Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Megszólal a mindszenti tragédia negyedik sérültje

A Mindszent határában július 8-án hajnalban bekövetkezett tragikus balesetnek két halálos áldozata volt, hárman megsérültek, és pár napig tartotta magát az a verzió, hogy az autóban hatan ültek. Ezt később tanúk cáfolták. A hatodik, Répás Ferenc most elmondja, miként emlékszik a történtekre.
A július 8-i tragikus autóbaleset még élénken foglalkoztatja a mindszentieket. A Fiat Punto öt utasa közül ketten (Gránicz Imre és Bozó Péter) meghaltak, hárman (Kolarovszki Éva, Sebestyén Tamás és Verók Ferenc) súlyosan megsérültek. Pár napig tartotta magát az a verzió, hogy az autóban hatan ültek, és a hatodik a 27 éves mindszenti Répás Ferenc. Ő is így vallott. Később a kórházban azt mondta munkatársunknak: csak az elszenvedett agyrázkódás miatt képzelte, állította, hogy ő is a többiekkel utazott. Ezt tanúk – az egyik söröző pincérnője, valamint Orosz Róbert, akit motorjával szállított, és Tóth Katalin – is bizonyították, igazolták.

– Nem sok mindenre emlékszem, arra viszont határozottan, hogy motorral mentem Szegvárról haza – mondta lapunknak Répás Ferenc, aki elmesélte, mire emlékszik, de nem járult hozzá, hogy lefotózzuk. – A mindszenti Akácfa vendéglőben kezdtük a napot – együtt voltam Bozó Péterékkel –, és onnan mentünk át Szegvárra, a Center sörözőbe. Nem maradtam Petiékkel Szegváron, hanem hazajöttem Mindszentre. Ezt követően visszamentem motorral, Orosz Robit fuvarozva Szegvárra, ahol diszkóban mulattunk, majd a hajnali órákban indultunk haza. A rendőr 5 óra 10 vagy 20 perc táján igazoltatott bennünket a szegvári főtéren, majd továbbengedett.

A tragikus baleset ekkor már megtörtént, és Répás ezt édesanyjától tudta meg, hiszen őt is értesítették róla és aggódott fiáért. A baleset helyszínét sem látta, nem volt ott, tehát a mentésben sem segíthetett – mint arra agyrázkódásos, sokkos állapotban először emlékezett. A motorral hazafelé tartott a földúton és elesett a mély traktornyomban. Ezután hazament, majd később kórházba került. Ezt a verziót – állítása szerint – már a rendőrségnek is jegyzőkönyvbe mondta.

– Nagyon sajnálom a fiúkat, együtt fociztam velük, jó barátok voltunk... Néha eszembe jut, ha velük megyek, akkor most talán... Biztos azért emlékeztem úgy, hogy a Fiat Puntóban ültem, mert agyrázkódást szenvedtem, és az este folyamán felmerült az a lehetőség, hogy Petiékkel maradok.

Répás Ferencet a múlt héten engedték haza a szentesi kórházból, még táppénzen van, de elképzelhető, hogy a jövő héten már munkába állhat. A temetéseken nem vett részt, mert még nem tud sokáig állni, percek múlva megfájdul a feje, szédül. Sok alvásra és pihenésre lesz szüksége a teljes gyógyuláshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gagarin és az Április 4. utca Batidán

Amolyan virtuális Emlékpont múzeumban érezheti magát az, aki Batidára, a Vásárhelyhez tartozó,… Tovább olvasom