Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Megmarad a fabarakk Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nemsokára ismét élet költözik a vásárhelyi Hódtó utcában álló faépületbe. Egy magánszemély megvásárolta a várostól a barakkot, amit egy nyílászárókat forgalmazó cégnek ad bérbe.
Közel 7 hónapja áll üresen a vásárhelyi Hódtó utcában a helyiek által csak fabarakknak hívott, barna színű faépület. Még a hetvenes évek elején fogtak hozzá a közelben lévő Liszt Ferenc utcában a panelházak felhúzásához. Az építkezésen dolgozó munkásoknak raktak össze három barakkot. Egyben, amelyről szó van, az embereknek rendeztek be szociális helyiségeket: étkezőt, vizesblokkot és öltözőt. A másik kettőben pedig az építőanyagot tárolták. Az utóbbi kettőt már rég elbontották.
Miután átadták a paneleket, és a munkások elvonultak, az ő épületük megmaradt, és a város tulajdonába került. Évtizedeken keresztül különféle üzletek működtek benne. Egy ideig élelmiszereket vásárolhattak itt a vevők. Utána horgászfelszereléseket kínáltak benne, majd 2008 áprilisáig bútorbolt üzemelt a falai közt.

Elköltözött a bútorbolt. Április óta üresen áll a Hódtó utcai, fából épült barakk. Fotó: Tésik Attila
Elköltözött a bútorbolt. Április óta üresen áll a Hódtó utcai, fából épült barakk. Fotó: Tésik Attila

Idén tavasszal azonban az önkormányzat egy versenytárgyaláson értékesítette mind a barakkot, mind az alatta lévő földterületet. Egy magánszemély vásárolta meg, aki nem járult ahhoz hozzá, hogy a nevét leírjuk. Azt azonban elmondta, hogy egyelőre nem tudja, mire használja majd a teljesen üres épületet. Azért sokáig nem marad élet nélkül a barakk: egy nyílászárókat forgalmazó cég kereste meg, hogy bérbe vegye tőle. Hamarosan meg is nyílik az ajtókat, ablakokat és egyéb kellékeket árusító üzlet a Hódtó utcában.

Olvasóink írták

 • 7. mackó 2008. október 09. 12:26
  „Akkor mi a fenének építi meg. Hát nem kell gondolkodnom mivel tudom a választ.”
 • 6. orbit 2008. október 08. 13:48
  „Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő hétfői lakossági fórumán hangsúlyozta: hiába van a városnak új sportcsarnoka, hiába lesz élményfürdője és hiába pályázunk kulturális beruházásokra, ha nem lesz aki használja!
  Jól látod János...”
 • 5. mackó 2008. október 08. 12:56
  „Nekem is az a véleményem, hogy le kellett volna bontani nem oda való. Ezeknek nincs szemük.Azért ezt vásárolták meg, mert szarért-húgyért meg vette valami akinek a neve inkognitóba van. Miért is? Majd kiderül.
  Igen a strandon ott állnak a bazi új pavilonok üresen, miért is kellett oda építeni, miért is kellett lebontani a kabinokat.?Valamikor lj azt mondta a közgyülésen, hogy azért bontja le a kabinokat, hogy fedett átjárót építenek az uszoda és a kinti medence között. HAZUDOTT.”
 • 4. efje 2008. október 08. 12:42
  „Amikor megerkeztunk Cartagena-ba (Kolumbia) megkerdeztek hogy hova akarunk menni. Az eleg gazos varosba vagy a turistaknak kialakitott papagajsimogatos, tisztan tartott, fegyveres orokkel vedett, palmafas, tengerpartos ligetbe. A helyieknek megfizethetetlen mindez ezert nem mennek oda be.
  Remelem mi nem itt kotunk ki par ev mulva a strandunkkal!
  A Kossuth teren leulhetsz egy padra, ehetsz fagyit mert azt meg futja, de a strand tul draga lett a jonepnek. A nagy kerdes: mekkora az az osszeg ami elfogadhato napi beleponek? 700? 900? Az uj pavilonokert meg 6 milliot akarnak kerni darabjaert??? Vendeg nelkul.”
 • 3. Városvédő Pallas Athéné 2008. október 08. 11:52
  „A strandon a vadiúj pavilonsor nem kell a kutyának se! A város legforgalmasabb részén álló ócska, régi, ronda barakk áll és virul... Röhej! Van még épeszű ember aki nem kérdőjelezi meg a város vezetésének a hozzáértését???”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 08. 09:04
  „Ez a bodega is a Lázáré! Még ebből is hasznot akar húzni az a féreg.Inkább lekellene bontani mert eléggé rontja a város képét.Fogadjunk ha a Zsóldos utca közelében vólna már régen lebontatta vólna még ha az övé is.Mert a vásárlók zavarnák városunk szemefényének nyugalmát.”
 • 1. NTK 2008. október 08. 07:08
  „Lehet, hogy ennek is érdemesebb lett volna olyan sorsot szánni mint a szegedi, Olajbányász téri piac barakkjának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 millióval tartoznak a mindszenti víziközmű-társulatnak

Mindszent - A csatornázással foglalkozó mindszenti víziközmű-társulatnak 18 millió forintos a… Tovább olvasom