Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Még marad a német szemét Mindszenten

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a tavaly decemberben Mindszentre szállított huszonnégy bálányi háztartási hulladékot mikor viszik vissza Németországba.
– A mindszenti önkormányzat még nem kapott semmiféle hivatalos értesítést arról, mikor kezdik el a német szemét elszállítását. A huszonnégy bálányi háztartási szemét a mai napig a telepünkön várja további sorsát – tudtuk meg Németh István mindszenti aljegyzőtől.
Korábban már beszámoltunk arról lapunkban, hogy még tavaly decemberben a Bács-Kiskun megye több településéhez hasonlóan Mindszentre is jutott a németországi, illegálisan behozott szemétből.
Megyénkben egyedül a Tisza-parti kisvárosba hoztak ilyen bálákat.

A Mihási úti telepen lévő huszonnégy bála tartalma megegyezik a többi magyar településre érkezőével. Vagyis, szerencsére nem veszélyes, hanem háztartási hulladék. Műanyag flakonok, nejlonzacskók és rongydarabokból áll az összekötözött csomag.

A város ezen telepe már régóta nem fogad semmiféle háztartási vagy ipari szemetet. Egyedül növényi hulladékot szabadna itt elhelyezni. Ennek ellenére decemberben mégis itt rakták le ezt a több tonnányi árut.

„Vissza a feladónak" olvasható azon a nagy táblán, amelyet szerdán raktak rá kamerák kereszttüzében arra a teherautóra, mely Ácsról kezdte meg az import szemét visszaszállítását Németországba. Hasonló kamiont várnak a mindszentiek is, de még nem lehet tudni, mikor érkezik meg hozzájuk.

Addig is bűncselekményt követ el az, aki elviszi a szemetet. Ugyanis ezeket, így a mindszentit is, a rendőrség lefoglalta. A zárlat pedig csak a környezetvédelmi főfelügyelőség utasítására oldható fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István kíváncsi, levizsgázik-e a jegyző

Jövő március 8-áig kér halasztást a mindszenti képviselő-testülettől jegyzői szakvizsgája… Tovább olvasom