Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mégsem adta vissza a praxisát Csehpál Etelka

Mindszent - Végül nem adta vissza a mindszenti önkormányzatnak a praxisát Csehpál Etelka. Döntéséről annyit mondott, az önkormányzatnál adminisztrációs hiba történhetett, és félt, hogy elvész a betegek után járó támogatás. Zsótér Károly polgármester örül, hogy maradt a doktornő, majd hangsúlyozta: ők nem hibáztak.
Mégsem vált meg a mindszenti betegeitől Csehpál Etelka. A háziorvos még az év elején azt tervezte, hogy visszaadja az önkormányzatnak a praxisát, valamint lemond az Egészségház ügyvezetői tisztségéről. Megírtuk: a kisváros nehéz anyagi helyzete miatt racionalizálták az orvosi ügyeletet. A feladatot ellátó doktorok és asszisztensek lemondtak az óradíjuk egy részéről. Csehpál Etelka akkor azt mondta, belefáradt az ügyelet körüli huzavonába, feláll az ügyvezetői székből, és a praxistól is megválik.

– Az élet felülírta a döntésemet, legalábbis az egyiket. Az ügyvezető feladatot visszaadtam, a praxist azonban nem – erősítette meg lapunknak a 64 éves doktornő. Kérdésünkre, miért nem adta vissza a praxisát, annyit mondott: ő annak rendje és módja szerint jelezte az egészségbiztosítási pénztárnak és az ÁNTSZ-nek, hogy visszaadja a praxist. Ezt kellett tennie az önkormányzatnak is, ami elmaradt, valószínűleg adminisztrációs hiba miatt – vélte a doktornő. Attól tartott, hogy a praxis és az önkormányzat elesik a több mint 800 beteg egészségbiztosítási támogatásától, így maradt.

Csehpál Etelka továbbra is kijár Mindszentre gyógyítani.Török Anita
Csehpál Etelka továbbra is kijár Mindszentre gyógyítani.
Fotó: Török Anita

– Annyi biztos, hogy most már nem akarom visszaadni a praxist, hanem inkább megpróbálom eladni; ha nem megy, akkor folytatom a gyógyítást Mindszenten. Annyi könnyebbségem lesz, hogy hetente kétszer helyettesít egy fiatal doktornő. Igaz, decemberig, de addig sem kell ingáznom naponta Szeged és Mindszent között. Utána majd meglátom, hogy mi lesz – tette hozzá Csehpál Etelka. A doktornő eddig nem vállalt orvosi ügyeletet Mindszenten, most viszont úgy gondolja, hogy ha szükség lesz rá a nyári szabadságok miatt, akkor besegít.

Tudomásul vették, hogy Csehpál Etelka vissza akarta adni a praxist, ennek megfelelően intézkedtek is, nem történt adminisztrációs hiba – tájékoztatott Zsótér Károly polgármester, aki azt mondta: örül, hogy mégis maradt a doktornő. Az Egészségház vezetését egyébként egy szegedi orvosra, Kass Ferencre bízta az önkormányzat – tudtuk meg a polgármestertől, aki azt várja az új ügyvezetőtől, hogy menedzser szellemben irányítsa az intézményt.

Olvasóink írták

 • 11. booo 2011. június 22. 21:14
  „Nem mondjátok hogy fizetős lesz az idei program!”
 • 10. Pepejeans 2011. június 22. 18:14
  „kavalkád: régebben tényleg több program volt, ingyenesen, de akkor más volt a testület, volt pénz, mert a kedves képviselők nem szórták el marhaságokra.”
 • 9. kavalkád 2011. június 22. 09:20
  „Nem kis pénzről van szó, hanem elég sokról. Hallottam kb: 3 hete, hogy csak 300 ezer forint körüli pénz van a Mindszenti Napokra, régebben meg több millió forint volt a költsége.
  Szerintetek miért pont most nyírják a főutcán, ami Vásárhelyről jön út a füvet a közmunkások az árok partján?
  Már akkora volt a gaz, hogy térdig ért és kalászos volt. Azért most nyírják, mert jön ki ma Lázár fórumot tartani!
  Már a Róna környékén kapirgálnak a dolgozók, remélem estig mire Lázár jön, befejezik a munkát, nehogy Lázár meglássa már, hogy térdig érő gaz van főutcán végig az út mentén.
  Akkor nem mond beszédet Lázár a Mindszenti Napokon? Vagy Károly úgy gondolta, hogy mint polgármester ő akar?
  Pont azon a Mindszenti Napokon, amit a civilek szerveznek. Amire az önkormányzat egy vasat sem ad.
  Elég gagyi a program a korábbi Mindszenti Napokhoz képest. Sem tűzijáték, sem koncert egyik nap sem. A lovasverseny meg fizetős. Meg a focisták bulija is, ami szombaton lesz a pályán.
  Azért jöjjenek el a vendégek ide, hogy fizetős programokon vegyenek részt?
  Máskor, ingyenes volt minden program.”
 • 8. ziza1 2011. június 21. 21:43
  „A mi Károly bácsink Szerénkével az oldalán majd kimosolyogja azt a kis pénzt, ami még hiányzik.”
 • 7. Holló 2011. június 21. 21:03
  „kunagota

  Gondolod a mi Karcsikánk hibázott volna ugyan már hova gondolsz te ej ej irgum burgum. :D
  Hm és nem kérték fel hm ez hiba nem kicsi. Na nem nekem nekik ugye. Így, hogy lesz meg a párt akarat?!”
 • 6. Falcao 2011. június 21. 20:45
  „Ejnye. a mi Károlyunk már kölcsönkérni sem tud.”
 • 5. kunagota 2011. június 21. 20:41
  „Most akkor ki hibázott és ki nem? Nagyon úgy néz ki Károlyunk nyilatkozata alapján, hogy megint hazudott. Örül, hogy marad a doktornő? Azért marad, hogy megkapják arra a 800 betegre is a pénzt. Ha intézkedett Károly és az alkalmazottak az ügyben, akkor miért nem tud mégis elmenni a doktornő?

  Ne gondoljátok már, hogy Lázár ad egy fillért is a Mindszenti Napokra, mikor beszédet sem fog mondani, nincs benne a programban. Legalább arra lett volna Károlynak esze, hogy felkérje megnyitni a programot és hátha adott volna egy kis pénzt a programra.”
 • 4. Holló 2011. június 21. 18:35
  „Szerintem hoz hiszen Mindszenti napok lesznek az meg ugye presztizs kérdés a javából.
  Egy mondat K úr szájából üres kamarának bolond a gazdája és ezt ő mondta a saját szájával és mint tudjuk városunk kamrája igen üres, és remény se sok van rá, hogy lesz is benne valami, mostanában.
  De a Mindszenti napok azok kellenek!!!!”
 • 3. Falcao 2011. június 21. 16:44
  „Tényleg jön majd ki Lézer elvtárs és megmagyarázza a megmagyarázhatatlant is.
  Pénzt, hogy hoz-e magával arról nincsenek információim.”
 • 2. Holló 2011. június 21. 16:23
  „Falcao

  Igazad!! van de majd a nagy testvér megsegít minket tudod ígérte és mint tudjuk ígéret szép szó ha betartják úgy jó.”
 • 1. Falcao 2011. június 21. 11:52
  „Ja, nyilván Zs is menedzser szellemben irányítja Mindszentet.
  Idén vagy jövőre meg jöhet a csődbiztos.
  Mindszenti napok is nagyon kellenek.Már elnézést de a város seg*e kint van a gatyából de hívjunk vendégeket.
  Ilyen helyzetben nem ezen kéne gondolkozniuk.Hanem például azon, hogy a gyerekek hogyan tudnának újra ingyen sportolni a sportcsarnokban.Ehhez is adtunk a múltkor egy-két ötletet ami végrehajtható lenne.
  Megjegyzem újra indult a víziközmű adósságbehajtó "kampánya".
  További szép napot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először tagadta, aztán beismerte - Kék hírek Vásárhelyről

A vásárhelyi nyomozók kerékpártolvajokat, a közterületen szolgálatot teljesítők pedig ittas járművezetőket fogtak el. Tovább olvasom