Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Megtörtént az iskola átadás-átvétele Székkutason

Székkutas - Most már hivatalosan is a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásába került a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola.
Szél István polgármester tájékoztatása szerint megtörtént az átadás-átvétel. Megírtuk: a falu képviselő-testülete korábban döntött arról, hogy a kistérséghez tartozó vásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola tagintézményeként működik szeptembertől az intézmény. A diákok továbbra is Székkutason tanulnak, már első osztálytól szeretnék bevezetni az angoltanítást, az alsó tagozatban pedig napköziotthonos oktatás is lesz. A mindennapos testnevelés kapcsán úszásoktatásra is lesz lehetőség a vásárhelyi uszodában. 2012-től a 7–8. osztályosoknak pedig fakultatív mezőgazdasági, illetve egészségügyi oktatást terveznek.

Olvasóink írták

 • 3. Queenmargareth 2011. július 22. 07:48
  „1. Persze, hogy a beolvasztás a cél.”
 • 2. Erd.ei 2011. július 21. 22:18
  „Azért érdekes, hogy a mártélyi iskola kapcsán mekkora hallgatás van... Pedig úgy néz ki, hogy könnyen elképzelhető, hogy nem lesz iskolánk.
  http://martely.hu/cikkek/polgarmesteri+tajekoztato+az+iskolarol/269”
 • 1. booo 2011. július 21. 22:08
  „Tecccccik ez az úszás oktatás, talán azért is, mert 20Km-re van az uszoda ami minimum 1 óra utazás oda-vissza.
  Lehet hogy rosszul érzem, de ezzel az iskola "összevonással" megszűnt Kutas "függetlensége" Vásárhelytől! Ezzel lehet hogy egyenes út vezet a település Vásárhelybe történő beolvadása felé?
  Azt az egyet nem tudom megérteni, miért olcsóbb tagintézményként működtetni egy iskolát, amikor a diák, kiadás ugyanannyi marad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét lúzere: a kommandósok autóját akarta kirabolni

Egy tolvaj a rendőrségi kommandósok autóját akarta kipakolni Mindszenten. Legnagyobb pechére azonnal elfogták. Tovább olvasom