Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Megtaláltuk a leszakadt vezeték gazdáját

Hódmezővásárhely - A Dózsa szövetkezet tulajdonában van az a villanyvezeték- hálózat, amely nemrégiben leszakadt a Csomorkányi út mentén. Emiatt 4 napig áram nélkül volt 8 vásárhelyi tanya.
Még az egykori Dózsa Mezőgazdasági Termelőszövetkezet építette azt a Csomorkányi út melletti villanyvezetéket, amely nemrégiben leszakadt, s 4 napon át nem volt villany 8 tanyában. Megírtuk: a Magyar Közút Kht. területén álló nyárfa dőlt a vezetékre. A helyreállítás költségét – vis majorra hivatkozva – a Magyar Közút Kht. nem vállalta. A mintegy 300 ezer forintot a tanyatulajdonosok dobták össze.

A leszakadt vezeték látta el eredetileg a volt Dózsa MgTSZ közelben álló tehenészeti telepét, a tanyák erre a hálózatra kötöttek rá annak idején. A Dózsa MgTSZ a 90-es évek elején több részre szakadt. A tehenészetet is eladták a Hód-Mezőgazda Zrt.-nek, ám a cég – mint megtudtuk – nem vette meg a vezetéket, a tehenészetet pedig nem üzemelteti.

Megtaláltuk az egykori tsz-hálózat tulajdonosát: – Már felajánlottuk a Démásznak a hálózatrészt, de azt nem fogadta el, annyira elavult – mondta Rau Sándor, a Dózsa szövetkezet elnöke. Úgy véli, két lehetőségük lenne: az egyik, hogy levágják a sajátjukat a Démász hálózatáról, ám nem akarják megfosztani a tanyában élőket az áramellátástól. A másik, hogy felújítják a hálózatot, majd így átadják az áramszolgáltatónak.

– Ez utóbbi 13 millió forintba kerülne, de erre nincs pénzünk – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: a szövetkezetnek összesen 5 dolgozója van, s csupán 300 hektár bérelt földön gazdálkodnak nagy nehézségek közepette.

Leválhatnak

A Démász nem gördít akadályt a tanyákon élők elé, ha azok szeretnének leválni a tsz-hálózatáról. A műszaki-gazdasági ajánlatot ingyen kapják meg a DHE Kft. csatlakozási irodájától, ha hozzájuk fordulnak, de a tervezés-kivitelezés jogszabályban meghatározott költséghányadát nekik kell állniuk.

Olvasóink írták

 • 3. ocsi1 2009. szeptember 17. 13:48
  „Áldott jó emberek ! Megint meg kell nyúzni a kis embereket, hogy szakadjon rájuk az ég.”
 • 2. yuhvan 2009. szeptember 16. 21:04
  „Nem tudom ki vagy, nem is nagyon érdekel, de annyit mondanék neked, hogy ha tudták volna a tanya tulajdonosok többsége, hogy ez a helyzet, akkor már rég kiépítette volna az újhálózatot, ahogy itt a környékbe ezt sokan meg is tettek. Nem fordultak az újsághoz és ha még is fordultak volna akkor mi van, neked ebből mi bajod??? szerintem semmi vagy lehet, hogy a te füled mögött is vaj van??? és nyakig benne vagy a buli????”
 • 1. Filctoll 2009. szeptember 16. 19:48
  „Ezt a tanya tulajdonosok vagy 10 éve tudták, mégsem léptek. Most hogy baj van egyből az újsághoz rohantak.
  Sajnálom Őket, de sajnos ez van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányos a céges üvegzseb

A határidő tegnap lejárt: Csongrádon az utolsó pillanatra hagyták az önkormányzati cégvezetők béreinek és juttatásainak nyilvánosságra hozatalát. Tovább olvasom