Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Még a személyijét is a helyszínen hagyta a betörő

Hódmezővásárhely - Betörés közben értek tetten a vásárhelyi járőrök egy 50 éves férfit mára virradó éjszaka.
A férfi egy mountainbike kerékpárral érkezett meg a Teleki utca egyik ipartelepéhez, majd azt a kapunál gondosan letámasztotta, és átmászott a kerítésen. Az utcába éppen ekkor kanyarodtak be a járőrök, akik ezt észlelték.

Nem sokkal később a bemászó személy próbált a telep főkapuján kimászni, de miután ez több alkalommal sem sikerült neki, ezért belülről megpróbálta a főkapun lévő lakatot lefűrészelni annak érdekében, hogy kijusson.

Mivel a lakat és a lakatpánt lefűrészelése sem sikerült gyanúsítottnak, ezért a telephely irányában ment ki az utcára. A járőr ekkor igazoltatni akarta a férfit, aki beugrott a járda melletti bokros részre, majd a rendőr felszólítására mégis előjött. A gyanúsított kezén kesztyűt viselt.

A bokor átvizsgálása során előkerült egy ütvefúrógép, egy fúrókalapács, valamint egy vízmérték is. A fentiek alapján a férfit a járőrök a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították.

A helyszíni szemle során megállapították, hogy a gyanúsított az ipartelep karbantartó helyiségéből további tárgyakat is megkísérelt eltulajdonítani, amit egy kiskocsira készített össze. A hegesztő elektróda pálca, a csőfogó és a fémvágó fűrész értéke 54 ezer forint.

A kapu melletti kerítésnél a helyszínelők találtak egy szövetdarabot is, ami az elkövető nadrágjából szakadt ki a kerítés átmászása során, valamint egy pénztárcát is benne az elkövető személyi igazolványával, ami a zsebéből a menekülési próbálkozás során esett ki.

A férfi a bizonyítékok láttán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Mivel ellene hasonló bűncselekmény miatt már folyamatban van büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, ezért a nyomozók dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

Olvasóink írták

 • 11. Norman_Bates 2009. május 23. 12:50
  „Tisztelt szerkesztő, én elhiszem, hogy karakter szám után kapja a fizetését, de miért nem lehet valahogy a lényegre koncentrálni, "gyanúsított kezén kesztyűt viselt" azt gondoltuk, hogy nem a fején hordta, de pl sokan kiváncsiak lennénk az elkövető kilétére (mivel visszaeső) mint állampolgároknak csak jogunk van talán tudni, hogy kiktől óvjuk az értékeinket, legalább egy monogram, vagy egy fantomkép, ez a minimum.

  8. hozzászólás ozikS 2009.05.21. 20:33
  "bűncselekmény elkövetését elismerte" ez eléggé az ellen szól, hogy cigány volt, mivel akkor bevádolta volna a rendőröket "Rásszizmus"-al, meg, hogy merték őtet megzavarni "munka" közben, azonnal rohant volna a seggnyaló ombudsmanhoz, hogy őt a mélyszegínységben élőt zaklatják a sünök”
 • 10. VásárhelyiÁgi 2009. május 22. 07:18
  „ozikS!
  Szerintem tévedsz, mert az a népcsoport nem lop olyat, amivel dolgozni lehet!”
 • 9. smalltown 2009. május 22. 00:44
  „re8
  itt pl melyik 4-5 mondatbol sikerult rajonnod? Vagy csak erre all az agyad? (vagy mid)”
 • 8. ozikS 2009. május 21. 20:33
  „Miért van az,hogy elolvasok egy ilyen hírből 4-5 mondatot,és már mindjárt tudom,hogy melyik népcsoportba tartozik ?”
 • 7. joy 2009. május 21. 15:11
  „Tárolandó az évvégi "Balek bűnözők" gyüjteményben!
  :o)”
 • 6. Celtis 2009. május 21. 15:07
  „Éppen a minap olvastam a Délmagyarban, hogy a stressz veszélyesebb, mint a zsíros ételek. Lám, itt a bizonyíték.”
 • 5. Giga 2009. május 21. 14:02
  „Ez az egész cikk olyan, mint ha Kovács II. tízezredes jelentéséből másolták volna ki.”
 • 4. IVY 2009. május 21. 12:18
  „BALEKMESTER!! :D”
 • 3. flexsnake 2009. május 21. 11:54
  „Mindig humoros ez a dolog elleni erőszak :D A dolog :D Kis dolog vagy nagy dolog? Mert nem mindegy ám :D”
 • 2. CID 2009. május 21. 11:25
  „Azt hiszem, nem ez volt a szerencsenepja :) Marha”
 • 1. Mil 2009. május 21. 10:44
  „Ritka nagy balfék.. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak az iskolabuszra kell az öv

Hódmezővásárhely - Autóban már régóta kötelező, szeptembertől pedig az iskolabuszokon is használni kell a gyermekülést és a biztonsági övet. Tovább olvasom