Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Megmutatta a Kispál, mitől döglik a légy

Hódmezővásárhely - Énekelt, csápolt és táncolt a zömében harmincasokból és negyvenesekből álló vásárhelyi közönség a Kispál és a Borz szombati esti, Mitől döglik a légy? című koncertjén.
Legalább 600-an hallgatták, énekelték és táncolták végig a Kispál és a Borz szombat esti, a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban rendezett, Mitől döglik a légy? című koncertjét. Huszon-, illetve ötvenéves egyaránt kíváncsi volt a koncertre, melyen azért zömmel harmincasok és negyvenesek szórakoztak.

Kispálék az emberek szívébe többek közt az Őrjárat, a Vadnyugat története indián szemmel, a Pécsi szál és A honi csillagászat fejlődése című dalukkal írták be magukat, s most sem okoztak csalódást. Alig csaptak a húrok közé, a közönség egy része máris táncra perdült, s a hangszórók fülsüketítő bömbölése ellenére együtt énekelte, ordította a dalokat, vagy éppen együtt léggitározott Lovasiékkal. A hatalmas hangerő valósággal lehengerelte a gyorsan eufóriába kerülő közönséget.

Szinte minden kar a magasba lendült a Hódtói Sportcsarnok küzdőterén. Fotó: Tésik Attila
Szinte minden kar a magasba lendült a Hódtói Sportcsarnok küzdőterén.
Fotó: Tésik Attila

– Régóta kedvelem a zenéjüket, igaz, eddig csak egyszer voltam a koncertjükön – árulta el az 53 éves Horváth Tibor, aki bevallotta, hogy a kíváncsiság hozta el a koncertre. A 28 éves Rákos Attila ugyanezért jött el. A 31 éves Olajos Edit és a 42 éves Túri Anna azt mondta: semmi pénzért nem hagyta volna ki Kispálékat. A 19 éves Kis Edina szerint nem csupán a zenéje, de a szövege miatt is nagyon jó a banda.

A zenekar és a közönség is lubickolt a koncert hangulatában. Míg az együttes sárga, zöld, vörös villogó fényekkel megvilágított, ködös színpadon játszotta egymás után a dalokat, addig a küzdőtéren tomboltak a nézők.

Sheket-siker

Nagy sikert aratott a zömében vásárhelyi tagokból álló, a megye és az ország különböző részein gyakorta fellépő vendégzenekar, a Sheket együttes is. A világzenei stílusban klezmert és népzenét játszó fiatal zenészek majd egyórás, színes műsorát közel annyian nézték végig, mint Kispálékét.

Olvasóink írták

 • 1. Asim 2008. november 25. 09:34
  „Nem tudom a kedves riporter melyik koncerten volt, mert bár voltak valóban 30-asok 40-esek sőt 1-2 idősebb is de azért valahogy úgy lehetett a dologgal, mint a kispálék a nyolcadik bűnével. 3a-t ér.
  ÉN ott voltam és elég ránézni a képre is hogy lássuk hogy a cikk 2/3-ának mondanivalója nem ér semmit.

  Egyébként az említett korosztályból tényleg voltak kb 40-en. a 600 ból....
  ami egyébként örömteli, mert tényleg jól érezték magukat söt sokkal jobb lett volna ha több barátjukat is elhozták. Lehet, hogy a kedves újságíró is ezt szerette volna, de nem kellett volna a vágyait tényként leírni.

  Egyébként valóban szuper volt a koncert! és több ilyen kéne a környéken”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éve nem készül cserép a majolikában

Hódmezővásárhely - Öt esztendeje zárt be végleg a vásárhelyi majolikagyár. Az 1912-ben alapított cég harminc fővel indult, fénykorát a hetvenes évek elején élte: 390 embernek adott munkát. Tovább olvasom