Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Maturálók ajándéka a tanároknak

Vásárhely mind a hét középiskolája a hét végén rendezi meg ballagási ünnepségét. Az iskolák búcsúzó diákjai a hagyományoknak megfelelően kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskednek tanáraiknak.
Szombaton Vásárhely összes középiskolája a végzős diákok ballagó énekétől lesz hangos. Az intézményekben a készülődés a vége felé tart. A vásárhelyi hímzéssel varrt ballagótarisznyák elkészültek, az útravalóul szánt pogácsa, 1 forintos érme és az elmaradhatatlan idézet már belekerült a tarisznyákba.

Az alma matert elhagyó diákok nem csupán lelkileg készülnek az előttük álló nagy napra. Az osztályok legtöbbje kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedik majd osztályfőnökének és a pedagógusoknak.

– Minden tanárunknak névre szóló meglepetéssel készültünk, ezek nagy részét már oda is adtuk – avatott be bennünket Tóth Dávid, a Bethlen Gábor Református Gimnázium 12/D osztályos tanulója. – Férfi tanáraink egy üveg bort kaptak tőlünk, amelyek palackjára a nevüket gravíroztattuk. A nő tanárainknak pedig pillangós könyvjelzővel, valamint egy-egy szál virággal kedveskedtünk. Az osztályfőnökünknek majd a ballagás napján fogjuk átadni a neki szánt ajándékunkat. Ezeket mind az osztálypénzből vásároltuk, és magunk csomagoltuk be.

Tóth Dávid elmondta még, hogy ő egy verset is írt a gimnázium tanári karának, amelyben megköszönte az elmúlt négy évet.

Az Eötvös József Szakközépiskola 12/A osztályos tanulói is megvásárolták már az ajándékokat, de még nem adták át azokat a tanároknak – tudtuk meg Mihály Bettinától. A 12/A-sok egy saját maguk készítette ajándékkal lepik majd meg az osztályfőnöküket. Hogy mivel, azt nem árulták el. A többi tanárnak pedig virágcsokorral köszönik meg a munkát. Emellett az iskolának vásároltak egy kisebb műszaki cikket, amelyről úgy gondolták, hogy megkönnyítheti és segítheti a tanárok munkáját. E tárgy kiléte is titok még.

– Az utóbbi napokban rengeteg diák vásárolt nálunk valamilyen ajándékot tanárának – tudtuk meg Oláh Mariannától, az egyik ajándéküzlet eladójától. A legkelendőbbek a különféle üvegáruk, faórák, fényképalbumok, illetve nagyon kedveltek még az ónból készült tárgyak is.

Szűcs Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi strandfürdő egész évben várja a vendégeket

A hosszú hétvégén országszerte kinyitottak a strandok. A vásárhelyieknek erre nem kellett április… Tovább olvasom