Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Megszüntették a nyomozást Havasi Katalin ellen

Hódmezővásárhely - A Makói Városi Ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást és az eljárást a Fidesz vásárhelyi szervezetének elnöke, az önkormányzati képviselő Havasi Katalin ellen – hangzott el a párt tegnapi sajtótájékoztatóján.
Az ügy 2008-ig nyúlik vissza: Lázár János polgármester akkori közgyűlési felszólalásának manipulált, vágott hanganyaga 2011 elején látott napvilágot. Valójában ezt mondta: „Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, én dolgozok keményen, én abba a miliőbe nőttem föl, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára, aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. (...) akinek a saját társadalmi viszonyaihoz képest semmire nem futotta, semmit nem tudott letenni az asztalra, az ne üljön például a képviselő-testületben". A manipulált hangfelvétel azonban úgy állította be, mintha nem a képviselőkről, hanem a szegényekről szólt volna.

Havránek Ferenc települési képviselő közölte, ismeri a hamisítókat, megnevezte a Rádió X munkatársait, Ágoston Lajost és Rostás Tamást, akik a nyomozás során nem tagadták le, hogy ők vágták meg a felvételt – közölte Hegedűs Zoltán önkormányzati képviselő. Ezután a vásárhelyiek postaládájukban szórólapot találtak, illetve az egyik helyi hirdetőújságban fizetett hirdetés jelent meg a képviselő és a két rádiós arcképével, nevével, lakcímével, telefonszámával. Személyes adattal való visszaélés miatt mindhárman feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

– Beismerték tettüket, és erről minden vásárhelyinek joga volt tudni, nyilvánosságra kellett hozni, ez vezérelte Havasi Katalint, a Fidesz helyi szervezetének elnökét – mondta Molnárné Kecskeméti Rita fideszes önkormányzati képviselő. – Viszont bocsánatkérés helyett bírósággal fenyegetőztek. De az ügyészég bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, ezzel deklarálva: Havasi Katalin semmilyen hibát, bűnt nem követett el.

Hegedűs Zoltán csatlakozva kijelentette: kiderült az igazság és a Fidesz képviselőit nem lehet megfélemlíteni. Felszólította Havráneket, hogy az alaptalan vádaskodás miatt kérjen bocsánatot Havasi Katalintól. Ehhez Fekete Ferenc települési képviselő is csatlakozott nyomatékosítva, ezt a sajtó, az ország nyilvánossága előtt tegye meg.

Havránek Ferenc megkeresésünkre elmondta: a döntés ellen már panasszal éltek a megyei ügyészségnél, választ azonban még nem kaptak.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. besenyőmiskabácsi 2012. augusztus 18. 00:00
  „"Megszüntették a nyomozást Havasi Katalin ellen"
  Meg a hozzászólási lehetőséget:
  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/almasi_istvan_levelet_irt/2292632/?ls=1
  Sajnos csak bővül a kör. Azaz szűkülnek a lehetőségeink. Így óhatatlanul is felmerül a kérdés: vajon melyik az a társadalmi rendszer, ahol csak egyetlen egy pártra lehet és kell is szavazni ?
  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/kis_andrea_esszeru_felelossegteljes_gazdalkodas_kell/2293552/”
 • 39. besenyőmiskabácsi 2012. augusztus 17. 23:55
  „" 37. DMagóg Igen, ilyen a demokrácia! Ha valaki el akarja mondani a véleményét akkor megteheti, de ha az ellentétes a cikkel és az oldal tartalmával akkor vagy törlik a hozzászólást vagy ahogy a mostani példa is bizonyítja, az összes hozzászólást törölni kellett!
  Demokrácia, szólás szabadság 2012-ben! Itt tartunk! "

  Már eddig is szégyenkezni kellett, ha az ország más tájára vetődtünk, hogy Vásárhelyiek vagyunk. Rágondolni is rossz, hogy milyen szerencsétlen embereknek néznének majd bennünket egy félresikerült, agyonmanipulált választás miatt. Sajnos ettől tartottam, hogy semmi erkölcsi fék és gát nem fog útjukban állni a személyes és szűk baráti érdekek mindenáron történő megtartása végett. Komolyan röstellem magam, hogy egy önös érdeket szolgáló zsarnokot támogatnak a polgártársaim.”
 • 38. booo 2012. augusztus 16. 20:48
  „37. DMagóg Igen, ilyen a demokrácia! Ha valaki el akarja mondani a véleményét akkor megteheti, de ha az ellentétes a cikkel és az oldal tartalmával akkor vagy törlik a hozzászólást vagy ahogy a mostani példa is bizonyítja, az összes hozzászólást törölni kellett!
  Demokrácia, szólás szabadság 2012-ben! Itt tartunk!”
 • 37. idir 2012. augusztus 15. 01:25
  „En nem ugy olvasom,hogy "csak az".... kizarva a tobbi ertelmezesi lehetoseget.En azt latom elirva,hogy tobbfele ertelmezesbol pl.egyszemelyre vonatkozik.De ha egy politikusra veszem a peldaval tett celzast,akkor az becsuletsertes.Vagyoni cellal osztalyozni es mast emberi jogaiban kirekeszteni .Ugy latszik,hogy a kepviseloket nem az emberi velemenyek alapjan jo kivalasztani. Amikor egy rablo a szakamjat becsuletes tevekenysegnek nevezi es az aldozatokat ugy minositi,hogy annyit is ernek, amennyiuk maradt. Azokmondanak masokrol velemnyt,akik abbol gazdagodtak,amit nem jogerosen,okirathamisitassal ,eroszakkal elraboltak az aldozatoktol.”
 • 36. DMagóg 2012. augusztus 14. 14:22
  „"Megszüntették a nyomozást Havasi Katalin ellen"

  Meg a hozzászólási lehetőséget:
  http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/almasi_istvan_levelet_irt/2292632/?ls=1”
 • 35. Domonics 2012. augusztus 13. 14:32
  „Ja, hogy a kampány erről szól?? Miért nem akar valaki dolgozni végre??”
 • 34. Lutetia 2012. augusztus 13. 13:20
  „A doktornő nem ma kezdte a politizálást, már Rapcsák csapatában is benne volt. Nagy-nagy lelkesedéssel vetette bele magát a mozgalomba annak idején.”
 • 33. clarification 2012. augusztus 13. 11:51
  „Azt hiszem sokat ártott a Fidesznek hogy még a doktornő is így lealacsonyodik a balhézni akaró, "ügyet kell csinálni " mozgalomhoz, és belemártotta magát becstelen zűrös cselekedetbe. Nem kellett volna! Vajon mit véd, kit véd az ilyen szórólap? Csőbe húzta magát szegény, mert aki eddig tisztelte, talán ez után egy undok politikával azonosíthatja.”
 • 32. Lutetia 2012. augusztus 13. 08:22
  „31. sügér63, az egész ügy nem lett volna, ha valaki pökhendi beszólásaival nem csillogtatja meg szokásos arroganciáját. Ezeknek a parasztvakító gazembereknek köszönheti az ország a szerencsétlenségét.”
 • 31. sügér63 2012. augusztus 13. 07:37
  „Az egész ügy nem lett volna, ha valakik nem akarnak "kavarni", de valakik akarnak kavarni és ősszevágni és csalni. Ezeknek a sumákoknak küszönheti az ország a szerencsétlenségét.”
 • 30. ellenálló 2012. augusztus 12. 21:46
  „De ugye azt nem mondta ki az ügyészség, hogy "bizonyítottan meghamisított és manipulált" a hangfelvétel? Nem is mondhatta, hiszen ez nem igaz. Ezt csak a fideszes kórus harsogja. Ráadásul a megvádoltaknak az égadta világon semmi közük az ügyhöz. Csak egy kérdés: az fel sem merült az okoskodó képviselőkben, hogy ezt a NYILVÁNOS felvételt bárki rögzíthette és így azt az országos médiumoknak továbbíthatta amikor éppen jónak látta?”
 • 29. DMagóg 2012. augusztus 12. 11:47
  „Katika is bocsánatot kérhet, mert az igazságérzetem hézagos maradt. Mondhatja, hogy rosszul látom, de attól én még így látom, s nem biztos, hogy ez az én hibám. Tény, hogy megtette amit tett. Én speciel elítélem a tettét, a Bíróság meg szóhoz sem jutott ebben a kérdésben. Annak döntését tiszteletben tartanám, bár Ők is amortizálódnak egy-egy ügyben.”
 • 28. Lutetia 2012. augusztus 12. 11:02
  „7. besenyőmiskabácsi, elolvastam a V42515 által megadott cikket, és egészen megdöbbentem az ügyész indoklásán. Érdemes elolvasni a részletes cikket:
  http://nol.hu/belfold/20120810-szabadsagolt_iustitia
  Elszomorít, amikor látom, mivé lettek a régi barátok... :(”
 • 27. besenyőmiskabácsi 2012. augusztus 12. 02:45
  „" 24. igazságkereső 2012.08.11. 14:43
  Ugye egyik hozzászóló társamnak sem kell felidézni Szolzsenyicin örök életű megállapítását?!! "
  Engem például érdekelne. Tartok tőle, hogy keresztapaelvtárs esetére is érvényes lehet.”
 • 26. uborka 2012. augusztus 11. 18:35
  „Mert volt???????Ki hinné????????”
 • 25. booo 2012. augusztus 11. 15:43
  „22. lisa01 - A kulturális élet lehet hogy egyeseknek csak a vadászatokat jelenti. Dupla puskákkal, fegyvertöltőkkel, meghívott politikai vezetőkkel, cimborákkal. Ha egyszer (!) elkészül a PMK lesz itt qlturális élet, hidd el!”
 • 24. igazságkereső 2012. augusztus 11. 14:43
  „Ugye egyik hozzászóló társamnak sem kell felidézni Szolzsenyicin örök életű megállapítását?!!”
 • 23. DMagóg 2012. augusztus 11. 13:15
  „", ...Vásárhely pedig a szürke, semmilyen, szegényes hangulatáról lessz felismerhető."
  A szagáról, a szagáról! No, meg a Lázár Saga-ról!”
 • 22. lisa01 2012. augusztus 11. 12:56
  „Kutyavilág! Azt az embert kell védeni, aki közpénzből 18 millát hasított, Audi S8-al furikázott, csakazért mert az megbízható, vettek volna neki Toyotát. Akinek a város fejlesztése a látogató nélküli emlékpontot, a grandiózusan felújított Kossuth teret, ill a sétáló utcát jelenti. Ezek a legfontosabbak? Tudna valaki írni, mondjuk pl-ul, Vásárhely kúlturális életéről, vagy netalántán sportéletéről valamit? Tetszettek-e sétálni mostanában Szegeden, úgy a Dóm-tér, Kárász utca, Belvárosi híd, újszeged környékén? Összehasonlítható-e a Kossuth-tér, Andrássy utca, Dr. Rapcsák utcákkal? Szeged pezsgő életvidám életéről, Vásárhely pedig a szürke, semmilyen, szegényes hangulatáról lessz felismerhető. Ezért is kell nekünk a szlósziti.”
 • 21. DMagóg 2012. augusztus 11. 11:23
  „Tudni kell, hogy hol lakik az Atyaúristen! Minden más -igazságszolgáltatás- teljesen felesleges!
  Megeshet, hogy ezen elvek mentén, a fideszesek az életük hátralévő részét sűrű bocsánat kérésekkel töltik (majd)!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépül a református Ótemplom

Már „öltöztetik" a vásárhelyi református Ótemplom belsejét. Tovább olvasom