Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Megszűnt az útzár a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Székkutas között

Hódmezővásárhely - Reggel 6-kor egy keresztbefordult kamion miatt két órára lezárták a főutat.

08:15 Megszűnt az útzár a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Székkutas között. Mint ismeretes, a kora reggeli órákban Székkutas felől haladt egy kamion a főúton, amikor a jármű az úton megcsúszva árokba fordult, vontatmánya az úttesten keresztbe fordult. Jelenleg a főút teljes szélességében járható - közölte a rendőrség.

Korábban írtuk:

Megcsúszott egy kamion és bebicskazott a 47-esen Sóshalomnal. Jelenleg teljes útlezárás van - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Megtudtuk: egy Oroszháza felé tartó kamion a reggeli ködben ismeretlen okokból hirtelen fékezett, emiatt megcsúszott, a teljes útpályát elzárja. Jelenleg is folyik a műszaki mentés. A balesetben senki sem sérült meg.

Olvasóink írták

 • 7. az_aki 2012. február 26. 10:16
  „Fri-GO
  először is nem a máv kezében van a teher vonatok szervezése hanem a rail-cargo hungária kezében, ami ráadásul osztrák kézben van, másrészt a vasút lehet, hogy körülményesebb, és nem háztól-házig megy, de az tény, hogy ez az egyik legköltséghatékonyabb és legbiztonságosabb szállítási módszer”
 • 6. Fri-GO 2012. február 24. 09:32
  „Engedjék meg az urak, hogy én is beleszóljak a témába. Egészen pontosan a "pardon" hozzászólásához reagálnék egy mondatban. A vasúti teherszállítás lassú, körülményes és sokszor lehetetlen. Nem minden településen van vasút, teherlerakóhely. Itt máris ugrott e szállítási mód. De ha van is vasút, oda és onnan mivel szállítódik el az áru? Mert önmagától valószínűleg nem. Marad a közút. De ha már fel van rakva teherautóra/kamionra, akkor leggyorsabban, költséghatékonyabban a közúti szállítás marad. A MÁV nem a logisztikai erejéről híres, ezt szerintem nem vitatja senki. És ráadásul azt sem tudjuk, hogy honnan hová és mit szállított a fenti szerelvény.”
 • 5. klj-54 2012. február 24. 08:41
  „@2. imre57
  Nincs köztünk vita az ABS ügyében.
  Nem csodaszer de az ilyen esetekben bizony ki tudja védeni magát a teljes bebicskázását.
  Nem akartam a szakmai részébe belemenni de utaltam rá:"(a többiétől eltérő szögsebességét)"
  De!
  Tudom azt is, hogy az ABS hibája NEM OK arra, hogy műhelybe kerüljön az autó.
  Nem nevezek meg céget, de ha kell a bíróság előtt is megálló módon tudom igazolni az állításomat.
  Ilyen apróságokon spórolnak miközben máshol szórják a pénzt.

  A gond abban van, hogy nem mindenki Csepellel kezdte mint én és nincs gyakorlata 110-es ifa+ pótkocsival, tehát számít az elektromos segítségre.

  @4. pardon
  Az is bebicskázik,
  lásd a német vasúti katasztrófát, ahol a hidat is lerombolta a bebicskázott szerelvény:(”
 • 4. pardon 2012. február 24. 08:25
  „.Bárcsak feltaláltak volna már egy minden helyzetet kivédő biztonsági berendezést
  tehervonat!az nem bicskázik”
 • 3. savos 2012. február 24. 08:21
  „Tudod!”
 • 2. imre57 2012. február 24. 08:10
  „KLJ54.Az ABS használata nem divat kérdése.Kár lenne a gépkocsivezetőkkel elhitetni,hogy egy csodaszerről van szó.Legalább 20-éve minden kamionnak széria felszereltsége az ABS(Anti Blocier System),az újabbaknak meg az EBS (Elektronic Blocier System),ami nem kikapcsolható.Ezektől függetlenül sajnos számtalan nyergesvontató bicskázik be,a sebesség helytelen megválasztása és a síkos úton történő hirtelen kormánymozdulat stb.miatt.Bárcsak feltaláltak volna már egy minden helyzetet kivédő biztonsági berendezést,én is nyugodtabb lennék 29-év kamionozás után.”
 • 1. klj-54 2012. február 24. 07:17
  „Az esethez szakmai szempontból lenne észrevételem:
  Kint divat az ABS- használata.
  Ha a szerelvényen üzemképes a rendszer akkor nem fog bebicskázni a szerelvény, mert érzékelve bármely kerék megállását (a többiétől eltérő szögsebességét) korrigál.
  Nem kerül annyiba a rendszer mint a nélküle szerezhető károk összessége!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarasztalták a Lázár Jánost rágalmazó férfit

Nem jogerősen bűnösnek találta a bíróság Raguczki Gábort, akit a Magyar Jelenben megjelent interjúja miatt Lázár János perelt be. Tovább olvasom