Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Megújul a belváros játszótere Mindszenten

Mindszent - Nemcsak megújul, de bővül is a mindszenti kulturális központ mögötti játszótér. A megyei önkormányzat pályázatán közel négymilliót nyert a város erre a célra, melyhez egymilliót tesz hozzá.
A Csongrád Megyei Önkormányzat az idén összesen 50 millió forinttal támogatja a megyei játszóterek felújítását. Az ezzel kapcsolatban kiírt pályázaton kilenc település nyert, melyek 300 ezertől 4,6 millió forint közötti összeget kapnak. Köztük van a mindszenti önkormányzat is.

– Városunk 3,8 milliót nyert a megyétől, melyhez egymilliós önerőt kell hozzátennünk. A pénzből a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ háta mögött lévő fajátszóteret újítjuk fel, illetve vásárolunk hozzá újabb elemeket – tudtuk meg Hevesi István önkormányzati képviselőtől. A kivitelező céggel a napokban ülnek le tárgyalni a mindszentiek. A régi, kicsit már elhasználódott játékokat kijavítják, valamint az uniós szabályoknak megfelelően úgy alakítják át, hogy minél kisebb legyen a balesetveszély. Emellett néhány elemmel bővítik is a választékot.

A kisvárosban a fentivel együtt összesen négy játszótér van. A Károlyi-óvodában lévőt, valamint a két iskolait is hamarosan felújítják. Ezeket a pályázatokat is beadta már az önkormányzat, most várják az elbírálásukat.

Mindszenten 7460-an élnek, melyből 1150 a tizennégy év alatti gyermekek száma. Ezért van szükség a modern játszóterekre. A városatya arra kéri a helyieket, hogy vigyázzanak a többmilliós beruházásra, mely várhatóan őszre készül el.

Olvasóink írták

 • 3. Lemba 2008. június 16. 15:24
  „Biborka,
  Ahogy elnezem Mindszent jelenlegi helyzetet, meg orulhetnek a lakosok, hogy a varos vezetosege nem adja el a hasznalaton kivuli legeloket atomhulladek temetonek valamelyik kulfoldi, jol fizeto corporation-nek.
  Jelenleg Americaban 600 ezer to. depleted uranium es UF6 gaz van meg felhalmozva. Eddig csak kis mennyiseget sikerult Iraq-ban szetszorni.”
 • 2. a volt galiba 2008. június 15. 18:55
  „Igazad van bíborka !Itt nem lesz nagy túrista forgalom az idén.
  Még hozzátenném,a Tisza utcai állapotokat,ill utat.Ha túrista forgalmat akarok,akkor tenni is kellene érte v.mit. Ez az utca már 1 nyomsávosnak sem mondható.Két gk.csak úgy fér el egymás mellett,ha az egyik megáll,v. lemegy szinte az árokba.Buszról ne is beszéljünk !
  Az a játszótér 1 kicsit veszélyes,mert két nagyforgalmú út fogja közre.”
 • 1. bíborka 2008. június 15. 10:00
  „Szép és nemes szándék!Törödjünk a gyermekekkel!Törödjünk a jövőnkkel.De a mai kérdésekre is válaszolni kellene képviselő úr!Mikor lesz szúnyog írtás???Már-már elvíselhetetlen a tömeges létük.Mit kívánnak tenni,az egyes terűleteken, szinte kibírhatatlan, sertéstrágya és istálló szag által okozott,káros légszennyezők ellen??Hol van a tiszta levegőhöz való jogunk??A játszótér is, a város is,úgy ér valamit ha élhető a környezet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajmeresztő gyalogos tapasztalatok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A négy közül két vásárhelyi zebrán is majdnem elütöttek minap bennünket, amikor azt teszteltük, hogy az autósok megállnak-e, ha látják, hogy a gyalogosok ráléptek a zebrára. Tovább olvasom