Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Megújul a Csomorkányi út egy szakasza

Már dolgoznak a Csomorkányi út egy szakaszának felújításán Vásárhelyen – a megyei közútkezelő kht. kezelésében lévő mellékút több mint 6 kilométeren kap új aszfaltot. A munkát várhatóan október közepén fejezik be. Még az idén elkezdődik a város néhány külterületi útjának rekonstrukciója is.
A Csomorkányi út egy szakaszának felújításával várhatóan októberben végeznek Fotó: Tésik Attila
Még az idén elkezdődik több vásárhelyi, külterületi út felújítása. Az AVOP pályázatán nyert támogatással várhatóan már jövő tavasszal aszfalton járhatnak a csápateleki úton közlekedők. A beruházásra több mint 26 millió forintot kapott a város, azonban a környékbeli gazdák is hozzájárulnak a költségekhez, mégpedig 3 millió forinttal. A Csomorkányi utat Erzsébettel összekötő szakasz második ütemének munkálataira is nyert pénzt a város, közel 40 millió forintot, a folytatáshoz, azaz az út harmadik üteméhez pedig 54 millió forint támogatást kapott az önkormányzat. Míg a mátyáshalmi csatorna melletti út aszfaltozására közel 50 millió forintot nyert a város. E munkálatok költségeiből szintén kiveszik a részüket a környékbeli gazdálkodók, akik közel 4 millió forinttal járulnak hozzá a beruházáshoz.

Öreg-Kishomokon szeptemberben kezdődik a már elkészült, mintegy 7 kilométeres útalap aszfaltozása. A polgárvédelmi bázishoz közeli szakaszon jövőre végzik el a munkát.

Megújul a város határában lévő Csomorkányi út egy szakasza is. A megyei közútkezelő kht. kezelésében lévő mellékút rekonstrukciójára 450 millió forintot nyertek pályázaton, melyhez 50 milliós önrészt biztosított a társaság. Ebből több mint 6 kilométeres szakaszt újítanak fel. A munka már elkezdődött, s várhatóan október végére be is fejeződik. A kht. szerette volna, ha a székkutasi elágazásig felújíthatják az utat, azonban ehhez forráshiány miatt már nem nyertek pénzt, tudtuk meg Nagy Gábortól, a megyei közútkezelő építési és fejlesztési osztályának vezetőjétől.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz üdülőterületi gondnoki szolgálat

Keddtől a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban foglalkoznak a… Tovább olvasom