Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Megsérült a megütött tanárnő füle

Hódmezővásárhely - Megsérült Bányai Csabáné tanárnő füle, akit az egyik diák édesanyja ütött meg a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. Tegnap elkezdődött az önkormányzati vizsgálat az ügyben.

Megírtuk: szerda reggel a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában a nyolcadikos Mezei Zsanett édesanyja, Mezei Edit pofon vágta Bányai Csabáné tanárnőt, majd megtépte a haját. Mindezt azért, mert a pedagógus a faleveleket tépkedő gyereknek – a szülő állítása szerint – megráncigálta a haját. Megtudtuk: a nagy erejű ütéstől zúgott a pedagógus füle, és szédült. Ezért elment a vásárhelyi kórházba. A koponyaröntgen negatív lett, viszont a fül-orr-gégészeti vizsgálat kimutatta, hogy megsérült a tanárnő füle, aki emiatt gyógyszeres kezelés alatt áll.

Az önkormányzat belső vizsgálatot rendelt el. Korsós Ágnes jegyző széles sajtónyilvánosság előtt közölte: tájékozódni akarnak az ügyről, mert arról is lapunkból értesültek, hogy a család és a pedagógus között nem ez volt az első konfliktus.

Vizsgálat az iskolai pofon ügyében. Fotó: Tésik Attila
Vizsgálat az iskolai pofon ügyében.
Fotó: Tésik Attila

A bizottság (tagjai: Korsós Ágnes jegyző, Kószó Péter és Almási István alpolgármester, Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője és Tóthné Kecskeméti Katalin iskolaigazgató) tegnap zárt ajtók mögött először az anyát és lányát hallgatta meg, majd Bányainét.

– Remélem, kiderül az igazság, a tanároknak nincs joguk ahhoz, hogy bántsák a gyerekeket. Meg lehet velem mindent beszélni, akkor is, ha cigány vagyok. Már megbántam, hogy megütöttem Bányai Csabánét, nem kellett volna, de a történtek miatt feszült, ideges voltam – mondta Mezei Edit.

 Mezei Edit tegnap azt nyilatkozta: lányát orvoshoz viszi, mert lelkileg megviselték a történtek, a tanárt pedig feljelenti. Fotó: Tésik Attila
Mezei Edit tegnap azt nyilatkozta: lányát orvoshoz viszi, mert lelkileg megviselték a történtek, a tanárt pedig feljelenti. Fotó: Tésik Attila

A 39 éves asszony azt is elmondta: kislányát elviszi orvoshoz, mert lelkileg is megviselték az események, és eldöntötte, feljelenti a tanárnőt.

– Még nem hallottam, hogy ilyen lépésre készül a szülő. Mit tehetnék? Állok elébe – kommentálta Bányai Csabáné. – Nem bántottam, pusztán a gyakorlati szemléltetés pedagógia eszközével éltem, amikor meghúztam Zsanett egy hajtincsét, hogy megértse: a fának is fáj, ha letöri az ágát, letépi a levelét. Az események ismeretében, ha tudom, hogy a kislány ilyen érzékenyen reagál, jobb lett volna, ha nem teszem. Több ezer gyereket tanítottam, neveltem, egyiket sem sértettem, bántottam, vagy aláztam meg soha. Nyugodt, tiszta lelkiismerettel várom az önkormányzati vizsgálat eredményét.

Eljárások folyamatban

Az önkormányzat belső vizsgálata tegnap a meghallgatásokkal csupán megkezdődött. Mezei Edit ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Olvasóink írták

187 hozzászólás
 • 187. Di 2009. október 15. 12:46
  „A tanárverő anyuka börtönben van, a feleselő kislánya meg továbbra is büntetlenül azt tehet, amit csak akar, és senki nem rá.”
 • 186. cikicakk55 2009. október 14. 14:16
  „A fiam kb másodikos volt,mikor azzal jött haza, hogy volt az iskolában egyx bácsi, aki azt mondta, ha otthon megverik szóljon a tanítónéninek,mert a gyerekeknek is vannak jogaik.Megmondtam a fiamnak, hogy ha megérdemli ,marháára nem érdekelnek a jogai, én bizony nyakon vágom.Szerencsére nem sűrűn kell, de azért bizony néha nincs más megoldás.Most hetedikes, és megtudnám számolni az egy kezemen hányszor kellett odacsapnom.
  A tanárnőnek teljesen igaza volt, mert az ilyen kölykökkel szép szóval nem lehet megértetni a természet védelmét.A haja meghúzásával próbálta a sötét fejébe beleráncigálni mit érezhet a fa, ha bántják.Egész biztos, hogy nem csomóban tépdeste ki a haját.Ha az én fiamnak is csak így lehetne elmagyarázni, hogy a természetet védeni kell, biztos nem rohannék az iskolába megtorolni a szemléltetést.Drukkolok a tanárnőnek, hogy ne essen bántódása.
  A kormos anyukának meg üzenem, hogy lánya nem az elszenvedett hajhúzástól borult ki idegileg,hanem mert otthon csak az ordítozás van.az ilyen anya otthon sem tud viselkedni.”
 • 185. napsugar89 2009. október 12. 20:10
  „Igazad van kedves csavok”
 • 184. Vicevi 2009. október 12. 08:00
  „129 K_K Azért vannak inteligens szülök is, remélem többségben”
 • 183. KovácsPistike 2009. október 11. 22:48
  „A tanárnők fizetését kellene megemelni, aztán jöhetne az erkölcsi elismerésük, de legelőször az oktatásügyet kellene rendbe rakni, amit Magyar Bálint és Hillel úl elrontottak.”
 • 182. Hmmm... 2009. október 11. 20:13
  „Most neztem at a kulfoldi hireket. Egy fiucska /18 eves/ ratamadott anyjara, apjara es occsere, mert az anya buntetesbol elvette a mobiljat. Mintha lenne nemi parhuzam a mi esetunkkel, csak itt nem egy csaladon belul tortent az ugy lefolyasa. nem hiszem, hogy atnezhetunk a fegyelmezetlenseg es agresszivitas felett.”
 • 181. Beth 2009. október 11. 19:48
  „Kedves Hmmm... házastársa!
  A lelkileg meggyötört lány elvileg a piros hosszú ujjú felsőt viselő, kissé melírozott hajú kamaszlány. Ő simán elmenne tizedik osztályos gyereknek.”
 • 180. Beth 2009. október 11. 19:15
  „Hagyd a gyereket, még nem iskolás. Egyéb kérdés?”
 • 179. Hmmm... 2009. október 11. 18:35
  „"man" 178-as hozzaszolasahoz. A 174-es- sorat nem ertem.
  Minden esetre kivancsi vagyok a fejlemenyekre tovabbra is.”
 • 178. csavok 2009. október 11. 18:34
  „Ebben az ügyben javasolnám Lázár "úr"-nak a következő ítéletet (mivel őfőméltósága mindenképpen bele fog szólni a dologba, persze elsősorban a Tanárnő ügyében):
  1. A Tanárnőt felterjeszti kitüntetésre a határozott, környezettudatos nevelés okán és jelentős pénzjutalmat ad neki a táppénzes idő veszteségét és a lelki gyötrelmeket kárpótolni.
  2. A tetű, túlkoros és túlsúlyos cigány luvnyát kitiltatja Vásárhely és környéke összes iskolájából.
  3. Visszavonja az idióta, hozzánemértő deszegregációs marhaságait és visszatelepíti ezt a retek bandát a régi iskolájába. Az országoshírűvé médiaheckelt cigányálomképe láthatóan kapitális melléfogás és ezt már ő is kapisgálja. Az elképzelése a "soha cigányt nem látott" vezetők elméleteit tökéletesen tükrözi. Bár már felfedezni némi észheztérést, de nem eleget.
  Még utólag náhány szerény kérdés, bár választ nem várok rá: A kedves kisfia (akivel természetesen semmi bajom nincs, annál több az apjával) melyik iskolába is jár és hány deszegregált retek van az osztályába ?? Esetleg hány ilyen hátrányoshelyzetű barátja van, akiket elvisz haza és bemutat apukájának mielőtt együtt játszanának ?? Példát kellene mutatni az embereknek kedves pm. Könnyeben elviseljük a tetveseket, ha látjuk, hogy derék apánk is velünk szenved. Nem gondolja kedves "uram" ?
  Nagyon sokat fognak az ilyen és ehhez hasonló történetek rontani az esélyeken a választások idején Lázár "úr".
  Biztos olvassa valamelyik fenéknyalója ezeket a hozzászólásokat, de ha javasolhatnám ne az IP címem és a nevem kinyomozásával foglalkozzanak, hanem az ilyen és ehhez hasonló esetek radikális megelőzésével, nem a megoldásával hanem a MEGELŐZÉSével !!
  Maradok NEM tisztelettel: Csavok”
 • 177. man 2009. október 11. 18:20
  „176: Mi nem egyértelmű???”
 • 176. Pengemester 2009. október 11. 17:50
  „Mondjam mi lesz a vége? Ha van igazság,akkor Mezeianyuka megkapja a méltán megszolgált büntetését. De! Mivel ismert,hogy melyik iskolában történt az incidens,eléggé sok minden továbbgondolható. Ki fogják rúgni a tanárnőt,mert egy önkormányzati képviselő oskolájában nem eshet meg olyan "csúfság" ,ami megtörtént. Továbbra is élen kell járni az integrációban.”
 • 175. Hmmm... 2009. október 11. 16:51
  „Akkor az on hozzaszolasa nem egyertelmu, mert nem derul ki, mi a pitianer ugy a fa tepdeles, vagy a lany hajanak meghuzasa? Az biztos, a gyerek szofogadatlansaga es tiszteletlensege volt a kivalto oka a tanarno reakciojanak. Nem csodalom, en ezek utan figyelembe sem vennem ezt a gyereket. Ha az iskola es a szulok nagy tabora nem all ki a tanarno mellett, akkor a magyar oktatasugy rendszere elismeri, csupan formalisan letezik, jogkore es normarendszere nincs.”
 • 174. KovácsPistike 2009. október 11. 16:36
  „Ezt már megtanulhatták volna, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány Banánköztársaságában annak kell magyarázkodni, aki vétlen.
  Demokrácia=demokraták+erkölcs”
 • 173. man 2009. október 11. 16:22
  „170: előtt volt a hajtépés, utána a szitoközön, ami nem lep meg...”
 • 172. Hmmm... 2009. október 11. 15:49
  „En Hmmm... hazastarsa vagyok. Azt szeretnem megtudni, hogy a kepen ki a lelkileg meggyotort kislany. A 120 kilos vagy a kisebbik mutogatos? Ahogy elnezem mind ketto sulyos enzyme hianyban szenved.”
 • 171. Di 2009. október 11. 12:06
  „A volt tanáraimra (akik jóhatással fegyelmeztek engem) büszkén gondolok rájuk. Soha nem panaszkodok rájuk.”
 • 170. Beth 2009. október 11. 09:14
  „Hmmm...!
  Ilyen nevelési lehetőségeket nem fog alkalmazni szerintem az anyuka, mert nem ismeri. Amit nem ismer, az nincs alapon.
  Érdemes lenne vizsgálni az említett családban, hogy mit jelent számukra a nevelés. Hogy viszik véghez. Aztán megint el lehet indítani egy vitát, mit kell szabályozni még törvénnyel.

  Nincs visszatartó ereje az erkölcsnek, náluk pláne nem. Az etikát meg egyáltalán nem szokták ismerni.”
 • 169. Hmmm... 2009. október 11. 09:11
  „Ugyan mar "man", itt nem hajtepes tortent es nem is a "pitianer" ugyert. A lany tobbszori felszolitas utan csunyan visszafeleselt a tobbi tanulo elott. Erre volt reakcio a hajhuzas.”
 • 168. Hmmm... 2009. október 11. 09:03
  „Nem kisebbsegi v nagyobbsagi ugy, egyetertek. Nem ertem, miert van joga egy tanulonak a tanar tobbszori figyelmeztetese ellenere folyamatosan olyat cselekedni, amit az /a nevelo/ eppen tilt? Sot " Semmi koze hozza" mondattal meg nyomatekositani is cselekedetenek helyesseget a tobbiek elott.
  Ezek szerint / bovitve "ukk-mukk..." gondolat sorat/ ha egy masik gyereket bantalmazna a fenti vagy egy masik tanulo, a pedagogus hagyja figyelmen kivul? On szerint "ukk-mukk..." megis mi a neveles lenyege? Igen is tudni kell, mi az amit etikusnak vagy eppen etikatlannak tartunk. Lanyomat 11 eves koraban ugy buntettem, 100-szor kellett leirnia " Mindent arra es ugy hasznalunk, amire az teremtve lett!". Na most lehet ebbol filozofiai kerdest is krealni, de ne egy 1-18 eves gyerek dontse el.”
187 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az édesanya már megbánta, de feljelentést tesz

Hódmezővásárhely - Megsérült Bányai Csabáné tanárnő füle, akit az egyik diák édesanyja ütött meg a… Tovább olvasom