Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Megnézik a cégek, kiknek adakoznak

Hódmezővásárhely - Egyre több alapítvány, szervezet kér adományokat cégektől, amelyek általában a helyiek javára jótékonykodnak. A vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. évente néhány millió forintot, a Csomiép Kft. több milliót áldoz nemes célokra.
Naponta csörög a telefon vagy érkezik levél a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt.-hez különböző alapítványoktól, civilszervezetektől, iskoláktól azzal a kéréssel: anyagilag támogassák tevékenységüket. Közülük évente átlagban mintegy 30-an szerencsével is járnak – az idén eddig már több mint 20-an kaptak a cégtől néhány tízezer forinttól százezer forintig támogatást.

– Évtől évre többen kérnek anyagi segítséget – tudtuk meg Antal Gábortól, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatójától. – Elsősorban a vásárhelyieket támogatjuk, a helyi oktatást, az egészségügyet, a kultúrát, a sportot. A legutóbbi Őszi Tárlaton is ott volt a cég neve azon a listán, amelyen vállalkozások díjaztak egy-egy művészt. Rendszeresen adakozunk a vásárhelyi mentőállomás felszereltségének fejlesztésére, ahogy a rászoruló gyermekek étkeztetésére is. Összességében évente néhány millió forintot adományozunk – magyarázta a vezérigazgató.

Nagyon óvatos a cég az anyagi támogatást kérőkkel. Minden egyes ilyen partnerüket ellenőrzik, mielőtt kifizetnék nekik az adomány összegét. Egyre több ugyanis a csaló, aki csak a pénzre utazik, például már egy megszűnt alapítvány nevében próbálnak adományt kapni. A Hód-Mezőgazda Zrt. egyébként nem csak anyagi támogatást juttat, biztosított már kerékpárversenyhez ingyen lajtos kocsit, vagy nagyobb rendezvényhez odaadta a kiállítási területét, de ide sorolhatjuk azt is, hogy a 18 éven aluliaknak nem kell fizetniük belépőt az állattenyésztési napokon.

Folyamosan jótékonykodik, és nem csak a szó klasszikus értelmében a Csomiép Kft. Vásárhelyen. Az építőipari vállalat ugyanis szívesen foglalkoztat 6-8 megváltozott munkaképességű dolgozót, ezt saját munkavállalóikkal is megteszik akkor, ha egészségi állapotuk nem engedi, hogy a korábbi munkakörükben dolgozzanak.

– Dolgozóink oktatására is jelentős összegeket költünk. A jótékonykodásra pedig évente több millió forintot áldozunk. A legnagyobb ilyen programunk, amelyet több céggel és a Tiszta Szívvel Egyesületért Alapítvánnyal közel 3 éve indítottunk el, az a hétvégenként is legyen kenyér az asztalon akció. Az előző 2 évben hétvégenként 186 elsős és második osztályos rászoruló kisgyermeknek osztottunk családonként 2-3 kiló élelmiszercsomagot, az idén pedig 100-nak. A jövőben is szeretnénk ezt folytatni. Az alapítványok közül egyébként csak a Tiszta Szívvel a partnerünk, azokat szeretjük támogatni, amelyek valóban a célt finanszírozzák, nem saját működésüket – magyarázta Mészáros Antal, a Csomiép Kft. igazgatója. Náluk is a helyi ügyek élveznek előnyt, a gyerekek mellett a sportra és a kultúrára adakoznak.

– Komoly pénzügyi elszámolásunk van az anyagi segítségekről, ez nem csak úgy működik, hogy kérnek, és már mehetnek is a pénztárba az összegért – jegyezte meg az igazgató, megerősítve: ők is szeretnek tisztában lenni azzal, kiknek adakoznak.

Olvasóink írták

  • 2. papika56 2012. november 14. 11:18
    „Van még ott egy pár cég, amelyik nyereséges Vásárhelyen. Azok is adnak ?? meg a volt vezír a milliárdjaiból is adakozik ???”
  • 1. papika56 2012. november 14. 11:17
    „Van még ott egy pár cég, amelyik nyereséges Vásárhelyen. Azok is adnak ?? meg a volt vezír a milliárdjaiból is adakozik ???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amatőr fesztivál Hódmezővásárhelyen

Helyi tehetségeket keres a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ amatőr művészeti fesztiválján, amelyre november 15-éig lehet jelentkezni Tovább olvasom