Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Még csak nézelődnek az emberek a karácsonyi vásárban

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen nagy hagyományokra tekint vissza a karácsonyi vásár, mely a megszokott helyszínről, a Kossuth térről tavaly költözött át a Dr. Rapcsák András út elejére, az új sétálóutcára. Az árusok az igazi forgalmat a következő két hétre várják, eddig csak nézelődtek az emberek.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Még csak nézelődnek, tájékozódnak az emberek – közölte Rébeli Szabóné Banga Andrea, aki szűcstermékeket árul a vásárhelyi karácsonyi vásárban. Még elmondta, ahogy közelednek az ünnepek, döntenek a vásárlásról, a nagyobb rohamot a következő 2 hétre várják.

Vásárhelyen a karácsonyi vásár nagy hagyományokra tekint vissza – 2005-től rendezik meg – , évekig a Kossuth téren rendezték, tavaly költözött át a város új sétálóutcájára, a Dr. Rapcsák András út elejére. A dekoráció minden évben megújult, ebben az évben adventi koszorúk díszítik a kandelábereket. Idén 27 pavilonban 27 vásározó – többek között a székkutasi csokigyár – kínálja termékeit, nemcsak ajándéknak valót, ételt és italt is. A vásárba pénteken 17 órakor, sok meglepetéssel érkezik a Mikulás. A felállított pódiumon adventi hangulatú műsorszámokkal kedveskednek, és az idei program nem ér véget a vásár 24-ei zárásával. Szilveszterre a nagyszínpadot is felépítik, és Vásárhely utcabállal és éjfélkor tűzijátékkal búcsúztatja az óévet.

Még csak nézelődnek az emberek a karácsonyi vásárban. Fotó: DM/DV
Még csak nézelődnek az emberek a karácsonyi vásárban.
Fotó: DM/DV

Vásárok a megyében

Szentesen a belváros rekonstrukciója miatt a hagyományos karácsonyi vásár elmarad, december 13-tól 15-ig a helyi alkotóknak lesz kiállítása és vására a megyeházán. Makón még rosszabb a helyzet: korábban a főtéri szökőkút környékére települtek az árusok, idén elmarad a vásár. Csongrádon december 13-tól 23-ig a művelődési központ előtt lesz az „Aranykapu", míg a legnagyobb és legnépszerűbb, a szegedi a Széchenyi és a Dugonics téren november 29-én, pénteken nyitott.

Az algyői Dékány Róbert negyedik éve vesz részt a vásárhelyi karácsonyi vásáron, eddig megérte. Most arról számolt be, az emberek csak érdeklődnek, ismerkednek a kínálattal – kesztyűt, sapkát árul –, mert, ahogy fogalmazott: nem kis matek kell ahhoz, hogy a karácsonyi bevásárlás során mindenre fussa a pénzből. – Nagyon várjuk, hogy nyisson a jégpálya, az vonzza a családokat, a vásárlókat. És ha valaki fázik a famíliából, könnyen vásárolnak sapkát és kesztyűt – mondta el Dékány Róbert.

A jégpálya nyitását várják az étel- és italárusok is, eddig ugyanis nem a vártnak – például a tavalyi bevételhez hasonlítva – megfelelően alakult a forgalmuk. De ez múlik a pénztárcán is: – Kevés a nyugdíj, nincs vásárlóértéke, karácsonykor is csak annyit és arra költök, amire futja, ami nem sok – közölte egy neve elhallgatását kérő nyugdíjas. Nehéz ilyenkor kellemes ünnepeket kívánni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 éve bujkált, most fogták el

Amikor felszólították az elítéltet, hogy álljon meg, ő futásnak eredt, de a rendőrök gyorsan útját… Tovább olvasom