homokzsákokkal kellett magasítani, valamint oldalról meg kellett támasztani a töltést. A most már fölöslegesség vált zsákokat folyamatosan gyűjtik össze.

– Csak az önkormányzati utakban több mint tízmillió forintos kár keletkezett. A felázott szakaszok a töltésre homokot szállító hatalmas teherautók alatt megsüllyedt, az aszfaltréteg megrepedezett. A legrosszabb állapotban a Tiszai utca van. Nagyon bízunk benne, hogy a helyreállításukra kapunk állami támogatást – nyilatkozta lapunknak Balogh Jánosné polgármester.

Az ár levonulta után most a legnagyobb problémát a napokban kikelő milliárdnyi szúnyog okozza. Az önkormányzat saját erőből a hét végén kezdi el a vérszívók gyérítését a falu belterületén. A további irtásra 2,2 millió forintos állami segítséget kapnak a mártélyiak.

Az árvíz elleni védekezésben 160 önkéntes vett részt. Munkájukat az önkormányzat vacsorával egybekötött fogadással köszönte meg. A képviselők Hízó Zoltán védelmi vezetőt kitüntetésre terjesztették fel a Belügyminisztériumhoz. A vezető pénteken Szegeden Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől vehette át az elismerést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a kavalkád

Támogatás hiányában, valamint a magas tiszai árvíz következményei miatt idén elmarad a mártélyi… Tovább olvasom