Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Meghiúsulhat a körforgalom építése

Hódmezővásárhely - Lehet, hogy egy panzió kerthelyisége miatt nem épül meg a Kinizsi és Táncsics utca kereszteződésébe tervezett körforgalom. Az útban lévő telekért előbb pénzt akart, most pedig cseretelket kér a tulajdonos.
40 millió forintért építene két egymás közelében lévő körforgalmi csomópontot a vásárhelyi önkormányzat a Kinizsi és a Táncsics utca, illetve a közvetlen közelében lévő Vöröskereszt és Teleki utca kereszteződésében. A nagy forgalmú, ám nehezen belátható két kereszteződés építésének szándékát már tavaly nyáron bejelentették, ám lehet, hogy az egyik feléből mégsem lesz semmi. A legutóbbi közmeghallgatáson Lázár János polgármester mondta el, hogy meghiúsulhat a Táncsics és Kinizsi utcai csomópont építése, amelyhez szükség lenne az Égető Panzió kerthelyiségére is. Csakhogy tulajdonosa 8 millió forintot kérne ezért a néhány négyzetméternyi területért. Lázár azt mondta, ha nem tudnak megegyezni vele, akkor az ide tervezett körforgalmat egyáltalán nem építik meg.

Megkerestük a tulajdonost, aki azt mondta: már nem pénzt szeretne. Rózsa Róbert elmondta, a felesége és sógora birtokában lévő telket szeretnék elcserélni a várossal.

Az Égető Panzió kerthelyisége. Útban van. Fotó: Schmidt Andrea
Az Égető Panzió kerthelyisége. Útban van.
Fotó: Schmidt Andrea

– Olyan ingatlancserét képzeltünk el, amelynek segítségével megoldódnának az Égető Panzió parkolási gondjai. – Jelenleg nem lehet megállni a panziónál, hiszen itt két tábla is tiltja azt. Az utca túloldalán pedig fizetőparkolók találhatók. Ezért olyan területet kérnénk cserébe, hogy megoldódjanak ezzel kapcsolatos gondjaink – mondta Rózsa Róbert.

– A város jelenleg is tárgyal a tulajdonossal – mondta érdeklődésünkre az üggyel kapcsolatban Göbl Vilmos, a polgármesteri hivatal médiareferense.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. aranka2 2010. március 17. 02:47
  „rhyyy, ez pontosan olyan színvonalú volt, mintha azt állítanád: ha mindenki otthon maradna, kevesebb lenne a baleset. Van ugyanis valami olyasmi, hogy emberi természet. Nehéz ügy, de számolni kell vele.”
 • 28. cikicakk55 2010. március 16. 17:58
  „Holló! Te jó ég!!!! Így el van adósodva a város? Erről miért nem beszél L:J: sosem.Se a lakossági fórumokon, sem a tévében.Ha egyszer lenne egy ilyen adás, ahol L:J: becsületesen bevallaná, és persze el is mondaná, hogy hova tünt ez a rengeteg pénz,biztos sokan meghallgatnánk.Hajaj van egy olyan érzésem, hogy a választások után, itt még talán a légvételért is adóznunk kell, csak hogy legyen miből törleszteni.”
 • 27. rhyyy 2010. március 15. 16:56
  „ez nem körforgalom kérdése, hanem emberi intelligencia... ha jól szétnézne és nem rohanna senki a kereszteződésben, tuti nem lenne baleset

  lassan szép nagy lesz az egy főre jutó körfori vhelyen:D”
 • 26. Én2 2010. március 15. 12:32
  „Sok helyre kellene de ez nem zárja ki a balesetet.”
 • 25. VásárhelyiÁgi 2010. március 15. 11:13
  „A Borz-Cserei utca kereszteződésébe mikkor lesz körforgás?
  A múlt héten is volt egy baleset...”
 • 24. OPP 2010. március 14. 22:15
  „"Hódkörforgalommezőterorpontvásársétalóutcahely" Ez jó!”
 • 23. Én2 2010. március 14. 15:46
  „Meg is lehet nézni ezeket a városokat mind elhagyott bennönket.”
 • 22. Lixus_kzs 2010. március 14. 15:44
  „Létjuk tökéletesen, mi folyik ott, nem kérünk belőle. Tűnjetek el végre.”
 • 21. Agyalapi 2010. március 14. 14:30
  „Az a baj itt, hogy a lakosság többségének fogalma sincs az igazi helyzetről, mert 20 éve nem volt baloldali közgyűlése a városnak és nem tudják elképzelni, milyen az. Pedig megnézhetnék Makót, Szentest, nem beszélve Szegedről.”
 • 20. Én2 2010. március 14. 12:24
  „Holló- nagyon jól vagy informálva, a kérdéseid aktuálisak , miért nem válaszol a pm és a sleppje. Erről kellene beszélni nem mindig a kormányról Arról, hogy itt mi történik.Majd az adófizetők kifizetik amit lj. felhalmozott.Nekik kellene törleszteni hiszen nem a város lakossága vette fel a kölcsönöket, kötvényeket.

  Hiába rimánkodunk itt munkahelyért, inkább beruháznak felesleges dolgokat. Ezért kellene egy olyan orszgy. képviselő aki nem csak beszélni tud hanem tettekkel is cselekszik. Meg kell próbálni hátha ügyesebbek és tudnak mhelyet hozni a városba. Próbáljuk ki jó?”
 • 19. Holló 2010. március 14. 09:02
  „Tisztel vásárhelyi lakosok nem tudom tudjátok e mekkora az adósság állomány ami felhalmozódott városotok számláján?
  Nem tudom tudjátok e, hogy még a kamat törlesztése el se kezdődött!
  Nem tudom tudjátok e, hogy a város miből fogja kifizetni az adósság állományát!
  Na ezekre a kérdésekre város vezetőségetek se tudja a választ, de egy bizonyos vásárhely az egyik legjobban eladósodott város. több milliárd forint adóssággal. Csak egy pár kérdés merül fel bennem. Lett e munkahely teremtés? Erősebb lett e a vásárhelyi kistérség? Vagy csak a megalománia és gigalomániás célok tervek valósultak meg amik jó sok pénzbe de csekély értelembe került. Ti tudjátok ti érzitek jó ez nektek ha igen így tovább ha nem április 11.-én dönthettek.”
 • 18. Agyalapi 2010. március 13. 21:56
  „Könyörgöm: munkahelyet teremtsenek, ne körforgalmat!”
 • 17. FűzfaVessző 2010. március 13. 19:13
  „...kötöszködni senkive - kötözködni senkivel.
  ...horibiris - horribilis
  F.V.”
 • 16. Holló 2010. március 13. 13:55
  „Csak egy név jut eszembe Hódkörforgalommezőterorpontvásársétalóutcahely. és ekkor már lasan rekordok könyvébe is lehet nevezni. Mert ha jól tanulta A város neve a hódokról a nagy mezőkről ás a vásárok megszervezéséről kapta a nevet tehát ezen toldalékok is hozzá adódhatnak a város nevéhez. Javaslom tegyék meg.”
 • 15. Én2 2010. március 13. 12:14
  „Azért nem lehet fontossági sorrendet tartani mert nincs hozzá eszük.Pénz van a nagy Ő kitalálja amit ő akar és kész a terv.Ennyi.”
 • 14. Norman_Bates 2010. március 13. 11:14
  „Mielőtt foggal körömmel erőlködnek az oda tervezett körforgalmon, nem kellene először elgondolkodni, hogy van-e rá egyáltalán igény?
  Sűrűn járok arra, de nem érzem, hogy problémás lenne.
  A Bajcsy- Kistópart kereszteződés nem gáz?
  Du 4-5 körül átmenni kész orosz rulett, ott kéne valamit kitalálni.
  Miért nem lehet valami fontossági sorrendet felállítani?”
 • 13. skid 2010. március 13. 08:42
  „Kitartást kedves ellenkező honfitársam! Nem kell mindig bólogatni!
  A körforgalom sem kell 40 milláért.”
 • 12. Én2 2010. március 12. 17:13
  „Filctoll-gratulálok, okos vagy ugye nem kell ehhez különösebb egyetem, hogy az ember lássa mit hogyan kell megcsinálni, és akkor nem kell kötöszködni senkive.
  Ötleteid jók és nem kerülnek horibiris összegbe, lehetne spórolni, de vásárhelyen ez nem szokás.
  A kerthelyiséggel szembe az a nagy sarki ház nincs útba. Különben is úgy építlkezzenek, hogy ne sértsen senkit, különösen a magántuladont ne. A tervező talán vak volt?”
 • 11. airwaves 2010. március 12. 17:05
  „Köszi, hogy kicserélték a képet!
  Én se értem az egész cirkuszt, amikor szemben egy bazi nagy üres terület tátong...”
 • 10. Filctoll 2010. március 12. 16:00
  „Ha az én telkem lenne én se adnám oda senkinek, különösen azért mert az az enyém. Nem tudom elképzelni hogy az a telek miért kell az Önkormányzatnak? Nem lóg ki az utca vonalából, egyszerű becsatlakozást meg lehetne ott oldani. A szemközt lévő telek üres, arra nem lehet eltolni az egész körforgalmat? Vagy netán az is magánterület?
  A másik hogy nem kell körforgalom HA az üres telekre terelnék a Teleki utca végét es a Táncsics utcával szemben lenne a Teleki vége.
  Ki lehetne tenni egy sima jobbkészszabályt és máris belátható lenne az egész útkereszteződés.
  Ez csak egy ötlet.”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több igazoltatást ígér a vásárhelyi kapitány

131 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt tavaly Vásárhelyen. Legtöbbször az elsőbbség meg nem adása és a gyorshajtás, az esetek 8 százalékában pedig ittas sofőr okozta a bajt. Tovább olvasom