Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Megnyílt a susáni posta

Hétfőn reggel 8-kor megnyílt a kisposta a vásárhelyi Klauzál utca 89. szám alatt. A susániak hét és fél hónapot vártak erre a napra. Az új hivatalra, ahol minden postai ügyet el lehet intézni, 15 millió forintot költött a Magyar Posta.
Sziliczai Éva már a postaládát is kipróbálta. Fotó: Tésik Attila
Tegnap reggel 8 óra óta ismét működik postahivatal Vásárhely Susán városrészében. A Klauzál utca 89. szám alatti hivatalt a régi bezárása után hét és fél hónappal nyitották meg. A korábbi innen kétszáz méterre működött évtizedeken át, de tavaly június 27-én bezárták, miután az ingatlantulajdonos családi okok miatt felmondta a határozatlan időre szóló bérleti szerződést.

A susániak aláírásgyűjtésbe fogtak, hogy ne maradjanak posta nélkül, s a kezdeményezés élére állt Havasi Katalin, a körzet települési képviselője. A vásárhelyi önkormányzat és a Magyar Posta Zrt. végül abban egyezett meg, hogy a város által felajánlott, korábban szociális diszkontként működő, de évek óta üresen álló épületben alakítanak ki új hivatalt.

A modern, három felvételi munkahellyel, s valamennyi hagyományos szolgáltatással működő postahivatal kialakítása körülbelül 15 millió forintba került – tudtuk meg Tomecskó Tamástól. A posta sajtószóvivője hozzátette: az új hivatal hasonló alapterületen működik, mint a régi, de jobb elrendezés és helykihasználás jellemzi. A megközelítését pedig akadálymentes rámpa segíti. A nyitvatartási ideje sem változott, azaz hétköznap reggel 8 és 12, majd délután fél 2 és 4 óra között kereshetik fel az ügyfelek.

Mikes Kálmán a lottószelvényével érkezett. Fotó: Tésik Attila
A susániak tegnap már nyitáskor az ajtó előtt toporogtak, s kora délelőtt is folyamatosan keresték fel 8. számú postahivatalt, ahol sorban álltak sárga csekkel, lottószelvénnyel vagy levéllel a kezükben.

– Most kaptuk meg a fizetést, s máris befizettük a számlákat – mondta Sziliczai Ernőné, akit Éva lánya is elkísért postanézőbe. A nyugdíj előtt álló asszony hozzátette, nagyon örülnek, hogy végre megnyílt az új hivatal.
– Korábban a Tesco postájára jártam biciklivel, már ha jó volt az idő. Most pedig akár papucsban is átugorhatok – mutatta a lábán a könnyű, otthoni lábbelit.

– Nagyon sokat késett, hiszen karácsonyra ígérték, de nagyon-nagyon jó, hogy végre megnyitott – mondta a Rekettye utcán élő Mikes Kálmán, aki azért kerekezett el ide, hogy megnézze, vajon nyert-e a lottón. – Míg nem volt, vagy a Tescóba vagy a nagypostára jártam. Mindkettő nagyon messze van ide, s ha gyalog kellett mennem, mert az időjárás miatt másként nem lehetett, fél nap alatt jártam csak meg az utat – tette hozzá.


Csütörtökön avatják

Csütörtökön délután 3 órakor avatja fel a susáni kispostát Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Rácz Tamásné, a Magyar Posta Zrt. kelet-magyarországi területi igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz hivatásos katonát várnak Vásárhelyre

Jelentősen emelkedik a vásárhelyi laktanyában szolgálók létszáma márciustól. A helyőrség valamivel… Tovább olvasom