Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Megalakult a mindszenti képviselőtestület

Mindszent - Ünnepi alakuló ülésen tették le az esküt, vették át megbízólevelüket Mindszent újonnan megválasztott képviselői, valamint Zsótér Károly (Fidesz–KDNP) polgármester. Bagitáné Szécsényi Máriát és Tóth Csabát nevezték ki alpolgármesternek.
– Mindszenten kicsi volt a részvételi arány az október 12-i választásokon – kezdte a szombati alakuló ülést Pálinkó János, a Helyi Választási Bizottság elnöke, aki felelevenítette, négy éve a választópolgárok 43,88, míg idén 34,57 százaléka ment el ikszelni. Zsótér Károly polgármester 69,33 százalékkal nyert. Az eskü, valamint a megbízólevelek átadása után Farkas Sándor (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő további segítségét ajánlotta fel a mindszentieknek. A politikus szerint az a program, amit a polgármester és csapata letett az asztalra, garancia a város további fejlődésére. Ebben partner a kormány is, hiszen támogatja a vidéki településeket. – Öt év nem hosszú, de lehet sikereket elérni – mondta Farkas.

A régi-új polgármester programjában kiemelte a munkahelyteremtést, ami az ipari park és az infrastruktúra fejlesztésével megvalósítható. – Helyzetbe kell hozni a vállalkozásokat, ki kell használni az adottságokat, meg kell őrizni a kulturális értékeket – jelentette ki Zsótér, aki egy házépítéshez hasonlította a város fejlesztését. Olyan házat kell építeni, ami otthonos, szép, fenntartható, ahol a fiatalok és idősek egyaránt jól érzik magukat – vallja a második ciklusát kezdő polgármester.

A polgármester (középen) és a képviselőtestület tagjai. A szerző felvétele
A polgármester (középen) és a képviselőtestület tagjai. A szerző felvétele

Az alakuló ülésen kiderült, Zsótér Károly a következő öt évben havi bruttó 448 ezer forintért és 15 százalékos költségtérítésért ül a város első székében. A megválasztott két alpolgármester, Bagitáné Szécsényi Mária és Tóth Csaba bruttó 180 ezer forintot és 15 százalékos költségtérítést visz haza, míg a képviselők 40 ezer forintos tiszteletdíjat kapnak. A pénzügyi és ügyrendi bizottságot Korom Éva, az egészségügyi és szociális bizottságot Zsótér Gábor, az oktatási, kulturális és sportbizottságot pedig Lupityka Gáborné Pelyva Sára vezeti. Gazdasági tanácsnoknak Pálinkó Mihályt, településfejlesztési tanácsnoknak Zsótér Gábort választották. Idén három rendes testületi ülést tartanak. November 26-án közmeghallgatás lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern Herkulesek küzdöttek Vásárhelyen

Modern Herkulesek, vagyis erős emberek vetélkedtek a hétvégén Vásárhelyen. Kilenctonnás kamiont húztak, 350 kilós gumit forgattak. Tovább olvasom