Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Megkésett a kifogás

Elutasította a helyi választási bizottság a Balogh Jánosné jelöltségét támogató Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség kifogását.
A szövetség panasszal élt amiatt, hogy Lázár János polgármester egyik múlt heti sajtótájékoztatóján választási kérdésekkel foglalkozott, más jelölteket minősített a vásárhelyi polgármesteri hivatalban – munkahelyen pedig választási kampányt nem lehet folytatni, miután befolyásolhatja, megtévesztheti a választókat. A szövetség szerint Lázár János ezáltal megszegte a választási törvény munkahelyi kampányolásra vonatkozó tilalmát.

Elkésett a kifogás, indokolta az elutasítást a helyi választási bizottság. A sajtótájékoztató február 8-án volt, a bejelentés viszont 13-án érkezett, de három napon belül kellett volna élni a panasszal. Valóban túllépték a háromnapos határidőt, viszont akkor sem lehet a munkahelyen kampányolni – mondta Sillye Béla, a Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség titkára. Még nem döntöttek arról, hogy fellebbeznek-e a határozat ellen, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a művese

Előfordulhat, hogy az év végén vagy a jövő év elején megszűnik a vásárhelyi műveseállomás. Az azt… Tovább olvasom