Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Máshová építették a bejárót, oszlop került a közepébe

Máshová építették a bejárót, oszlop került a közepébe
Hódmezővásárhely-Sóshalom - Egy tanyabejáró kellős közepébe került a nagyfeszültségű villanyoszlop a 47-es főút felújítása során. Autóval nem lehet arra közlekedni. Épült ugyan felvezető út, de az kerülő.
Bejáró vezet a vetésbe

Több érdekes tanyabejáróra is felhívták a figyelmünket a 47-es mellett élők. Mi is láttunk lebetonozott bejárókat, amelyek a szántóföldhöz vezetnek, de a vetés iránya alapján a gazdák nem használják. Egy kakasszéki romos, lakatlan tanya olyan széles bejárót kapott, hogy azon keresztben elférne egy teherautó is. A NIF úgy tájékoztatta lapunkat, az útcsatlakozások kialakításának fő koncepciója az volt, hogy minden ingatlan, ami a főúttal közvetlen kapcsolatban van, megközelíthető legyen.
Molnárék tanyája a 47-es mellett található, a 184-es kilométerkőnél. A főút felújítása előtt még a tanyabejáró szélén állt a villanyoszlop. Akkor gond nélkül be tudott menni a bejárón az autó. Nem úgy, mint most. A főút menti árok kialakításakor a kivitelező a tervrajz alapján néhány méterrel arrébb építette vissza a bejárót.

Molnárék 1999-ben vásárolták a tanyát. – Egyik nap azt láttam, hogy a bejárót nem ugyanoda építik vissza, mint ahol volt – mondta Molnárné Bereczki Ilona.

– Reklamáltam a dolgozóknál és a munkavezetőnél is. Utóbbi azt mondta, ők tervrajz alapján dolgoznak. Arról is beszélt, hogy hiába háborgok, mert forgalomtechnikai szempontból nem helyes, hogy minden tanyának saját bejárója legyen. Ezért építettek kohósalakos felvezető utat két irányból, közlekedjünk azon! – mesélte felháborodottan Molnárné Bereczki Ilona.

A család hónapok óta az úgynevezett felvezető úton közelíti meg az otthonát.
 
Mondják, hogy minden út Rómába vezet. Csak majdnem, mert ez a veteményesbe. Fotók: Kovács Erika
Mondják, hogy minden út Rómába vezet. Csak majdnem, mert ez a veteményesbe. Fotók: Kovács Erika

– Három tanya is áll egymás mellett. A miénk a középső. Csak mi lakunk állandóan itt, mégis nekünk kell kerülni. A felvezető út az egyik irányból 50 méter, a másikból 140-150 méter. Mondhatni, nem nagy távolság. Most nem, az igaz. De ha sok hó esik, nem mindegy, mennyit kell lapátolni!

A panaszos gondjával megkerestük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t is. Válaszukban kiemelték, a tanya a párhuzamos úton két irányból is megközelíthető.

A „bejáró" pedig nem bejáró, hanem áteresz, ami nem az ingatlan megközelítését szolgálja. A NIF tájékoztatása szerint erről a beruházást végző vállalkozás képviselője személyesen tájékoztatta az ingatlan tulajdonosát. A főúti csatlakozások számát forgalombiztonsági okokból csökkentették. Kiváltásukra több helyen párhuzamos utak készültek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a postán jutnak a pénzükhöz

Csak a postán jutnak a pénzükhöz
Hiába szeretnének, egyelőre biztosan nem lesz bankautomata Mártélyon. Tovább olvasom