Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Megfenyegette a főjegyzőt is

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi járási ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki három embert fenyegetett meg a városban életveszélyesen, illetőleg több gépkocsit rongált meg különösebb indok nélkül.
A vádirat szerint tavaly decemberben az egyik helybeli sportbolt tulajdonosát fenyegette meg, megöli, amennyiben nem adja vissza térítés nélkül az önkormányzatnak az üzletét. Egy orvosi rendelőben is elhelyezett levelet azzal, ha a címzett nem mond le politikai pártban viselt tisztségéről, elvágja a torkát. Ugyancsak megfenyegette Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt, a szöveg már ismert: ha nem mond le tisztségéről, elvágja a torkát.

– Személyesen nem találkoztam azzal a nővel, aki tavaly és idén egy-egy fenyegető levelet leadott a hivatalba, valószínűleg a portán. Mindkettőben azzal fenyegetett, ha nem mondok le, megöl – emlékezett Korsós Ágnes.

– Nem vagyok feljelentgetős típus, de a második, januárban „postázott" levelet leadtam a rendőrségnek. Azért cselekedtem így, mert abban pontosan úgy fogalmazott: hátulról elvágja a nyakam. Attól tartottam, ha komolyan gondolja, a téli sötétben – hátulról, kapucniban – összetéveszt valakivel, és mást támad meg ez a zavart elméjű nő. Azt pedig nem engedhettem meg, hogy miattam mások kerüljenek veszélybe.

A vádirat szerint idén januárban a polgármesteri hivatal által kihelyezett karácsonyi díszeket és karácsonyfákat, decemberben és januárban Vásárhely belterületén 4 személygépkocsit rongált meg a nő.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség 3 rendbeli kényszerítés bűntettének kísérletével, 5 rendbeli garázdaság és 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt, bűnösségéről a vásárhelyi járásbíróság dönt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agykutató lenne Mindszent idei ifjúsági díjasa

Agykutatónak készül a húszéves mindszenti Márki Sándor, aki már gyermekként eldöntötte, mivel szeretne foglalkozni. Tovább olvasom