Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Márton Áron-emlékérmet kapott Árva László

Hódmezővásárhely - Márton Áron-emlékérmet kapott vasárnap Árva László, a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, az Emlékpont szakmai tanácsadója.
A Bethlen Gábor Alapítvány elismerését 1987 óta azok kaphatják meg, akik szerepet vállaltak a magyar kulturális élet értékeinek közvetítésében. Árva László az indoklás szerint az ifjúság nemzeti neveléséért és az író Németh László szellemi örökségének ápolásáért érdemelte ki a díjat. Laudációját a közelmúltban 75. életévét betöltő barátja, Szenti Tibor olvasta fel.

– Ez nagy elismerés, egyben felelősség, és a jövőbeli feladatokat is kijelöli. Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy Németh László lánya, NémethÁgnes a kezdetektől támogatta a munkámat – közölte Árva László, a díjazott. A fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban átadták a Bethlen Gábor-díjakat is, amiket szintén a legendás erdélyi fejedelemről elnevezett alapítvány ítélt oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőfalkeresztelő Vásárhelyen

A könyvtár udvarán található árvízvédelmi kőfalszakaszt Wass Albertről nevezzék el, és erről tábla elhelyezésével emlékezzenek meg. Tovább olvasom