Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: mivel fűt?

Hódmezővásárhely - Ezúttal arról faggattuk vásárhelyi olvasóinak, hogy mivel fűtenek?
Gáll Adrienn
dializáló nővér:
– Vegyes tüzelésű kazánnal fűtünk, de gáz helyett főként fát használunk. Ez olcsóbb, mint a gáz, bár kényelem szempontjából a fa munkaigényesebb, de az a lényeg, hogy így jobban kijövünk anyagilag. Gázzal havonta legalább 80 ezer forint lenne a fűtésszámlánk.

Hegedűs Péter
technikus:
– Csak gázzal fűtünk, így havonta 35 ezer forint a számlánk. Ezt egész évben fizetjük, mert ha csak a téli szezonban fizetnénk, akkor nagyon sok lenne. Gondolkodtunk már azon, hogy fatüzelésre állunk át, de sajnos a szobák elhelyezkedése miatt nem tudjuk megoldani.

Géczi Istvánné
nyugdíjas osztályvezető:
– Társasházban lakom, ahol 1969-ben vezették be a gázt, azóta is azzal fűtök. Télen havi 18-20 ezer forintba kerül. Egyébként 20 fok körül van, és csak abban a szobában kapcsolom be a fűtést, ahol vagyok. A többi helyiségben őrlángon megy, hogy ne fagyjanak meg a virágaim.

Molnár Lászlóné
önkormányzati képviselő:
– Kazánunk van, fával fűtünk, és padlófűtést alakítottunk ki. Így lényegesen kedvezőbben jövünk ki a fűtési szezonban anyagilag, mint ha gázzal fűtenénk. Igaz, ezzel több a munka, mint a gázzal, de anyagilag megtérül. Havonta mintegy 5 mázsa fát tüzelünk el.

Olvasóink írták

 • 3. lepkehalo 2013. január 11. 22:30
  „Akkor itt senkinek nem lesz 10%-kal kevesebb a rezsije.”
 • 2. 48as 2013. január 10. 15:05
  „Igen, mindenki igyekszik a kényszerben spórólni, de meg kellene azokat a kistelepülésen lakókat is kérdezni, akiknek nem jut gázra, és fára, azokat akik minden szemetet elégetnek, hogy meg ne fagyjanak, és közben erôsen mérgezik a szomszédaikat a veszélyes hulladékok elégetésével. Pl. Mindszenten. Ezt senki nem akarja meglátni, tudomásul venni, vagy segíteni, vagy megtíltani, vagy csak egyszer?en tudatosítani, hogy mennyi egészségi kárt okoznak ezzel. A közfelügyelô csak azt nézi ami e-mellet nagyonis lényegtelen.

  Este begyújtás idejében, vagy a reggeli órákban mindenki mással van elfoglalva. Na, igen bent nem érezni, és senki nem akar haragost, hogy feljelentse a szomszédját.

  Itt tart a mi Európánk. Bezzeg ennek a szabályozásán az európai országok már nagyon is túl vannak.”
 • 1. balihoho 2013. január 10. 11:45
  „Öreg parasztházban élünk ketten párommal, havi öt-hat mázsányi fával fűtünk. A falak bár ósdiak, vastagok, jól tartják a meleget, szemben az új módi vékony, tégla falakkal. Csodálkozunk is azon, némelyek mennyit költenek csak fűtésre. Ez nálunk fatüzeléssel, havi tizenhárom-tizenötezer forint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megremegett az ég és föld a Don-partján

A 70 évvel ezelőtti tragédiára emlékeznek szombaton Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom